Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2024
Gasilske novice iz našega okoliša
DEŽEVJE S POPLAVAMI
Avtor: Tajni-K   
torek, 13 oktober 2020

Nočno deževje, ki se je nad našimi kraji pričelo v noči iz 24.9.2020 na 25.09.2020 je v jutranjih urah pričelo zalivati stanovanjske prostore v Prvačini. Še preden je prva ekipa naših članov prispela v Prvačino, smo prejeli nekaj deset klicev občanov, ki jim je voda začela uničevati lastnino. V sodelovanju z GE JZGRD Nova Gorica smo na ogrožena območja pripeljali vreče s peskom, ki je v bistvu vsa obramba proti naraščajoči vodi. Kasneje so se nam pridružili tudi člani PGD Nova Gorica, ki so nam pomagali pri reševanju in črpanju vode iz stanovanjskih hiš in gospodarskih objektov. V poznih popoldanskih urah, ko se je vreme nekoliko umirilo smo preverili in ugotovili, da smo posredovali na 31 krajih od Branika do Prvačine. Zaradi deževja se je na našem območju sprožilo več zemeljskih udorov in plazov. Trije plazovi so nastali v neposredni bližini stanovanjskih hiš, en plaz pa je naredil precej škode na gospodarskem objektu. Pri kasnejših ogledih smo ugotovili, da se plazišča večinoma umirjajo, bo pa vsaj na nekaterih potrebna temeljita obnova, da bi preprečili ogrožanje stanovanjskih objektov. Le te so si ogledali tudi predstavniki MO Nova Gorica, Civilne zaščite in KS Dornberk.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OSMRTNICA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 06 maj 2020

Dne 5.5.2020 nas je, v 80 letu starosti, nenadoma zapustil dolgoletni član Anton (Tonči) ROJC iz Šinigojske ulice v Dornberku. Član PGD Dornberk je bil od leta 1957. Ves čas je aktivno deloval v organih društva, bil pa je tudi dolgoletni blagajnik društva. Za svoje delo je prejel zlato odlikovanje društva, priznanje gasilske zveze I. stopnje, plaketo veterana in priznanje za 60-letno delo v gasilskem društvu. Ohranili ga bomo v trajnem spominu. Naj počiva v miru.

 
PREKLIC VELIKE POŽARNE OGROŽENOSTI NARAVNEGA OKOLJA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 04 maj 2020

Dne 24.5.2020 je bila preklicana visoka požarna ogroženost v naravnem okolju. RAZGLAS si lahko ogledate TUKAJ. Kljub temu pa vas prosimo, da ste previdni pri uporabi odprtega ognja v naravnem okolju.

 
ZAHVALA ZA PMOČ
Avtor: Tajni-K   
petek, 01 maj 2020

Požar v naravi, ki se je 22. aprila razvnel na območju občine Hrpelje-Kozina v bližini naselja Petrinje, so pomagali pogasiti tudi člani našega PGD. Zaradi velikosti in hitrega gorenja suhega gozda ter grmičevja je bil sklican državni načrt. S skupnimi močmi nam je uspelo požar lokalizirati in ga dokončno pogasiti, kljub močnemu vetru oziroma Burji. Za našo požrtvovalnost in pomoč smo prejeli zahvalo občine Hrpelje – Kozina.

Zahvalo si lahko ogledate TUKAJ.

 
POŽARI V NARAVNEM OKOLJU
Avtor: Tajni-K   
sobota, 18 april 2020

V petek, 17.4.2020 smo okoli 12.20 uri odhiteli v Branik, kjer je prišlo do požara na in ob železniški progi. Vzrok požara je bil verjetno odpadel del zavornih čeljusti vlaka. Goreli so železniški pragovi (švelerji), na treh koncih pa je zagorelo tudi grmičevje ob progi. Požar so omejili prostovoljci PGD Dornberk, pogasiti pa so pomagali poklicni kolegi iz GE Nova Gorica.

Ob 17.37 uri smo bili ponovno alarmirani, saj je bil opažen ogenj na travniku med Dornberkom in Prvačino. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je odpadke iz vinograda zakuril domačin, ogenj pa se je razširil po nabrežini reke Vipave. S hitrim posredovanjem je bil ogenj hitro pogašen. Na kraj je prišla tudi policijska patrulja, ki je domačinu izdala globo zaradi kurjenja v času velike požarne ogroženosti.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 35 od 306
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net