Prva stran arrow Novice sobota, 13 julij 2024
Gasilske novice iz našega okoliša
SREČANJE UO PRIJATELJSKIH DRUŠTEV - FORMIN 2019
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 13 oktober 2019

Lepo in sončno oktobrsko soboto so nekateri člani UO PGD Dornberk preživeli na območju PGD Formin, kjer je potekalo tradicionalno druženje UO prijateljskih PGD. Poleg našega društva in gostitelja se srečanja udeležujejo tudi člani UO PGD Maribor-Studenci, PGD Destrnik in PGD Osek. Tekom druženja smo si ogledali kmetijo družine Kelenc, ki se ukvarja s pridelavo zelenjave (korenček, por, zelje). Prijazna gostiteljica nam je razložila organizacijo dela na kmetiji in razkazala opremo ter hladilnico. Na kratkem sprehodu do kmetije in nazaj smo imeli dva postanka in sicer pri hišah poveljnika in predsednika PGD Formin, kjer smo se malo okrepčali. Sledile so »športne« igre, kjer rezultat ni bil najbolj pomemben, pa kljub temu se lahko pohvalimo z osvojenim 3. mestom. Ob prijetnem druženju se je ura hitro premaknila na čas odhoda, ko smo se poslovili od gostitelja in drugih udeležencev. Drugo leto pa se ponovno srečamo, tokrat v prostorih PGD Osek.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBISK UČENCEV V GASILSKEM DOMU
Avtor: Tajni-K   
sreda, 09 oktober 2019

Oktober, mesec požarne varnosti, ki je letos v znamenju požarne varnosti v večstanovanjskih objektih, je tudi čas, ko nas po navadi obiščejo otroci iz OŠ Dornberk. Danes so v naš gasilski dom prišli otroci 1., 2. in 3. razreda, ki so si z zanimanjem ogledali naša vozila in opremo ter prisluhnili Simonu in Mateji, ki sta jim povedala veliko poučnega in zanimivega. Zaradi malo slabšega vremena se letos niso preizkusili v zbijanju tarče, so si pa z veseljem ogledali notranjost našega novega napadalnega vozila. Med učenci smo opazili veliko naših mladih članov, kar nekaj pa jih je naznanilo, da se bodo »k gasilcem« vpisali letos. Vsi pa so med ogledom in v razgovorih že pokazali veliko znanja o številki 112.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
PROSLAVA OB 150 LETNICI GASILSTVA NA SLOVENSKEM
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 09 september 2019

V nedeljo, 8.9.2019 smo se udeležili praznovanja 150 letnice gasilstva na Slovenskem, ki je potekalo v zibelki slovenskega gasilstva v Metliki. Udeležili smo se slavnostne akademije, ki je v dopoldanskem času potekala v Kulturnem domu v Metliki. Namenjena je bila vabljenim gostom in prejemnikom najvišjih gasilskih priznanj – priznanje M. Haceta. Iz našega društva se je vabilu odzval Ivan Vidmar v družbi s tovarišema Viktorjem Kavčičem iz Tolmina in Antonom Bozja iz Bovca. Slavnostni govornik je bil minister za obrambo, Karel Erjavec. V Popoldanskem času smo se udeležili parade v kateri je sodelovalo skoraj 5000 gasilcev iz vse Slovenije. Po končani paradi je sledila slovesnost, na kateri je bil slavnostni govorec premier Marjan Šarec,  ki je prireditev označil za praznik veselja in ponosa. Slovenskim gasilcem se je v imenu države in državljanov zahvalil za pomoč pri številnih nevšečnostih. Šarec je v slavnostnem govoru opozoril, da je Gasilska zveza Slovenije največja humanitarna organizacija v državi, gasilci pa so najmočnejša vojska za boj proti vsem nevšečnostim, s katerimi se soočajo državljani in katerih si pred 150 leti niso mogli zamisliti. Šarec je povzel, da je gasilska organizacija na Slovenskem dosegla "nesluten razvoj" in postala pojem ponosa, discipline, spoštovanja, tovarištva in predvsem človečnosti. Po našem mnenju si organizatorji zaslužijo čestitke.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
NASTOP NA MEMORIALNEM TEKMOVANJU V MARIBORU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 08 september 2019

V petek, 6.9.2019 so se člani tekmovalne ekipe starejših gasilcev PGD Dornberk udeležili že tradicionalnega memorialnega tekmovanja starejših gasilk in gasilcev za pokal Maksa Lešnika st., ki ga organizira naše pobrateno društvo PGD Maribor-Studenci. Kot vsako leto so se člani PGD Maribor-Studenci izredno potrudili in tekmovanje organiziralo brezhibno, čeprav jim letos vreme ni šlo najbolj na roko. Kljub temu je tekmovalni del opravilo vseh 16 moških in 4 ženskih ekip, ki so pokazali dobro izurjenost. Prvo mesto so že tretjič zapored osvojili člani PIGD Impol in prehodni pokal osvojili v trajno last. Naši ekipi se letos nastop ni najbolje posrečil in so osvojili 13. mesto. S tem so člani starejših gasilcev zaključili niz nastopov na različnih tekmovanjih od Domžal, Mozirja, Bohinja, Logatca …, kjer so dobro nastopali in zastopali naše društvo. Čestitke vsem članom za vložen trud in dosežene uspehe.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
REGIJSKO TEKMOVANJE V ORIENTACIJI
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 01 september 2019

V soboto 31.8.2019 je v Cerknem potekalo tekmovanje mladih gasilcev v gasilski orientaciji. Tekmovanja se je udeležila 55 ekip iz severnoprimorske regije. Naše društvo je zastopalo 5 ekip in sicer 2 ekipi mladink, dve ekipi mladincev in ekipa pionirk. Tudi letos so organizatorji poskrbeli, da so se tekmovalci dodobra preznojili na zahtevni in naporni poti. Naše ekipe so dobro nastopile in so se uvrstile med 5. do 8. mestom v svoji kategoriji. Vse prisotne sta poleg regijske predsednice komisije za delo z mladino Anje Rupnik, pozdravila še predsednik SP regije Jožko Dakskobler in poveljnik Stanko Močnik. Še enkrat čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem, ki so si tudi med počitnicami vzeli čas za pripravo na tekmovanje.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 306
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net