Prva stran arrow Novice arrow LETOVANJE GASILSKE MLADINE V IZOLI sobota, 02 julij 2022
LETOVANJE GASILSKE MLADINE V IZOLI
Avtor: TAJNI-k   
petek, 23 julij 2010
PGD Dornberk že preko 20 let organizira poletni tabor za gasilsko mladino v Jagodju nad Izolo. V začetku je bil tabor predvsem letovanje, nekakšna nagrada in motivacija za pridno delo mladine med letom, zadnja leta pa postaja to vse bolj tudi pravi gasilski tabor, saj v program vnašamo vse več gasilskih vsebin.

Letošnjega tabora, ki se je odvijal med 7.7.2010 in 18.7.2010, se je udeležilo preko 70 članov društva, mladine in mentorjev. Pripravljenih je bilo veliko dejavnosti na plaži v Simonovem zalivu in v samem taboru, mlade pa so mentorji popeljali tudi v Koper. Obiskali in ogledali so si prostore poklicne gasilske brigade v Kopru, kjer so jim prijazni gostitelji pokazali vso gasilsko opremo in vozila. Otroci so bili še posebno veseli gostoljubnosti in prijaznosti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave v  Kopru. S turistično ladjo so se popeljali po slovenski obali, od Portoroža do Dragonje, preko slovensko- hrvaške meje do Pirana, kjer so imeli krajši postanek in ogled mesta.

Že po tradiciji v taboru letujejo tudi otroci in mladina iz pobratenih društev PGD Maribor Studenci in prijateljskim društvom PGD Formin. To druženje na poletnem taboru utrjuje prijateljstva med člani društev, na taboru nastajajo tesne vezi, ki prispevajo k uspešnemu sodelovanju med društvi na vseh področjih. Mladi iz vseh društev so bili tudi letos nad taborom navdušeni in že nestrpno pričakujejo tabor naslednje leto.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate tukaj.

 

MATEJA COTIČ

URŠKA SAKSIDA

 
< Nazaj   Naprej >
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net