Prva stran arrow Novice sreda, 01 februar 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
USPEŠNI NASTOPI NA REGIJSKEM TEKMOVANJU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 02 junij 2019

V soboto, 1.6.2019 smo nadaljevali s tekmovanji v gasilsko-športnih disciplinah. Tokrat smo odšli na nogometni stadion v Ajdovščino, kjer je potekalo gasilsko tekmovanje severnoprimorske regije. Naše društvo so zastopale ekipe pionirjev, pionirk, mladink in mladincev, članov A in starejših gasilcev. Tudi tokrat lahko ugotovimo, da so se nastopi posrečili večini ekip, saj so se na državno tekmovanje, ki bo sicer šele v naslednjem letu, uvrstile ekipe pionirk, mladink, članov A in starejših gasilcev. Pionirji so v močni konkurenci dosegli 5 mesto, mladinci pa 8. mesto. Kljub nekaterim težavam z orodjem, ki so se pokazale med tekmovanjem, je slednje potekalo tekoče in organizirano, tako da smo ga končali v predvidenem času. Vsem tekmovalcem, mentorjem in drugim ki pomagajo pri vzgoji in pripravi mladine, članov in veteranov, gredo iskrene čestitke.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ODLIČNI NASTOPI NA GASILSKEM TEKMOVANJU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 26 maj 2019

25.5.2019 v dopoldanskem času je v Lokavcu potekalo Tekmovanje Gasilske zveze Goriške Nova Gorica v gasilsko-športnih disciplinah. Na tekmovanju so nastopile ekipe iz naše GZ, GZ Ajdovščina in GZ Nova Gorica-Šempeter. Naše društvo so na tekmovanju zastopale 2 ekipe pionirjev, ena ekipa pionirk, mladincev in mladink, članov A ter starejših gasilcev. Kljub relativno kratkemu času priprav so naše desetine odlično opravile z nalogami in so dosegle odlične rezultate. Pionirji so dosegli 1. in 4. mesto. Vse ostale desetine pa so osvojile 1. mesto v svoji kategoriji, tako da se je 6 naših desetin uvrstilo na regijsko tekmovanje severnoprimorske regije, ki bo potekalo naslednjo soboto v Ajdovščini. Vsekakor gre velika zahvala vsem tekmovalcem in mentorjem. Tekmovanje je potekalo v soorganizaciji GZ Ajdovščina in GZ Goriške v lepem sončnem vremenu. Za tekmovalce je bilo dobro poskrbljeno in je tekmovanje potekalo dokaj hitro, čeprav so tekmovale članske in mladinske ekipe. Sam prostor, športni park Lokavec, nam je nudil vse kar smo potrebovali in se lahko zahvalimo KS Lokavec in predsedniku Angelu Vidmarju, ki je uslišal vse naše prošnjo. Za odlično pašto pa je poskrbel naš Radoš.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
PRVO MESTO STAREJŠIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 19 maj 2019

Nekoliko pomlajena ekipa starejših gasilcev PGD Dornberk je v petek, 17.5.2019 nastopila na memorialnem gasilskem tekmovanju Kek-Krajnik v organizaciji PGD Maribor – Pobrežje. Dobro načrtovane priprave so rezultirale z osvojenim odličnim 4. mestom. V soboto pa je ekipa nastopila na tekmovanju starejših gasilcev in gasilk za Pokal Notranjske, ki se je odvijalo v Logatcu. Kljub dežju in blatnemu terenu so naši člani zdržali, premagali vso konkurenco in osvojili 1. mesto. Domov so prinesli lep pokal. Glede na navedeno lahko pričakujemo prvo mesto na tekmovanju Gasilske zveze Goriške v gasilsko-športnih disciplinah, ki bo potekalo 25.5.2019 v Lokavcu in uvrstitev na regionalno tekmovanje.

Dve fotografiji, na eni so naši tekmovalci skupaj s tekmovalkami iz PGD Dobračeva, si lahko ogledate TUKAJ.

 
PREJELI DONACIJO V VIŠINI 1.000,00 EUR
Avtor: Tajni-K   
petek, 17 maj 2019

V četrtek, 16.5.2019 so delavke v mercatorjevem marketu v Dornberku pripravile krajšo prireditev ob zaključku akcije »Radi delamo dobro«. V akciji zbiranja žetonov so sodelovali Društvo upokojencev Dornberk, Društvo kmečkih žena iz Dornberka in naše društvo. Največ žetonov so kupci namenili našemu društvu in sicer 5191, drugo mesto je zasedlo Društvo upokojencev in tretje mesto Društvo kmečkih žena. Mercator je nam ob zmagi izročil ček za 1.000,00 EUR, drugi dve društvi pa nagradi v višini 200,00 in 100,00 EUR. Na prireditvi je navzoče s svojim petjem pozdravil Urban Vidmar. V programu pa so sodelovali še plesalci kluba Tandem ter naše mlade članice, ki so prisotnim predstavile vajo z vedrovko. Zahvaljujemo se vsem kupcem in zaposlenim v marketu Dornberk za zaupanje in sodelovanje. Pridobljeno donacijo bomo porabili za nakup zaščitnih gasilskih čelad.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SVETA MAŠA OB GODU SVETEGA FLORJANA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 06 maj 2019

Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk je tudi letos, v počastitev goda Svetega Florjana, ki je zavetnik gasilcev, organizirala Sveto mašo. Maša je potekala v soboto, 4.5.2019 v domači cerkvi Svetega Danijela v Dornberku. Svete maše se je udeležilo večje število članov društva, kakor tudi drugih krajanov. Letos je bogoslužje, v odsotnosti domačega župnika, vodil gospod Jože Ličen iz župnije Branik. Pri izvedbi svete maše so sodelovali tudi naši člani in naš pevski zbor. Po končanem bogoslužju smo se zadržali v gasilskem domu, kjer smo odrasli okusili Tomažev pasulj, mladi člani pa pizze.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 298
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net