Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
EVAKUACIJA OSNOVNE ŠOLE BRANIK
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 24 maj 2018

V četrtek, 24.5.2018 smo člani PGD Dornberk sodelovali pri izvedbi praktične vaje evakuacije OŠ Branik. Vaja evakuacije je bila izvedena nenapovedano, tako da učenci niso vedeli, da gre za vajo. Pri spremljanju poteka evakuacije je bilo ugotovljeno, da je slednja potekala organizirano in je bila šola hitro izpraznjena. Med vajo je bilo ugotovljeno nekaj manjših tehničnih napak, ki si jih je zabeležil ravnatelj šole in bo poskrbel, da bodo takoj sanirane. Po evakuaciji so z gasilskim vozilom prišli na kraj naši operativni člani, ki so »požar« uspešno pogasili.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.


 

 
PRAZNOVANJE SV. FLORJANA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 06 maj 2018
 

V soboto 5.5.2018 je v domači cerkvi Svetega Danijela v Dornberku potekala sveta maša za praznik Sv. Florjana, zavetnika gasilcev.
Praznik sv. Florjana je sicer 4. maja, vendar smo mašo tudi letos tradicionalno organizirali v soboto. Maše se je udeležilo večje število članov kot tudi pionirjev in mladincev. Tudi letos se je našemu vabilu odzval vikar vojaškega vikariata, gospod Miran Pregelj, ki je vodil mašo skupaj z našim duhovnikom Boštjanom Toplikarjem. Pri izvedbi svete maše je sodeloval naš Moški pevski zbor. Po končanem bogoslužju smo se vsi člani in gostje zbrali v prostorih PGD Dornberk, kjer smo se zadržali v prijetnem druženju.

Člani našega društva pa so se udeležili tudi svete maše na Sveti Gori. 

 
SPET SO ZAGORELE SAJE
Avtor: Tajni-K   
petek, 30 marec 2018

V četrtek, 29.3.2018 smo bili obveščeni, da gori dimnik na eni izmed hiš v Potoku. Ob prihodu smo ugotovili, da so zagorele saje v dimniku. Požar smo pogasili, očistili dimnik in okolico preverili s termo kamero. Na srečo škoda ni nastala. Intervencije se je udeležilo 14 gasilcev.

 
VOLILNA SKUPŠČINA GASILSKE ZVEZE GORIŠKE
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 25 marec 2018

V soboto, 24.3.2018 je v prostorih OŠ Dornberk potekala 54. skupščina GZ Goriške Nova Gorica. Člani moškega pevskega zbora PGD Dornberk so se odzvali vabilu in popestrili pričetek skupščine z zapeto gasilsko himno in eno pesmijo. Skupščina je potekala v skladu z dnevnim redom. Ker je bila letos volilna skupščina so bili na skupščini izvoljeni funkcionarji in organi GZ za obdobje med 2018 in 2023. Predsednik GZ ostaja Simeon Kodelja, poveljnik pa Branko Žorž iz našega društva. Predsednik NO je postal naš član Kavčič Radoš, namestnik predsednika GZ pa Simon Justin. Pomočnik poveljnika je postal Rok Berce, v poveljstvu pa je po svoji funkciji tudi naš poveljnik Damjan Doplihar. Na skupščini so bili v našo zvezo tudi uradno sprejeti člani novega PGD Renče-Vogrsko, tako da je sedaj v GZ 8 članic. Po končanem uradnem delu smo se v avli OŠ v prijetnem pogovoru z gosti zadržali še kar nekaj časa.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DVA DNI DVA POŽARA
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 15 marec 2018

V torek 13.3.2018 okoli 16.00 ure smo bili obveščeni, da gori dimnik na eni izmed stanovanjskih hiš v Dornberku. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da dejansko gorijo predmeti na podstrešju stanovanjske hiše. Prisebnemu ravnanju stanovalcev in hitri intervenciji naših operativnih članov gre zahvala, da se požar ni razširil na ostrešje stanovanjske hiše in je nastala le manjša materialna škoda. Nekaj fotografij (foto B. Plahuta) si lahko ogledate TUKAJ.

 

V sredo 14.3.2018 ob 21.00 uri smo bili obveščeni, da gori kontejner na bivši odkupni postaji v Dornberku. Ob prihodu smo ugotovili, da je bil požar že razvit. Po pogasitvi požara je bilo ugotovljeno, da je požar poškodoval 8 zabojnikov za smeti. Iz zabojnikov pa se je požar razširil tudi na skladišče bližnje trgovine. Tudi tokrat gre hitremu posredovanju naših operativnih gasilcev zahvala, da ni nastalo še več škode. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 254
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net