Prva stran arrow Novice ponedeljek, 24 september 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
ZBOR MLADIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
petek, 09 marec 2018

Društveni prostori v prvem nadstropju našega gasilskega doma so v četrtek, 8. marca ponovno oživeli. 60 mladih članov društva se je odzvalo vabilu na redni letni Zbor mladih gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Dornberk. V skladu z dnevnim redom so mladi predstavili svoje delo in uspehe v letu 2017, kasneje pa še načrt dela v letu 2018. Ob poslušanju poročila je bilo razvidno, da so mentorji v delo z mladimi vložili veliko dela in truda, hkrati pa znali motivirati mlade člane, da so prihajali v gasilski dom in na druge aktivnosti. Mlade gasilce je pozdravila ravnateljica OŠ Dornberk, ga. Dragica Vidmar, ki je vsem izrekla iskrene čestitke za dosežene rezultate in vsem zaželela dobro delo tudi naprej. Mladim je besede vzpodbude povedal tudi poveljnik GZ Goriške, Branko Žorž, ki je zelo pozitivno ocenil delo mladih v PGD Dornberk. Predsednik društva Simon Justin, je mladim na kratko predstavil delo društva in načrte za 2018 ter prisotnim obljubil še nadaljnjo podporo s strani vodstva društva. Mlade člane je pozdravil tudi častni poveljnik našega društva, Ivan Vidmar. Predsednik komisije za delo z mladimi, Tomaž Cotič in predsednik PGD sta na koncu najbolj prizadevnim mladim članom v letu 2017 podelila priznanja. Letos so jih prejeli Manca Berce, Teja Vodopivec, Ela Vodopivec, Ivo Kristjan Tomažič, Kristijan Rijavec, Tinkara Kovačič, Rebeka Zorn, Luka Šinigoj, Mark Šinigoj, Miha Kobal in Anej Kobal. Vsem iskrene čestitke. Poleg priznanj za prizadevno delo, sta podelila tudi 7 priznanj za osvojitev veščine »plavalec« in 18 priznanj za osvojitev veščine »bolničar«. Po uradnem delu je sledila tombola z »bogatimi« nagradami in še druženje mladih članov. Tudi tokrat gre zahvala vsem mentorjem in drugim članom, ki so pomagali pripraviti letošnji zbor mladih.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa jih bo še na FB.

 
VABILO NA ZBOR MLADIH IN OBČNI ZBOR
Avtor: Tajni-K   
sobota, 03 marec 2018

V četrtek, 8. marca s pričetkom ob 17.00 uri bo v prostorih našega gasilskega doma potekal Zbor mladih gasilcev PGD Dornberk. Vabljeni vsi člani, ki so mlajši od 15 let.

V soboto, 10.3.2017 ob 19.00 uri pa bo v prostorih OŠ Dornberk potekal redni občni zbor našega društva. Vabljeni vsi člani, ki bodo tega dne stari 15 let ali več.

 
POGASILI SMO DIMNIŠKI POŽAR
Avtor: Tajni-K   
sobota, 03 marec 2018

V soboto, 3.3.2018 okoli 11.00 ure je sirena v naših mobilnikih in pagerjih oznanila, da nekdo potrebuje pomoč. Intervencija je bila potrebna v Braniku, kjer so zagorele saje v dimniku. Naši operativci so ogenj zadušili, dimnik očistili, okolico pa prekontrolirali s termo kamero. Lastniku so še svetovali kako naj ravna v bodoče, da ne bi več prišlo do vnetja dimnika oz. saj.  Nekaj nasvetov najdete TUKAJ.

Še nekaj fotografij (foto B.Plahuta) najdete TUKAJ.

 
PODPIS POGODBE O NABAVI NOVEGA VOZILA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 28 februar 2018

V torek, 27.2.2018 je naše društvo v prostorih MO Nova Gorica podpisalo pogodbo s podjetjem Rosenbauer d.o.o in sicer za dobavo novega gasilskega vozila GVC 16/25, ki bo v garaži PGD Dornberk zamenjalo 30 let starega TAM-a. Na istem dogodku je pogodbo podpisalo tudi PGD Nova Gorica in sicer za nabavo GVGP-2. Glavnino sredstev za nakup obeh vozil v skupni vrednosti  639.217,69 € bo prispeva Mestna občina Nova Gorica, in sicer 550.000,00 €, preostali del pa financirata društvi iz lastnih sredstev. MO Nova Gorica bo za naše vozilo prispevala 300.000,00 EUR, sami pa bomo zagotovili 26.000,00 EUR. Pogodbo je za Rosenbauer podpisala prokuristka ga. Brigita Velše. S tem dejanjem smo zaključili 10 let star načrt Javne gasilske službe MO Nova Gorica o posodobitvi voznega parka v treh PGD v MO Nova Gorica. Podpisa smo se udeležili predsednik PGD, poveljnik PGD in namestnik poveljnika PGD Dornberk. Podpisu pogodbe je prisostvoval župan MONG Matej Arčon, ki je povedal, da je vesel, da je občina lahko zagotovila denar za dve novi vozili, saj se zaveda pomembnosti in dragocenosti dela, ki ga opravimo gasilci. Župana je spremljal Andrej Biaggio, strokovni svetovalec za zaščito in reševanje v MONG.  Denar so v proračunu zagotovili svetniki MONG na predlog mestnega svetnika in direktorja JZGRD Nova Gorica, Aleša Markočiča, ki je bil, skupaj s poveljnikom JGS MONG Simonom Vendraminom, tudi prisoten pri podpisu pogodbe.  Vsekakor je bil to za naše društvo vesel dogodek, saj bodo naši operativni gasilci bolj varni v tem vozilu, hkrati pa bodo lahko zagotavljali še boljšo požarno varnost občanom na našem požarnem okolišu. Da so bile naše želje uslišane gre zahvala svetnikom MONG in županu, ki že vsa leta skrbi za finančno poslovanje našega društva.

Nekaj fotografij (foto M.Pelikan) si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBVESTILO, VOLITVE 2018
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 08 februar 2018

Na občnem zboru, ki bo v soboto, 10.3.2018 ob 19.00 uri v avli OŠ Dornberk, bodo letos potekale tudi volitve funkcionarjev in organov PGD Dornberk za mandatno obdobje 2018-2023. V skladu s statutom PGD Dornberk je UO na seji imenoval kandidacijsko komisijo, ki je pripravila Razpis za kandidacijski postopek za volitve. Predsednika lahko predlaga 5 članov PGD, ki imajo volilno pravico, poveljnika pa 5 operativnih članov. Izvoljena predsednik in poveljnik pa za tem občnemu zboru predlagata v izvolitev člane UO in poveljstva. Kandidacijska komisija pa na občnem zboru predlaga kandidate za NO in disciplinsko komisijo. Vse predloge morate oddati v zaprti kuverti – s pripisom NE ODPIRAJ VOLITVE 2018, do 14.2.2018 do 15.00 ure na sedež PGD. Na 28. seji je UO in poveljstvo že predlagalo naslednje kandidate:

-         -          Za poveljnika PGD Dornberk se predlaga Damjana Dopliharja
-          Za predsednika NO je bil predlagan Rok Berce, za člana pa Valentin Mozetič in Severin Doplihar
-          Za predsednika disciplinske komisije se predlaga Dušana Rojca, za člana pa Skomina Klavdija in Erika Skomina
 

Razpis in obrazce lahko dobite TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 25 od 223
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net