Prva stran arrow Novice sreda, 01 februar 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
PREKLIC SPOMINSKE KOMEMORACIJE
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 oktober 2020
Upravni odbor in poveljstvo PGD Dornberk sta na zadnji skupni seji soglasno potrdila sklep, da se letos tradicionalne žalne komemoracije pred spominskim obeležjem umrlim gasilcem pred gasilskim domom letos ne organizira zaradi razglašene epidemije. Članom društva in svojcem umrlih gasilcev predlagamo, da se pokojnih na dan spomina na mrtve spomnimo v svojih mislih.
 
POŽAR GOSPODARSKEGA POSLOPJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 14 oktober 2020

Malo pred 03.00 uro smo bili s strani regijskega centra za obveščanje obveščeni, da je prišlo do požara štale v Prvačini. Ob takojšnjem prihodu na kraj požara je bilo ugotovljeno, da je bil požar že popolnoma razvit in je zajemal celotno stavbo gospodarskega poslopja v kateri pa ni bilo živali. Pričeli smo z gašenjem ognja na samem gospodarskem poslopju, hkrati pa zavarovali dve sosednji stanovanjski hiši, na katere bi lahko ogenj preskočil. Na pomoč so nam prišli tudi člani GE JZGRD Nova Gorica. S skupnimi močmi smo pogasili požar in sanirali požarišče do takšne meje, da ni bilo več nevarnosti za ponovni vžig. Uspešno smo odstranili in zavarovali tudi plinske jeklenke, ki so bile v poslopju. Po prihodu v gasilski dom pa nas je čakalo še pranje in dopolnjevanje zaščitne in reševalne opreme, da bomo pripravljeni za naslednjo intervencijo. Tokratne intervencije se je udeležilo 15 operativnih gasilcev in 6 poklicnih gasilcev. Na intervenciji pa se je en gasilec lažje telesno poškodoval.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DEŽEVJE S POPLAVAMI
Avtor: Tajni-K   
torek, 13 oktober 2020

Nočno deževje, ki se je nad našimi kraji pričelo v noči iz 24.9.2020 na 25.09.2020 je v jutranjih urah pričelo zalivati stanovanjske prostore v Prvačini. Še preden je prva ekipa naših članov prispela v Prvačino, smo prejeli nekaj deset klicev občanov, ki jim je voda začela uničevati lastnino. V sodelovanju z GE JZGRD Nova Gorica smo na ogrožena območja pripeljali vreče s peskom, ki je v bistvu vsa obramba proti naraščajoči vodi. Kasneje so se nam pridružili tudi člani PGD Nova Gorica, ki so nam pomagali pri reševanju in črpanju vode iz stanovanjskih hiš in gospodarskih objektov. V poznih popoldanskih urah, ko se je vreme nekoliko umirilo smo preverili in ugotovili, da smo posredovali na 31 krajih od Branika do Prvačine. Zaradi deževja se je na našem območju sprožilo več zemeljskih udorov in plazov. Trije plazovi so nastali v neposredni bližini stanovanjskih hiš, en plaz pa je naredil precej škode na gospodarskem objektu. Pri kasnejših ogledih smo ugotovili, da se plazišča večinoma umirjajo, bo pa vsaj na nekaterih potrebna temeljita obnova, da bi preprečili ogrožanje stanovanjskih objektov. Le te so si ogledali tudi predstavniki MO Nova Gorica, Civilne zaščite in KS Dornberk.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OSMRTNICA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 06 maj 2020

Dne 5.5.2020 nas je, v 80 letu starosti, nenadoma zapustil dolgoletni član Anton (Tonči) ROJC iz Šinigojske ulice v Dornberku. Član PGD Dornberk je bil od leta 1957. Ves čas je aktivno deloval v organih društva, bil pa je tudi dolgoletni blagajnik društva. Za svoje delo je prejel zlato odlikovanje društva, priznanje gasilske zveze I. stopnje, plaketo veterana in priznanje za 60-letno delo v gasilskem društvu. Ohranili ga bomo v trajnem spominu. Naj počiva v miru.

 
PREKLIC VELIKE POŽARNE OGROŽENOSTI NARAVNEGA OKOLJA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 04 maj 2020

Dne 24.5.2020 je bila preklicana visoka požarna ogroženost v naravnem okolju. RAZGLAS si lahko ogledate TUKAJ. Kljub temu pa vas prosimo, da ste previdni pri uporabi odprtega ognja v naravnem okolju.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 25 od 298
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net