Prva stran arrow Novice četrtek, 05 oktober 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
SLAVNOSTNA AKADEMIJA V CANKARJEVEM DOMU
Avtor: Tajni-K   
sobota, 16 november 2019

V petek, 15.11.2019 je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma potekala Svečana akademija ob zaključku jubilejnih praznovanj 150 let gasilstva na Slovenskem. Prekrasna prireditev, ki je pokazala veličino, zanos in moč slovenskega prostovoljnega gasilstva, ne samo na operativnem področju, temveč tudi na drugih področjih. Prav zanimivo je bilo videti kakšne veščine obvladajo posamezni člani in skupine, ki so člani prostovoljnega gasilstva. Poleg govora predsednika Gasilske zveze Slovenije Janka Cerkvenika in predsednika R Slovenije, g. Boruta Pahorja, je bil program zasnovan na nastopu znanih slovenskih glasbenih skupin (Poskočni muzikantje, Modrijani, Čuki, Vunjak…), ki so jih spremljali člani PGD-jev iz vse Slovenije. Vse skupaj je lepo povezal Jure Sešek. V nabito polni dvorani je bil prisoten tudi predsednik vlade R Slovenije, tokrat tovariš, Marijan Šarec. Prelepi nastopi in pravo vzdušje v dvorani so pomagali vzdrževati tudi združeni gasilski pevski zbori. Pri tem so pomagali tudi člani našega gasilske pevskega zbora, za kar se jim zahvaljujemo. Sama izvedba ter pravo vzdušje nam bo vsem prisotnim še dolgo ostala v spominu in nam je lahko v ponos.  Ob tej priložnosti pa je potekala tudi slavnostna podelitev častnega naziva gasilec junak, ki ga je s svojim častnim pokroviteljstvom podprl tudi predsednik vlade RS Marjan Šarec. Bralci so v finalu izbirali med štirimi požrtvovalnimi gasilci: Juretom Kovačem iz PGD Nova Cerkev, Brankom Zupancem iz PGD Brežice, Primožem Kastelicem iz PGD Vrh pri Višnji Gori in Matejem Bončo iz PGD Črni Vrh nad Idrijo, ki so s požrtvovalnimi dejanji rešili življenja drugih. Gasilec junak 2019 je postal Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori. 
Nekaj fotografij (foto Vladimir M.) si lahko ogledate TUKAJ.

 
SPOMIN NA POKOJNE GASILCE
Avtor: Tajni-K   
petek, 01 november 2019

31.10.2019 je dan, ko se člani PGD Dornberk, skupaj s svojci umrlih gasilcev, že tradicionalno zberemo pred obeležjem pokojnim gasilcem v Dornberku z namenom, da se poklonimo spominu in delu že umrlih članov našega društva. Tudi letos se je komemoracije udeležilo lepo število gasilcev in svojcev. Ob krajšem kulturnem programu, ki ga je popestril MOPZ PGD Dornberk, pod vodstvom Janka Harej in prebrani pesmi, ki jo je prisotnim prebrala Nina Plahuta je zbrane nagovoril predsednik društva. V svojem nagovoru je poudaril tudi prispevek gasilcev pri ohranjanju slovenskih običajev in navad ter domoljubju skozi 150 letno zgodovino gasilstva na slovenskem, ki jo praznujemo prav letos. Po govoru so predstavniki našega društva pred obeležje postavili rože in svečki. Povezovalka programa, Laura Zorn, je vse prisotne povabila v notranjost gasilskega doma, kjer smo se ob divjačinskem golažu nekoliko segreli in se še družili ob pripovedovanju zanimivosti iz preteklosti.
Nekaj fotografij (foto: M.Cotič) si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 
VABILO NA KOMEMORACIJO
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 28 oktober 2019

V četrtek, 31.10.2019 ob 18.00 uri ste vsi vabljeni na žalno komemoracijo, ki bo potekala pred obeležjem umrlim gasilcem PGD Dornberk, pred gasilskim domom. Po komemoraciji sledi druženje v gasilskem domu. Lepo vabljeni.

 
OBISK OTROK IZ VRTCEV
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 14 oktober 2019

V ponedeljek,14.10.2019 so nas obiskali otroci iz vrtca Dornberk. Kakor vsako leto smo jim tudi letos pokazali opremo in jim razložili naloge gasilcev. Po obvezni preizkušnji čelade in ogleda notranjosti kamiona so se zahvalili in počasi odpravili v vrtec. Za tem smo odšli v vrtec Prvačina, kjer so nas že pričakali nadobudni malčki. S svojim prihodom smo jim narisali veliko smeha na obraze, nekaj pa je bilo tudi solzic, ki pa so jih vzgojiteljice hitro posušile. Tudi otroci iz vrtca v Prvačini so si z zanimanjem ogledali našo opremo, ogledali pa so si tudi notranjost vozil. Z zvočnim signalom smo se poslovili od otrok in vzgojiteljic vrtca Prvačina.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SREČANJE UO PRIJATELJSKIH DRUŠTEV - FORMIN 2019
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 13 oktober 2019

Lepo in sončno oktobrsko soboto so nekateri člani UO PGD Dornberk preživeli na območju PGD Formin, kjer je potekalo tradicionalno druženje UO prijateljskih PGD. Poleg našega društva in gostitelja se srečanja udeležujejo tudi člani UO PGD Maribor-Studenci, PGD Destrnik in PGD Osek. Tekom druženja smo si ogledali kmetijo družine Kelenc, ki se ukvarja s pridelavo zelenjave (korenček, por, zelje). Prijazna gostiteljica nam je razložila organizacijo dela na kmetiji in razkazala opremo ter hladilnico. Na kratkem sprehodu do kmetije in nazaj smo imeli dva postanka in sicer pri hišah poveljnika in predsednika PGD Formin, kjer smo se malo okrepčali. Sledile so »športne« igre, kjer rezultat ni bil najbolj pomemben, pa kljub temu se lahko pohvalimo z osvojenim 3. mestom. Ob prijetnem druženju se je ura hitro premaknila na čas odhoda, ko smo se poslovili od gostitelja in drugih udeležencev. Drugo leto pa se ponovno srečamo, tokrat v prostorih PGD Osek.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 45 od 305
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net