Prva stran arrow Novice sobota, 24 marec 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
POKALNO TEKMOVANJE ZA PREHODNI POKAL M.LEŠNIKA ST.
Avtor: Tajni-K   
sobota, 09 september 2017

V petek, 8.9.2017 smo se odzvali vabilu pobratenega društva PGD Maribor-Studenci in se udeležili tekmovanja za 19. memorialni pokal Maksa Lešnika st. za starejše gasilce in gasilke, ki je potekalo na atletskem stadionu. Kot po navadi, so se člani tudi letos zelo potrudili in zelo dobro organizirali tekmovanje, ki se ga je udeležilo 6 ekip starejših gasilk in 16 ekip starejših gasilcev. Letos so se tekmovanja udeležili tudi člani gasilskega društva iz Strass-a v Avstriji. Po končanem tekmovanju, na katerem so naši starejši veterani, z brezhibno opravljenima vajama, dosegli 6. mesto, je potekala tudi slavnostna izročitev novega PV-1 v operativno uporabo. Ključe novega vozila, znamke VW Amarok,  je poveljniku PGD Maribor-Studenci, Antonu Klemenčiču izročil Darko BUT, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje. Članom PGD Maribor – Studenci želimo varno vožnjo. Predsednik PGD Maks Lešnik je vse prisotne povabil na naslednjo 20. tekmovanje.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEKMOVANJE VETERANOV ZA 24. POKAL BOHINJA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 04 september 2017

V nedeljo, 3.9.2017 so se člani naše ekipe starejših gasilcev udeležili tekmovanja in sicer 24. meddruštvenega gasilskega tekmovanja za prehodni pokal Bohinja, ki je potekalo v Bohinjski Bistrici. Poleg starejših gasilcev je tekmovanje potekalo tudi za moške in ženske desetine (člani in članice). Organizator (Gasilsko poveljstvo občine Bohinj) se je potrudil tako, da je tekmovanje potekalo tekoče. Naša ekipa je v kategoriji 8 ekip dosegla 4. mesto, z malo sreče pa bi lahko bili 3. ali celo 2. Kljub vsemu smo prejeli pokal – za najbolj oddaljeno ekipo. No,  upamo, da jih bo sreča spremljala v petek v Mariboru. Veliko število prisotnih gasilcev in gasilk je prišel pozdravit tudi župan občine Bohinj, gospod Franc Kramar.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
4. MEDGENERACIJSKO SREČANJE GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 27 avgust 2017

V soboto, 26.8.2017 je v Prekmurju v občini  Črenšovcih potekalo 4. medgeneracijsko srečanje gasilcev iz vse Slovenije. Tokrat se je srečanja udeležilo okoli 650 gasilcev iz vseh gasilskih regij. Kolikor nam je poznano smo se srečanja iz naše regije udeležili le člani PGD Dornberk in PGD Kanal. Po triurni vožnji smo ob prihodu na cilj takoj doživeli dobrodošlico s strani organizatorjev PGD Črenšovci in predstavnikov pomurske regije. Po opravljenih formalnostih smo se za tem odpeljali na ogled Ciganskega muzeja v Kamencih, kjer nas je sprejel in se nam posvetil sam poglavar naselja, ki nam je orisal zgodovino in nastanek muzeja. Za tem smo se odpeljali še na ogled Babičevega mlina na Muri v Veržeju, kjer smo se »oskrbeli z moko«. Ob 14.00 uri se je pričel uradni del srečanja, nakar je sledil pohod in pričetek mini gasilske olimpijade. Na olimpijadi smo tekmovali z dvema ekipama. Ena ekipa je dosegla lepo 2. mesto v metanju vrečke koruze v luknjo. Tudi v drugih igrah nismo dosti zaostali za stopničkami. Ob prijetnem druženju z drugimi udeleženci smo pričakali uradno razglasitev rezultatov in nastop stand up komika Tadeja Toša. Ker nas je čakala še kar dolga pot nazaj, smo se hitro poslovili od prijateljev in si zaželeli snidenja drugo leto. Potrebno je povedati, da se je organizator zares potrudil za kar mu gredo vse pohvale

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBISK OTROK V PRVAČINI
Avtor: Tajni-K   
petek, 25 avgust 2017

V četrtek, 24.8.2017 smo se odzvali vabilu in smo z dvema voziloma obiskali otroke, ki so v počitniškem varstvu pri gospe Kljun Evi (FULDORO) v Prvačini. Otroci so prisluhnili in hkrati sodelovali ter pomagali pri razlagi kaj je gasilstvo in zakaj smo ustanovljeni prostovoljni in poklicni gasilci. Z zanimanjem so si ogledali vozili in opremo, ki jim jo je razkazal Damjan. Seveda so bili navdušeni tudi ob špricanju z vedrovko in tapravo gasilsko cevjo. Veseli smo, da smo jim lahko popestrili en dan počitnic in smo mogoče pridobili kakega novega člana.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBISK ČLANOV PGD KORTE
Avtor: Tajni-K   
petek, 25 avgust 2017

V petek, 11. avgusta so se v našem gasilskem domu ustavili člani prijateljskega društva PGD Korte, ki so s starodobnimi mopedi potovali iz Kort v Log pod Mangrtom, kjer so se udeležili srečanja starodobnih vozil. Ob manjšem prigrizku in pijači je bilo tudi tokrat veselo, vendar je čas neusmiljeno tekel in so morali po »servisu« mopedov pot hitro nadaljevati, če so hoteli priti na cilj še »pred temo«. Zaželeli smo jim še SREČNO z željo po čim prejšnjem ponovnem srečanju.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 25 od 205
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net