Prva stran arrow Novice ponedeljek, 21 maj 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
OBČNI ZBOR ČLANOV PGD DORNBERK
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 13 marec 2017
V soboto, 11.3.2017 je v prostorih OŠ Dornberk potekal redni občni zbor članov PGD Dornberk. Udeležba članov je bila tudi letos na visokem nivoju, saj se je občnega zbora udeležilo kar 71 članov. Vabilu pa so se odzvali tudi predstavniki vseh povabljenih društev in GE JZGRD Nova Gorica ter večina predstavnikov drugih društev in organizacij. Občni zbor smo pričeli z gasilsko himno in pesmijo Slovenec sem, ki sta ju zapeli člani našega pevskega zbora, pod vodstvom pevovodje, Jožefa Harej. Vse prisotne sta pozdravila predsednica sveta KS Dornberk, Štefka Sušič, ki je pohvalila naše rezultate in se zahvalila za vso sodelovanje in poveljnik GZ Goriške, Branko ŽORŽ, ki je poudaril namen in pomembnost našega dela ter poslanstva, hkrati pa izrazil obžalovanje, da se vabilu ni odzval nihče iz MO Nova Gorica niti noben svetnik mestnega sveta MONG (opravičil se je Anton Harej). Člani so soglasno sprejeli vsa poročila, ki so bila predstavljena in plan dela za leto 2017. Zaslužnim članom so bila podeljena tudi odlikovanja in priznanja. Za 60-let aktivnega dela v PGD sta prejela priznanje in značko Ivan Šinigoj in Anton Rojc. Priznja in odlikovanja GZ Slovenije (državna priznanja) so prejeli: Jožef Harej - gasilsko odlikovanje III stonje, Egon Vidmar - gasilsko plamenico III stopnje, Dušan Rojc in Klavdij Skomina pa gasilsko plamenico I stopnje. Odlikovanje za posebne zasluge pa je prejel Branko Žorž. Iskrene čestitke vsem nagrajencem. Po podelitvi odlikovanj so vse članice našega PGD prejele eno rožico, še za 8. marec, ki jih je priskrbela predsednica KS Dornberk. Po zaključku uradnega dela smo se v prostorih OŠ zadržali še kar nekaj časa v prijetnem druženju z gosti. 
 
UDELEŽILI SMO SE KVIZA GZ GORIŠKE 2017
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 13 marec 2017

V soboto, 11.3.2017 je v Kanalu potekal Kviz GZ Goriške 2017. Na kvizu je sodelovalo 24 ekip mladih gasilcev iz GZ Goriške in 8 ekip iz GZ Nova Gorica - Šempeter.  Naše društvo je na kvizu predstavljalo 1 ekipa gasilcev pripravnikov, 6 ekip mladincev in 3 ekipe pionirjev (zaradi bolezni smo izgubili eno ekipo pionirjev). Ker mora vsako ekipo spremljati tudi mentor, smo se v Kanal odpeljali kar z avtobusom. Vsi tekmovalci so pokazali kar zavidljivo raven znanja in spretnosti. Po zbranih rezultatih je bilo ugotovljeno, da so naši pionirji osvojili 1., 2. in 5 mesto, mladinci 1., 3., 6., 7., ter 11., in 12. mesto. Gasilci pripravniki pa so osvojili 2.mesto. Zaradi teh rezultatov bomo imeli naslednji teden na regijskem kvizu kar 4 ekipe. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem in velika zahvala vsem mentorjem, ki so skrbeli za pripravo ekip. Vsekakor pa gre pohvala tudi GZ Goriške in PGD Kanal za brezhibno organizacijo.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, kaj več pa malo kasneje na našem FB. 

 
LETNI ZBOR MLADIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
petek, 10 marec 2017

Komisija za delo z mladimi gasilci v PGD Dornberk je tudi letos, v sodelovanju z drugimi člani društva, organizirala letni zbor mladih gasilcev. Potekal je v četrtek, 9.3.2017.

Letos se je zbora mladih udeležilo 67 mladih članov društva in sicer od najmlajših pionirjev do že izkušenih mladincev. Po uvodnem pozdravu Tomaža Cotiča, predsednika komisije za delo z mladimi, so vodenje zbora prevzeli kar sami mladi člani, ki so pregledali delo in njihove dosežke v letu 2016.  Po pregledu dela, so si z načrtom dela zastavili kar obširen program dela za leto 2017, za katerega pa smo prepričani, da ga bodo izpolnili. Mlade člane je s toplimi besedami zahvale in spodbude pozdravila ravnateljica OŠ Dornberk, gospa Dragica Vidmar. Poleg nje pa sta mlade člane pozdravila in nagovorila tudi predsednik PGD Dornberk, Simon Justin in predsednik komisije za delo s starejšimi gasilci, Ivan Vidmar. Veseli smo bili tudi obiska predstavnikov donatorjev (Petrol d.d. in Gamat d.o.o). Najbolj pridnim in prizadevnim članom so bila tudi letos podeljena priznanja za delo v letu 2016. Po končanem uradnem delu, so mladi preizkusili svojo srečo s tombolo in najboljši so prejeli skromne nagrade. Po tomboli se je nadaljevalo druženje od dobri hrani in pijači.

Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani. 

 
PREGANJALI SMO ZIMO
Avtor: Tajni-K   
sobota, 18 februar 2017

V petek, 17.2.2017 so nas obiskali korenti iz Formina, občina Gorišnica, kjer je tudi naše prijateljsko PGD Formin. Veliko članov PGD Formin je tudi članov med korenti (kurenti). Po krajšem okrepčilu so korenti obiskali OŠ Dornberk, podružnico v Prvačini ter se nato podali v Medic hotel v Renčah in Dom upokojencev v Gradišču nad Prvačino. Na željo članov PGD Komen so korenti obiskali tudi Komen. V vseh krajih so bili korenti dobrosrčno sprejeti. Hvala KS Dornberk, Radošu in vsem drugim, seveda tudi Korentom, ki so pripomogli k organizaciji tega dogodka. Korenti so bili uspešni pri odganjanju zime, saj smo proti večeru že videli prve zvončke.

 Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa tudi na naši FB strani.

 

 
TEČAJ ZA GASILCA PRIPRAVNIKA
Avtor: Tajni-K   
sobota, 11 februar 2017

S praktičnimi vajami, gašenje začetnega požara, so se končala predavanja na tečaju za gasilca pripravnika, ki je potekal v organizaciji  GZ Goriške. Obiskovalo ga je 12 članov PGD Dornberk in 29 članov novo ustanovljenega društva Renče - Vogrsko. Sedaj imajo kandidati  15 dni počitka oziroma časa za pripravo na zaključni izpit. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 208
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net