Prva stran arrow Novice sobota, 02 julij 2022
Gasilske novice iz našega okoliša
DRŽAVNO TEKMOVANJE V KVIZU GASILSKE MLADINE
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 01 april 2019

Na Šolskem centru Krško-Sevnica v Krškem je v soboto,  30. marca 2019, potekal državni kviz gasilske mladine. Med seboj se je pomerilo 111 ekip pionirjev, mladincev in gasilcev pripravnikov. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa pionirjev našega društva, ki si je nastop zagotovila z dobrim nastopom na regijskem tekmovanju. Ekipo so sestavljale Manca, Natalija in Lea, ki jih je vodil Žiga Pavlica. Naše pionirke so pokazale odlično teoretično znanje in hitrost pri izvedbi praktičnih vaj, ki so jih končale brez kazenskih točk. Skupni seštevek točk je pokazal, da so osvojile 26. mesto od 38 ekip v svoji kategoriji. Vse ekipa so si bile dokaj skupaj in so o uvrstitvi odločale malenkosti. Iskrene čestitke vsem mentorjem PGD Dornberk in tekmovalcem, ki so letos sodelovali pri tekmovanju v kvizu in s svojim nesebičnim delom pripomogli k uvrstitvi ekipe na državno prvenstvo  – 26. mesto v državi je super rezultat.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
PREKLIC OGROŽENOSTI NARAVNEGA OKOLJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 20 marec 2019

URSZR je z včerajšnjim dnem, 19.3.2019 preklicala veliko požarno ogroženost naravnega okolja tudi za območje MO Nova Gorica. Kljub temu pa še vedno priporočamo pazljivo ravnanje pri morebitnem kurjenju odpadkov v bližini gozdov.

 
EKIPA PIONIRJEV SE JE UVRSTILA NA DRŽAVNO TEKMOVANJE V KVIZU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 17 marec 2019

Regijski kviz za gasilsko mladino v severnoprimorski regiji je bil izpeljan v soboto, 16.3.2019 v Bovcu. Iz našega PGD sta se tekmovanja udeležili dve ekipi pionirjev, ki sta si nastop priborile na tekmovanju GZ Goriške, kjer sta dosegli prvo in drugo mesto. Tudi na regijskem tekmovanju sta se odrezali odlično, saj je prva ekipa dosegla 2. mesto druga pa 6. mesto. Naša ekipa pionirjev bo zastopala naš PGD in tudi GZ Goriške na državnem tekmovanju, ki bo 30.3.2019 v Krškem. Želimo jim vso srečo. Iskrene čestitke za prizadevnost si zaslužijo vsi tekmovalci in mentorji.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEKMOVANJE V STRELJANJU NA MLAKAH
Avtor: Tajni-K   
torek, 12 marec 2019

Slovenska vojska se ob temeljnem poslanstvu in nalogah aktivno vključuje tudi v civilno okolje s sodelovanjem s civilnimi organizacijami,  zvezami in društvi, ki delujejo v javnem interesu, pri čemer si nenehno prizadeva, da z dodatnimi aktivnostmi ohranja in krepi obrambno kulturo in domovinsko zavest državljank in državljanov. V letošnjem letu je Slovenska vojska skupaj z organizacijami in društvi, s katerimi ima sklenjene pogodbe o sodelovanju, spremenila pravila sestave strelskih ekip ter namesto puške repetirke M-48 ponudila polavtomatsko puško M 59/66A1 kalibra 7,62mm. Cilj sprememb je povabiti in predstaviti eno izmed najpomembnejših individualnih veščin mladim državljankam in državljanom, kateri izpolnjujejo starostni pogoj za poklic profesionalnega vojaka v službi domovine. Slovenska vojska že šestič organizirala ekipno strelsko tekmovanje in prvič z vojaško polavtomatsko puško PAP M 59/66A1 7,62 x 39 mm. 9.3.2019 se je tekmovanje odvijalo na strelišču Mlake pri Vipavi.

Tudi letos se je na razpis na tekmovanje prijavila ena ekipa iz PGD Dornberk, ki je dostojno zastopala Gasilsko zvezo Slovenije, saj je na tekmovanju nastopilo le še eno PGD. Rezultati še niso objavljeni. Po poročanju naših tekmovalcev, Jerneja, Dejana in Severina pa so bile razmere na strelišču Mlake zelo zahtevne. Konec koncev rezultati niso najbolj pomembni.

Eno fotografijo si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBČNI ZBOR 2019
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 11 marec 2019

Z gasilsko himno in pesmijo »Vipavska dolina«, v izvedbi Moškega pevskega zbora PGD Dornberk, se je slavnostno pričel redni občni zbor PGD Dornberk. Za vodenje letošnjega občnega zbora je bila izvoljena Laura ZORN, ki je nalogo, kljub temu, da je prvič vodila občni zbor, izpeljala tako rekoč brez napake. Poročila predsednika, poveljnika, članic, veteranov, mladine in blagajnika so bila izčrpna in soglasno sprejeta, kakor tudi finančni in delovni plan za letošnje leto. Prisotnih 75 članov sta še posebej pozdravila predsednica KS Dornberk in predsednik GZ Goriške Nova Gorica, Simeon Kodelja. Društvena priznanja sta prejela Aleš Šinigoj  in Jožica Čotar za okrogla življenjska jubileja ter Jožef Harej za 26-letno vodenje in ustanovitev pevskega zbora. Priznanje in zahvala mu bosta podeljena kasneje, saj se žal ni udeležil občnega zbora. Za 10 let aktivnega dela v PGD so značko in diplomo prejeli: Rene Besednjak, Bric Alen, Bric Manuel, David Doplihar in Klara Topič. Za uspešno delo na področju gasilstva je Gasilska zveza goriška podelila štiri Priznanja Gasilske zveze III. Stopnje, ki so jih prejeli: Klemen Mravlja, Erik Mrevlje, Erik Šinigoj in Luka Šinigoj. Za 10 let operativnega dela je značko z diplomo  prejel Peter Planinšek. V čin GASILEC I so napredovali : Klemen Mravlja, Mrevlje Danijel, Jernej Rojc, Kristjan Stubelj in Luka Šinigoj.  V čin VIŠJI GASILEC I. stopnje so napredovale: Mateja Cotič, Sara Justin in Kristina Perić. V čin NIŽJI GASILSKI ČASNIK I.STOPNJE je napredoval Peter Planinšek, v čin NIŽJI GASILSKI ČASNIK II. STOPNJE pa Radoš Kavčič. Diplomo za opravljeno specialnost Nosilec izolirnega dihalnega aparata sta prejela Klemen MRAVLJA in Danijel Mrevlje. Diplomo za opravljeno specialnost oz opravljen Tečaj za tehničnega reševalca sta prejela Andrej Berce in Borut Skomina. Diplomo in značko za opravljen tečaj STROJNIK so prejeli Klemen MRAVLJA, Danijel Mrevlje , Jernej Rojc in Borut Skomina. Po končanem uradnem delu smo se z gosti iz sosednjih, prijateljskih in pobratenih PGD družili še kar nekaj časa. Kljub uspešno in lepo izpeljanemu občnemu zboru, pa ne moremo mimo dejstva, da so na njem manjkali predstavniki kar treh PGD iz GZ Goriške Nova Gorica. Občnega zbora se ni udeležil tudi vabljeni župan MO Nova Gorica, ki pa je poslal pisno opravičilo, ker se zaradi odsotnosti ni mogel udeležiti zbora in se je zahvalil za naše delo ter nam zaželel vse najboljše tudi v prihodnosti.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 51 - 55 od 294
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net