Prva stran arrow Novice torek, 30 maj 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
VELIKA POŽARNA OGROŽENOST, OBVESTILO
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 24 junij 2019

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št.20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 25. junija 2019 na območju občin:


Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba.


Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor

 
USPOSABLJANJE ZA TEHNIČNO REŠEVANJE
Avtor: Tajni-K   
petek, 07 junij 2019

V četrtek, 6.6.2019 so se naši operativni gasilci udeležili usposabljanja, ki ga je, skupaj s svojimi sodelavci, organiziral naš poveljnik Damjan. Na usposabljanju so se udeleženci seznanili z varno in praktično rabo reševalnega orodja, ki ga imamo na razpolago ter z reševanjem oseb iz ruševin. Vsem udeležencem je bilo usposabljanje dobrodošlo. Hvala vsem, ki so pomagali pri izvedbi, še posebej delavcem JZGRD GE Nova Gorica.

Nekaj fotografij, si lahko ogledate TUKAJ.

 
USPEŠNI NASTOPI NA REGIJSKEM TEKMOVANJU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 02 junij 2019

V soboto, 1.6.2019 smo nadaljevali s tekmovanji v gasilsko-športnih disciplinah. Tokrat smo odšli na nogometni stadion v Ajdovščino, kjer je potekalo gasilsko tekmovanje severnoprimorske regije. Naše društvo so zastopale ekipe pionirjev, pionirk, mladink in mladincev, članov A in starejših gasilcev. Tudi tokrat lahko ugotovimo, da so se nastopi posrečili večini ekip, saj so se na državno tekmovanje, ki bo sicer šele v naslednjem letu, uvrstile ekipe pionirk, mladink, članov A in starejših gasilcev. Pionirji so v močni konkurenci dosegli 5 mesto, mladinci pa 8. mesto. Kljub nekaterim težavam z orodjem, ki so se pokazale med tekmovanjem, je slednje potekalo tekoče in organizirano, tako da smo ga končali v predvidenem času. Vsem tekmovalcem, mentorjem in drugim ki pomagajo pri vzgoji in pripravi mladine, članov in veteranov, gredo iskrene čestitke.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ODLIČNI NASTOPI NA GASILSKEM TEKMOVANJU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 26 maj 2019

25.5.2019 v dopoldanskem času je v Lokavcu potekalo Tekmovanje Gasilske zveze Goriške Nova Gorica v gasilsko-športnih disciplinah. Na tekmovanju so nastopile ekipe iz naše GZ, GZ Ajdovščina in GZ Nova Gorica-Šempeter. Naše društvo so na tekmovanju zastopale 2 ekipe pionirjev, ena ekipa pionirk, mladincev in mladink, članov A ter starejših gasilcev. Kljub relativno kratkemu času priprav so naše desetine odlično opravile z nalogami in so dosegle odlične rezultate. Pionirji so dosegli 1. in 4. mesto. Vse ostale desetine pa so osvojile 1. mesto v svoji kategoriji, tako da se je 6 naših desetin uvrstilo na regijsko tekmovanje severnoprimorske regije, ki bo potekalo naslednjo soboto v Ajdovščini. Vsekakor gre velika zahvala vsem tekmovalcem in mentorjem. Tekmovanje je potekalo v soorganizaciji GZ Ajdovščina in GZ Goriške v lepem sončnem vremenu. Za tekmovalce je bilo dobro poskrbljeno in je tekmovanje potekalo dokaj hitro, čeprav so tekmovale članske in mladinske ekipe. Sam prostor, športni park Lokavec, nam je nudil vse kar smo potrebovali in se lahko zahvalimo KS Lokavec in predsedniku Angelu Vidmarju, ki je uslišal vse naše prošnjo. Za odlično pašto pa je poskrbel naš Radoš.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
PRVO MESTO STAREJŠIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 19 maj 2019

Nekoliko pomlajena ekipa starejših gasilcev PGD Dornberk je v petek, 17.5.2019 nastopila na memorialnem gasilskem tekmovanju Kek-Krajnik v organizaciji PGD Maribor – Pobrežje. Dobro načrtovane priprave so rezultirale z osvojenim odličnim 4. mestom. V soboto pa je ekipa nastopila na tekmovanju starejših gasilcev in gasilk za Pokal Notranjske, ki se je odvijalo v Logatcu. Kljub dežju in blatnemu terenu so naši člani zdržali, premagali vso konkurenco in osvojili 1. mesto. Domov so prinesli lep pokal. Glede na navedeno lahko pričakujemo prvo mesto na tekmovanju Gasilske zveze Goriške v gasilsko-športnih disciplinah, ki bo potekalo 25.5.2019 v Lokavcu in uvrstitev na regionalno tekmovanje.

Dve fotografiji, na eni so naši tekmovalci skupaj s tekmovalkami iz PGD Dobračeva, si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 51 - 55 od 305
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net