Prva stran arrow Novice sobota, 13 julij 2024
Gasilske novice iz našega okoliša
NASTOP NA DRŽAVNEM KVIZU
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 28 november 2022


V soboto, 26.11.2022 je v Trebnjem potekal 20. državni kviz gasilske mladine. Iz našega društva sta Severnoprimorsko regijo zastopali ekipi pionirk in mladink. Poleg naših ekip sta nastopili še ekipi PGD Selo in Col. Ekipi gasilcev pripravnikov pa sta bili iz PGD Dole. Naši ekipi sta v izredni konkurenci, kjer je najmanjša napaka pomenila izguba 10 mest na lestvici, zasedli odlično 21. in 18.mesto. Ekipi sta pokazali vrhunsko pripravljenost in znanje v testih, kjer sta dosegali enake točke kot prvouvrščene ekipe, pri vajah, kjer je potrebno imeti tudi nekaj sreče, pa so izgubile nekaj točk. Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in mentorjem, ki so se trudili s pripravo tekmovalk. Iskrene čestitke sem tekmovalkam in mentorjem, ki so se trudili s pripravo tekmovalk.


Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
SREČANJE ČLANOV GZ MB IN GZ GO
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 03 julij 2022

V soboto 2.7.2022 smo se tudi člani PGD Dornberk odzvali vabilu GZ Maribor in GZ Goriške Nova Gorica in se udeležili srečanja med člani prijateljskih zvez, ki ga je tokrat organizirala GZ Maribor. Domači gasilci so nas sprejeli v Gasilski brigadi Maribor, kjer smo si ogledali vozila in prostore ter bili priča čistemu pravu izvozu na intervencijo. Gostitelji so nekatere naše člane in članice z avto lestvijo dvignili v višave. Po ogledu gasilske brigade smo odšli v PGD Maribor-Pobrežje, kjer nas je čakal turistični vlakec Jurček. Z njim smo si ob strokovnemu vodstvu ogledali nekaj znamenitosti samega mesta Maribor. Sprejeli so nas tudi v PGD Maribor-Mesto, kjer smo si z zanimanjem ogledali njihovo spominsko sobo. Po ogledu nas je Jurček zapeljal nazaj v PGD Maribor-Pobrežje, kjer so nam njihovi kuharji pripravili izvrstno kosilo. Sledijo je prijetno druženje do poznih večernih ur. Hvala članom GZ Maribor za izkazano gostoljubje.

 

Nekaj utrinkov si lahko ogledate TUKAJ. 

 

 
TEKMOVANJE SP REGIJE ZA POKAL M.HACETA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 06 junij 2022

V soboto, 4.6.2022 je v Športnem parku Pale v Ajdovščini potekalo regijsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah za pokal M.Haceta. V dopoldanskih urah je potekalo tekmovanje mladih iz celotne severnoprimorske regije. Izmed 28 prijavljenih ekip smo mi nastopili s 6 ekipami in sicer 2 x s pionirsko ekipo,  1 x pionirke, 1 x z mladinsko ekipo ter 2 ekipami mladink.  Pionirji so dosegli 3. in 6.mesto, pionirke 2.mesto, mladinci 4.mesto in mladinke 2. in 3.mesto. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo v letu 2023, so se uvrstile štiri naše ekipe. V popoldanskem času so nastopili člani in članice ter starejši gasilci. Nastopilo je 21 ekip. PGD Dornberk sta zastopali ekipi članov A in starejših gasilcev. Člani A so dosegli, po izraziti smoli, ko se jim je pokvarila črpalka, dobro 7.mesto, starejši gasilci pa so osvojili 1. mesto. Iskrene čestitke in  zahvala vsem tekmovalcem, še posebej pa mentorjem in drugim članom, ki so prispevali veliko delovnih ur za vzgojo in pripravo gasilske mladine ter članskih ekip.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEKMOVANJE GZ GORIŠKE ZA POKAL M.HACETA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 29 maj 2022

V soboto 28.5.2022 se je 82 tekmovalcev iz PGD Dornberk udeležilo tekmovanja v gasilsko-športnih disciplinah za pokal M. Haceta, ki ga je v sodelovanju z GZ Ajdovščina organizirala GZ Goriške Nova Gorica. Tekmovanje je potekalo v Športnem parku Pale v Ajdovščini. Naše ekipe so osvojile naslednje rezultate: pionirji 2. in 3. mesto, pionirke 3.mesto, mladinci 1.mesto, mladinke 1. in 2. mesto, člani A 1.mesto, člani B 4.mesto in starejši gasilci 1.mesto. Vse ekipe, razen članov B, so se uvrstile na regijsko tekmovanje. Čestitke vsem nastopajočim ter še posebej mentorjem in ostalim, ki so pomagali pri pripravi ekip. Hvala tudi našim prijateljem iz GZ Gorišnica, ki so ponovno priskočili na pomoč in so poskrbeli za strokovno sojenje na tekmovanju. Na tekmovanju je nastopilo 21 ekip iz 4 društev GZ Goriške Nova Gorica ter 5 ekip iz GZ Ajdovščina. Vsi, ki so bili prisotni na tekmovanju, so lahko občutili moč vipavske burje, ki je neumorno pihala celoten čas tekmovanja. Kljub temu pa smo se domov vsi vrnili nepoškodovani.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SVETA MAŠA SV FLORJAN
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 22 maj 2022

Čeprav malo pozno, pa ne po naši krivdi, smo se člani PGD Dornberk včeraj udeležili Sv. maše v dornberški cerkvi, ki je bila namenjena vsem umrlim in živim gasilcem ob godu Sv. Florjana, zaščitnika gasilcev, ki praznuje svoj god 4. maja. Maševal je domači župnik, gospod Boštjan Toplikar, za kar se mu zahvaljujemo. Zahvala pa gre tudi pevskemu zboru in vsem tistim, ki so pripomogli, da smo vse generacije dornberških gasilcev skupaj preživeli prijeten večer, ki ga ni zmotil niti poziv na intervencijo.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 11 - 15 od 306
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net