Prva stran arrow Novice petek, 29 maj 2020
Gasilske novice iz našega okoliša
PREVZEM NOVEGA GVC 16/25
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 november 2018

V soboto, 3.11.2018 smo člani PGD Dornberk v svojo garažo pripeljali novo, sodobno vozilo GVC 16/25. Vozilo je znamke MAN oznake TGS 18.440 BL Hydrodrive, 4X4, z motorjem ki ima 324 Kw ali 441 konjskih sil. Nadgradnjo so izdelali v podjetju Rosenbauer iz Gornje Radgone. Vozilo bo zamenjalo 28 let starega TAM 190. Denarna sredstva za vozilo, v višini 320.000 EUR je v veliki večini zagotovila mestna občina Nova Gorica.

PGD Dornberk je v ta namen organizirala krajšo slovesnost pred gasilskim domom, katere so se udeležili predstavniki vseh PGD vključeni v Gasilsko zvezo Goriške, sosednja prostovoljna gasilska društva in pobrateno ter prijateljska gasilska društva, vodja izpostave URSZR v Novi Gorici, mag. Samuel Kosmač, predsednik in poveljnik Gasilske zveze Goriške Simeon Kodelja in Branko Žorž ter svetniki MO Nova Gorica. Slavnost ob prevzemu novega vozila si je ogledalo tudi več domačinov. Zbrane so nagovorili predsednik PGD Dornberk Simon Justin, predsednica KS Dornberk Štefka Susič, župan MO Nova Gorica Matej Arčon in predsednik sveta severnoprimorske regije Jožef Dakskobler. V osrednjem delu slavnosti, ki sta jo popestrila Prvačka pleh muzika in mešani pevski zbor PGD Dornberk, je župan MO Nova Gorica, gospod Matej Arčon svečano predal ključe novega vozila poveljniku PGD Dornberk, Damjanu Dopliharju, le ta pa prvemu vozniku Eriku Skomini. Po zagonu motorjev in preizkusu siren ter modrih luči, je župnik, gospod Boštjan Toplikar, blagoslovil samo vozilo ter zbrane gasilce. Po stari dobri navadi je vozilo s steklenico penine »krstil« tudi župan MO Nova Gorica. Po končani slovesnosti smo si za novo pridobitev in za srečno vožnjo nazdravili s penino Adam iz kleti Vina Dornberg. Druženje vse prisotnih pa se je za tem nadaljevalo v Zelenem gaju.

Upravni odbor se zahvaljuje vsem, ki so pri tem projektu kakorkoli pomagali z idejami, prostim časom ali kako drugače. Posebno zahvalo za trud, sodelovanje ali pomoč pa so prejeli člani delovne skupine PGD Dornberk, poveljnik Damjan Doplihar, namestnik poveljnika Božo Plahuta in Erik Skomina, predstavnik podjetja Rosenbauer, Jaka Sušnik, poveljnik CZ MO Nova Gorica Andrej Biaggio, poveljnik JGS MO Nova Gorica, Simon Vendramin, svetnik MO Nova Gorica, Aleš Markočič in župan MO Nova Gorica, Matej Arčon. Prav tako pa se upravni odbor zahvaljuje vsem za prinešena darila in za spodbudne besede in dobre želje.

Nekaj fotografij (foto člani PGD in FB MO Nova Gorica) si lahko ogledate TUKAJ.

 
PRIHOD NOVEGA VOZILA - SPREJEM
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 november 2018

V petek, 2.11.2018 smo v Ljubljani, v skladu s pogodbo, pred poslovalnico Rossenbauer prevzeli nov GVC 16/25. Po pregledu le tega in opreme v njem je bil podpisan primopredajni zapisnik nakar smo uredili zavarovanje vozila. Na poti domov smo se ustavili v servisu PRIGO v Brdu pri Ljubljani, kjer so nam prijazni in strokovni delavci nadgradili računalniški program v vozilu. Za tem je sledila dežna pot proti domu, na kateri je bilo vozilo prvič preizkušeno. Voznik Erik po prihodu v Dornberk ni mogel prehvaliti samega vozila. Ko smo prispeli v Dornberk, nas je tam počakal špalir gasilcev in veliko krajanov, ki so prihod novega gasilskega vozila pozdravili z gromkim ploskanjem in gasilskim špricanjem. Vozilo smo nato odpeljali pred gasilski dom, kjer je bil vsem na ogled, nakar smo ga odpeljali v garažo in pri tem ugotovili, da smo dovolj razširili in dvignili vrata J.

Nekaj fotografij (foto člani društva) si lahko ogledate TUKAJ. 

 
SREČANJE PRIJATELJSKIH DRUŠTEV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 november 2018

V soboto 3.11.2018 je naše društvo organiziralo tradicionalno srečanje prijateljskih društev iz PGD Osek, Maribor-Studenci, Formin in Destrnik. Člani PGD Dornberk smo goste pričakali pred gasilskim domom, kjer smo jih zaželeli dobrodošlico. Po krajšem nagovoru predsednika PGD Dornberk in predsednice sveta KS Dornberk, Štefke Susič, smo goste odpeljali na Cerje, kjer so si pod strokovnim vodstvom ogledali Pomnik braniteljem slovenske zemlje. V popoldanskem času pa so se gostje udeležili tudi slavnosti ob prevzemu novega vozila GVC 16/25. Čas je ob prijetnem druženju hitro minil nakar smo se razšli s povabilom predsednika PGD Formin, da se prihodnje leto srečamo pri njih.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SPOMINSKA KOMEMORACIJA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 november 2018

Tudi letos smo na predvečer dneva spomina na mrtve organizirali spominsko komemoracijo v spomin na vse že umrle gasilce, ki so veliko doprinesli k razvoju gasilskega društva v Dornberku. S kratkim nagovorom predsednika društva, nastopu moškega pevskega zbora PGD Dornberk in prebrane pesmi s strani mlade članice Natalije Plahuta, kar je vse skupaj povezovala Laura Zorn, smo pred spominsko obeležje pred gasilskim domom položili svečko in cvetje ter z minuto molka počastili njihov spomin. Vsi člani in drugi obiskovalci smo se po končani komemoraciji še zadržali v gasilskem domu v prijetnem druženju.

Nekaj fotografij (Foto B. Skomina) si lahko ogledate TUKAJ. 

 
OBISK OTROK IZ VRTCA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 10 oktober 2018

V sredo,10.10.2018 smo v našem gasilskem domu ponovno gostili naše najmlajše podpornike – skupino najstarejših otrok iz Vrtca Dornberk. Tudi njim smo razkazali opremo in vozila ter jih podučili vse o številki 112, ki so jo že dobro poznali. Z vozili smo se nato odpravili v vrtec v PrVačini, kjer trenutno »domujejo« tudi otroci iz dornberškega vrtca, saj je vrtec v prenovi. Najmlajši otroci so začetno tremo hitro spremenili v veselje in so dodobra pregledali vso opremo v vozilih. Veselje ob prižigu lučk in sirene je bilo neizmerno. Skozi igro in sodelovanje vzgojiteljicami smo otrokom na njihov sprejemljiv način pojasnili številko 112, tako da so jo na koncu vsi poznali. Otroci so nas povabili na ogled njihovega začasnega vrtca in so poskrbeli, da smo si malo pogasili žejo.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 275
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net