Prva stran arrow Novice sreda, 12 maj 2021
Gasilske novice iz našega okoliša
OBISK MALČKOV IZ VRTCA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 23 januar 2019

V torek, 15.1.2019 smo izpolnili obljubo in povabili malčke in malo bolj velike otroke iz dornberškega vrtca, da si v miru ogledajo naš novi gasilski kamion. Vzgojiteljice so vabilo sprejele in pripeljale vse otroke na obisk našega gasilskega doma. Malčkom smo, v njihovem razumljivim jezikom, predstavili novo napadalno vozilo in vso opremo, ki se skriva v notranjosti vozila. Seveda so bili najbolj veseli, ko so si lahko tudi sami ogledali notranjost kabine in ob nepogrešljivi sireni ter modrimi lučkami.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBISK OBČNEGA ZBORA PGD MB-STUDENCI
Avtor: Tajni-K   
sreda, 23 januar 2019


Pretekli vikend (19.1.2019-20.1.2019) so se člani gasilske mladine odzvali povabilu pobratenega gasilskega društva PGD Maribor Studenci in se udeležili prvega zbora mladih gasilcev. Vsem pionirjem, mladincem in mentorjem čestitamo za uspehe v preteklem letu in jim želimo še bolj uspešno leto 2019.
Po občnem zbor, ki se je odvijal v soboto popoldne, smo večer preživeli ob druženju s pico in ogledom filma. Prespali smo kar v gasilskem domu. V nedeljo pa smo si ogledali center Maribora in se skupaj z mariborskimi otroci odpravili na drsališče. Druženje smo zaključili ob slastnem kosilu. Na poti domov smo se ustavili na Trojanah, kjer smo kupili krofe in priredili pravi boj s sneženimi kepami. Preživeli smo res lep vikend in se že veselimo naslednjega druženja. Hvala za povabilo!


Nekaj fotografij (FOTO Kristina P.) si lahko ogledate TUKAJ.

 
BRONASTA PLAKETA ZA PEVSKI ZBOR
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 30 december 2018

Člani moškega pevskega zbora PGD Dornberk, so tudi letos nastopili in s svojimi pesmimi popestrili slavnosten dvig zastave v Dragi, ki ga, ob praznovanju dneva samostojnosti in enotnosti, vsako leta organizira OOVVZS Veteran iz Nove Gorice. Slednji je letos pevskemu društvu podelil priznanje - Bronasto plaketo. Čestitamo.

Priznanje si lahko ogledate TUKAJ.

 
USPEL LIKOVNI NATEČAJ - ŠTEVILKA 112
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 november 2018

V letošnjem letu je PGD Dornberk v sodelovanju z Osnovno Šolo Dornberk ponovno organiziral Likovni natečaj z delovnim naslovom »Številka 112«. Tako so v mesecu oktobru otroci iz vrtca in šole v Dornberku in Prvačini, pod budnim očesom mentorjev in mentoric, risali gasilske motive na temo številke 112. Poleg tega, da so otroci ustvarili kar nekaj lepih izdelkov, so ob tem spoznali kakšen pomen ima telefonska številka 112. Po koncu natečaja so učiteljice, pod vodstvom Jadranke Ivačič, pregledale risbe in izbrale najlepše, ki so jih postavile na ogled s postavitvijo razstave narisanih risb. Obiskovalci razstave so si lahko ogledali 43 likovnih del učencev in 4 skupinska likovna dela otrok iz vrtcev. Vsi otroci in skupine, ki so prispevali risbe na razstavo, so prejeli priznanja in skromna spominska darila. Ponovno se je izkazalo zelo dobro sodelovanje med vodstvom Osnovne šole Dornberk in PGD Dornberk, saj brez zagnanih učiteljic projekta ne bi bilo mogoče izpeljati.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
IZGUBILI SMO GVC 16/25 - TAM 190
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 november 2018

Po 28 letih operativnega delovanja smo se v soboto, 17.11.2018 poslovili od našega neprecenljivega gasilskega vozila GVC 16/25, znamke TAM 190. Vsa ta leta nam je dobro služil in zahteval nekaj malega v povračilo – malo nafte, kakšen servis, kapljico olja. Gasilci iz našega društva vedno povedo, da jih nikoli ni pustil na cedilu, za kar so se mu oddolžili z rednim servisiranjem in vzdrževanjem. Kljub temu pa smo se odločili in smo v garaže pripeljali zmogljivejšo vozilo z modernejšo in kakovostnejšo opremo, s čimer bodo intervencije hitrejše in varnejše. S prijateljskim društvom PGD Korte smo podpisali kupoprodajno pogodbo in je tako postal njihova last. Veseli smo bili, da so vozilo sprejeli z vsemi gasilskimi »častmi«. Gasilskim prijateljem želimo, da bi tudi njim dobro in vestno služil.

Nekaj fotografij, ki so nastale ob predaji vozila v Kortah, si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 281
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net