Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
BRONASTA PLAKETA ZA PEVSKI ZBOR
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 30 december 2018

Člani moškega pevskega zbora PGD Dornberk, so tudi letos nastopili in s svojimi pesmimi popestrili slavnosten dvig zastave v Dragi, ki ga, ob praznovanju dneva samostojnosti in enotnosti, vsako leta organizira OOVVZS Veteran iz Nove Gorice. Slednji je letos pevskemu društvu podelil priznanje - Bronasto plaketo. Čestitamo.

Priznanje si lahko ogledate TUKAJ.

 
USPEL LIKOVNI NATEČAJ - ŠTEVILKA 112
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 november 2018

V letošnjem letu je PGD Dornberk v sodelovanju z Osnovno Šolo Dornberk ponovno organiziral Likovni natečaj z delovnim naslovom »Številka 112«. Tako so v mesecu oktobru otroci iz vrtca in šole v Dornberku in Prvačini, pod budnim očesom mentorjev in mentoric, risali gasilske motive na temo številke 112. Poleg tega, da so otroci ustvarili kar nekaj lepih izdelkov, so ob tem spoznali kakšen pomen ima telefonska številka 112. Po koncu natečaja so učiteljice, pod vodstvom Jadranke Ivačič, pregledale risbe in izbrale najlepše, ki so jih postavile na ogled s postavitvijo razstave narisanih risb. Obiskovalci razstave so si lahko ogledali 43 likovnih del učencev in 4 skupinska likovna dela otrok iz vrtcev. Vsi otroci in skupine, ki so prispevali risbe na razstavo, so prejeli priznanja in skromna spominska darila. Ponovno se je izkazalo zelo dobro sodelovanje med vodstvom Osnovne šole Dornberk in PGD Dornberk, saj brez zagnanih učiteljic projekta ne bi bilo mogoče izpeljati.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
IZGUBILI SMO GVC 16/25 - TAM 190
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 november 2018

Po 28 letih operativnega delovanja smo se v soboto, 17.11.2018 poslovili od našega neprecenljivega gasilskega vozila GVC 16/25, znamke TAM 190. Vsa ta leta nam je dobro služil in zahteval nekaj malega v povračilo – malo nafte, kakšen servis, kapljico olja. Gasilci iz našega društva vedno povedo, da jih nikoli ni pustil na cedilu, za kar so se mu oddolžili z rednim servisiranjem in vzdrževanjem. Kljub temu pa smo se odločili in smo v garaže pripeljali zmogljivejšo vozilo z modernejšo in kakovostnejšo opremo, s čimer bodo intervencije hitrejše in varnejše. S prijateljskim društvom PGD Korte smo podpisali kupoprodajno pogodbo in je tako postal njihova last. Veseli smo bili, da so vozilo sprejeli z vsemi gasilskimi »častmi«. Gasilskim prijateljem želimo, da bi tudi njim dobro in vestno služil.

Nekaj fotografij, ki so nastale ob predaji vozila v Kortah, si lahko ogledate TUKAJ.

 
LOVSKA SPOMINSKA KOMEMORACIJA 2018
Avtor: Tajni-K   
sobota, 10 november 2018

Prva nedelja v mesecu novembru. Dan, ko se umrlih lovcev spomnijo njihovi tovariši v Lovski družini Tabor Dornberk. Spominske komemoracije na Gori, v organizaciji naših prijateljev, smo se tudi letos udeležili člani našega društva in smo v spomin na umrle lovce prižgali svečko in počastili njihov spomin z minuto molka.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
PREVZEM NOVEGA GVC 16/25
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 november 2018

V soboto, 3.11.2018 smo člani PGD Dornberk v svojo garažo pripeljali novo, sodobno vozilo GVC 16/25. Vozilo je znamke MAN oznake TGS 18.440 BL Hydrodrive, 4X4, z motorjem ki ima 324 Kw ali 441 konjskih sil. Nadgradnjo so izdelali v podjetju Rosenbauer iz Gornje Radgone. Vozilo bo zamenjalo 28 let starega TAM 190. Denarna sredstva za vozilo, v višini 320.000 EUR je v veliki večini zagotovila mestna občina Nova Gorica.

PGD Dornberk je v ta namen organizirala krajšo slovesnost pred gasilskim domom, katere so se udeležili predstavniki vseh PGD vključeni v Gasilsko zvezo Goriške, sosednja prostovoljna gasilska društva in pobrateno ter prijateljska gasilska društva, vodja izpostave URSZR v Novi Gorici, mag. Samuel Kosmač, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Goriške Simeon Kodelja in Branko Žorž ter svetniki MO Nova Gorica. Slavnost ob prevzemu novega vozila si je ogledalo tudi več domačinov. Zbrane so nagovorili predsednik PGD Dornberk Simon Justin, predsednica KS Dornberk Štefka Susič, župan MO Nova Gorica Matej Arčon in predsednik sveta severnoprimorske regije Jožef Dakskobler. V osrednjem delu slavnosti, ki sta jo popestrila Prvačka pleh muzika in mešani pevski zbor PGD Dornberk, je župan MO Nova Gorica, gospod Matej Arčon svečano predal ključe novega vozila poveljniku PGD Dornberk, Damjanu Dopliharju, le ta pa prvemu vozniku Eriku Skomini. Po zagonu motorjev in preizkusu siren ter modrih luči, je župnik, gospod Boštjan Toplikar, blagoslovil samo vozilo ter zbrane gasilce. Po stari dobri navadi je vozilo s steklenico penine »krstil« tudi župan MO Nova Gorica. Po končani slovesnosti smo si za novo pridobitev in za srečno vožnjo nazdravili s penino Adam iz kleti Vina Dornberg. Druženje vse prisotnih pa se je za tem nadaljevalo v Zelenem gaju.

Upravni odbor se zahvaljuje vsem, ki so pri tem projektu kakorkoli pomagali z idejami, prostim časom ali kako drugače. Posebno zahvalo za trud, sodelovanje ali pomoč pa so prejeli člani delovne skupine PGD Dornberk, poveljnik Damjan Doplihar, namestnik poveljnika Božo Plahuta in Erik Skomina, predstavnik podjetja Rosenbauer, Jaka Sušnik, poveljnik CZ MO Nova Gorica Andrej Biaggio, poveljnik JGS MO Nova Gorica, Simon Vendramin, svetnik MO Nova Gorica, Aleš Markočič in župan MO Nova Gorica, Matej Arčon. Prav tako pa se upravni odbor zahvaljuje vsem za prinešena darila in za spodbudne besede in dobre želje.

Nekaj fotografij (foto člani PGD in FB MO Nova Gorica) si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 25 od 254
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net