Prva stran arrow Novice sobota, 13 julij 2024
Gasilske novice iz našega okoliša
LIKOVNI NATEČAJ 2023
Avtor: Tajni-K   
sreda, 06 december 2023


V torek, 5.12.2023 smo s podelitvijo priznanj in skromnih nagrad dokončali Likovni natečaj, ki ga v sodelovanju z Osnovno Šolo Dornberk že tradicionalno organiziramo v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti. Letošnja tema natečaja je bila Požar v naravi. Tudi letos so otroci vrtcev  in učenci OŠ v Dornberku in Prvačini pokazali veliko spretnosti pri ustvarjanju likovnih in drugih del na temo požarov v naravi. Zahvaljujemo se vsem zaposlenim v šoli in vrtcu ter otrokom in učencem za sodelovanje in prekrasne izdelke, ki krasijo avlo in hodnike osnovne šole.


Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ!

 
SREČANJE PRIJATELJSKIH DRUŠTEV, OSEK 2023
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 23 april 2023

V soboto, 22.4.2023 je v organizaciji PGD Osek potekalo tradicionalno srečanje članov prijateljskih društev. Člani PGD Osek so se potrudili pri organizaciji srečanja, katerega so se udeležili člani domačega društva, PGD Maribor-Studenci, PGD Formin, PGD Destrnik, PGD Maribor-Pobrežje in člani našega društva. Na začetku nam je dobrodošlico izrekel predsednik PGD Osek, Aleš Škrobar, ki se je vsem zahvalil za udeležbo in nas seznanil kako bomo preživeli dan. Takoj po močnem okrepčilu smo si ogledali izletniško kmetijo Breznik, kjer sta nam gospodar Damijan in njegov zet Žan predstavila zgodovino kmetije in popeljala v njihovo prečudovito klet, kjer smo, ob prigrizku ocvirkove pogače, preizkusili njihova izbrana vina. Za tem smo se odpeljali do bivšega kamnoloma, kjer so domačini v zgodovini kopali kamenje iz katerega so bile sezidane vse hiše v okolici kakor tudi večina cerkva. Kamen pa so prodajali tudi po drugih krajih. Zanimivo je, da so vsi kamnolomi pod zemljo. Po ogledu kamnoloma, nas je na svoj dom povabil bivši predsednik PGD Osek, Srečko, kjer smo se osvežili s kavico in pecivom. Odpeljali smo se do cerkve Svete trojice s samostanom, kjer nam je skrbnik cerkve predstavil zgodovino in samo notranjost cerkve. Ogledali pa smo si tudi knjižnico v lasti cerkve, v kateri hranijo knjige od leta 1474 do leta 1830. Knjižni fond, ki obsega 1555 izvodov, ima tudi več rokopisov. Knjižnico bogatijo prvotiski, inkunabule tj. knjige, ki so bile natisnjene pred letom 1500. Med raritetami je tudi knjiga o fiziki iz leta 1574, morda najstarejši učbenik fizike na Slovenskem. Zanimiva je knjiga zemljevidom, ki opisuje Cerkniško jezero. Po tem zanimivem ogledu smo se vrnili v gasilski dom, kjer smo si ogledali tudi zvonik, ki so ga gasilci pripeljali iz cerkve Sv. Trojice. Organizatorji so za vse udeležence pripravili popoldanske športne igre. Lahko se pohvalimo, da smo dosegli drugo mesto, saj smo prvo mesto z veseljem prepustili našim prijateljem iz Formina. Ob prijetnem druženju se je prehitro približal čas odhoda. Zahvaljujemo se organizatorjem za trud, ki so ga vložili v organizacijo srečanja.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DRŽAVNI KVIZ ZA GASILSKO MLADINO
Avtor: Tajni-K   
torek, 18 april 2023

V soboto, 15.4.2023 je v prostorih Osnovne šole Brinje v mestu Grosuplje potekalo državno tekmovanje v kvizu za gasilsko mladino. Na tekmovanju so nastopile najboljše ekipe, ki so na regijskih tekmovanjih osvojile 1. ali 2. mesto. Iz našega društva se je na državno tekmovanje uspelo uvrstiti ekipi mladink. Na žalost pa se državnega tekmovanja niso mogle udeležiti vse tekmovalke, ki so si priborile nastop. Kljub temu pa so dosegle pričakovan rezultat saj so se pri nalogah iz teorije enakovredno kosale z najboljšimi, na praktičnem delu pa jim je smola preprečila še boljšo uvrstitev. Čestitke vsem tekmovalkam, kakor tudi mentorjem in drugim članom, ki so pomagali pri pripravi ekipe.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.  

 

 

 
SKUPŠČINA GZ GORIŠKE NOVA GORICA
Avtor: Tajni-K   
torek, 18 april 2023

V soboto, 15.4.2023, je v Kulturni dvorani v Bukovici potekala redna letna skupščina Gasilske zveze Goriške Nova Gorica. Skupščine se je udeležilo 11 naših članov od katerih jih je imelo 5 glasovalno pravico. Letos je bila volilna skupščina in sta bila ponovno, za mandat 2023-2028, izvoljena stari predsednik Simeon Kodelja in poveljnik Andrej Ponikvar. Čestitke za dobro dosedanje delo in 100% podporo vseh delegatov. Na skupščini je bilo, poleg podelitve napredovanj, podeljeno odlikovanje za posebne zasluge, ki jo je prejel Bogdan Sošnja iz  PGD Renče-Vogrsko. Skupščine se udeležili gostje iz pobratene GZ Maribor, GZ Ajdovščina in GZ Nova Gorica-Šempeter, vodja izpostave URSZR Samuel Kosmač, poveljnik in predsednik SPR Stanko Močnik in Jože Dakskobler, ki je tudi zastopal GZ Slovenije. Na letošnjo skupščino smo povabili tudi gospoda Iva Boscarola, ki se je vabilu prijazno odzval, in smo se mu zahvalili za podporo, pomoč in finančno dotacijo ob največjem požaru v R Sloveniji, ki je bil na območju Krasa. V zahvalo in spomin mu je bila podeljena skulptura, ki je nastala po idejni zasnovi Bogdana Sošnje. Čestitke gredo tudi naši članici Lauri Zorn, ki je kot predsednica delovnega predsedstva lepo izpeljala skupščino.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 
REGIJSKI KVIZ 2023 V IDRIJI
Avtor: Tajni-K   
torek, 04 april 2023


V soboto, 1. aprila (ni prvoaprilska šala) je v Idriji potekal regijski kviz gasilske mladine severnoprimorske regije. V kategoriji pionirji je tekmovalo 13 ekip, v kategoriji mladinci 14 ekip ter v kategoriji gasilci pripravniki 9 ekip. Iz naše gasilske zveze se je tekmovanja udeležilo 6 ekip – v vsaki kategoriji po dve ekipi, ki sta dosegli najboljše rezultate na kvizu GZ Goriške. Kategorijo pionirjev sta zastopali dve ekipi iz PGD Dornberk, ki sta dosegli 4. in 11. mesto. V kategoriji mladinci je naše društvo zastopala ekipa mladink, ki pa je osvojila 1. mesto in se je uvrstila na državno tekmovanje. V kategoriji gasilcev pripravnikov nismo imeli tekmovalcev, našo gasilsko zvezo pa sta zastopali ekipi iz Kanala in Kostanjevice. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za odlične nastope in čas, ki so ga porabili za priprave na tekmovanja. Vsekakor gre posebna zahvala tudi našim mentorjem-icam, ki so znale zmotivirat naše mlade člane. Vso srečo želimo ekipi mladink na državnem tekmovanju.


Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 5 od 306
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net