Prva stran arrow Novice četrtek, 22 avgust 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
TEKMOVANJE GZ GORIŠKE V ORIENTACIJI
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 28 maj 2018

V soboto, 26.5.2018 je GZ Goriške Nova Gorica organizirala Tekmovanje GZ Goriške v gasilski orientaciji 2018. Tekmovanje je potekalo na območju PGD Kanal na Kanalskem vrhu. Letos so se tekmovanja v orientaciji udeležile tudi 3 naše ekipe in sicer 2 ekipi pionirjev in 1 ekipa mladincev. Izmed 10 ekip pionirjev sta naši ekipi dosegli 1. in 6. mesto. Mladinci pa so med 6 ekipami dosegli 2. mesto, tako da so se vse tri ekipe uvrstile na regijsko tekmovanje. Čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem, ki so jih pripravili za tekmovanje. Tekmovanja so se udeležile tudi 3 ekipe pionirk, 1 ekipa mladink, pripravnic in pripravnikov. Letos so na tekmovanju natopili tudi mladi iz PIGD Salonit Anhovo. Zahvala gre tudi GZ in PGD Kanal za trud pri organizaciji tekmovanja.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
USPEH DESETINE STAREJŠIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 24 maj 2018

V soboto 12.5.2018 so člani naše desetine starejših gasilcev odprli sezono tekmovanj starejših gasilcev. Udeležili so se tekmovanja starejših gasilcev in gasilk za pokal Notranjske, ki je potekal v Logatcu. Letos jim je bilo vreme bolj naklonjeno, tako da je tekmovanje potekalo gladko. Naši člani so vaji opravili skorajda brezhibno (ene mala napakica J) in so dosegli odlično drugo mesto. Za začetek sezone je dober uvod v priprave za nastop na državnem tekmovanju za pokal Matevža Haceta. Čestitamo.

Fotke pokala, si lahko ogledate tukaj

 
EVAKUACIJA OSNOVNE ŠOLE BRANIK
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 24 maj 2018

V četrtek, 24.5.2018 smo člani PGD Dornberk sodelovali pri izvedbi praktične vaje evakuacije OŠ Branik. Vaja evakuacije je bila izvedena nenapovedano, tako da učenci niso vedeli, da gre za vajo. Pri spremljanju poteka evakuacije je bilo ugotovljeno, da je slednja potekala organizirano in je bila šola hitro izpraznjena. Med vajo je bilo ugotovljeno nekaj manjših tehničnih napak, ki si jih je zabeležil ravnatelj šole in bo poskrbel, da bodo takoj sanirane. Po evakuaciji so z gasilskim vozilom prišli na kraj naši operativni člani, ki so »požar« uspešno pogasili.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.


 

 
PRAZNOVANJE SV. FLORJANA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 06 maj 2018
 

V soboto 5.5.2018 je v domači cerkvi Svetega Danijela v Dornberku potekala sveta maša za praznik Sv. Florjana, zavetnika gasilcev.
Praznik sv. Florjana je sicer 4. maja, vendar smo mašo tudi letos tradicionalno organizirali v soboto. Maše se je udeležilo večje število članov kot tudi pionirjev in mladincev. Tudi letos se je našemu vabilu odzval vikar vojaškega vikariata, gospod Miran Pregelj, ki je vodil mašo skupaj z našim duhovnikom Boštjanom Toplikarjem. Pri izvedbi svete maše je sodeloval naš Moški pevski zbor. Po končanem bogoslužju smo se vsi člani in gostje zbrali v prostorih PGD Dornberk, kjer smo se zadržali v prijetnem druženju.

Člani našega društva pa so se udeležili tudi svete maše na Sveti Gori. 

 
SPET SO ZAGORELE SAJE
Avtor: Tajni-K   
petek, 30 marec 2018

V četrtek, 29.3.2018 smo bili obveščeni, da gori dimnik na eni izmed hiš v Potoku. Ob prihodu smo ugotovili, da so zagorele saje v dimniku. Požar smo pogasili, očistili dimnik in okolico preverili s termo kamero. Na srečo škoda ni nastala. Intervencije se je udeležilo 14 gasilcev.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 256
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net