Prva stran arrow Novice arrow KONČALI SMO S POLETNIM TABOROM NAŠE MLADINE sobota, 02 julij 2022
KONČALI SMO S POLETNIM TABOROM NAŠE MLADINE
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 avgust 2019

Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk je tudi letos organiziralo letovanje svojih mladih članov, ki so del poletnih počitnic preživeli v gasilskem taboru v Jagodjah nad Izolo. Letošnjega tabora se je udeležilo 43 mladih gasilcev v starosti od 7 do 15 let, ki so tekom leta aktivno sodelovali pri organiziranih dejavnosti v društvu. Člani PGD so 6.7.2019 pričeli s postavljanjem tabora, ki je tako sprejel mlade gasilce 9.7.2019. Če je bilo prvega dne nekaj težav pri večernem umirjanju otrok, pa so naslednje dni, po celodnevnih aktivnostih, vsi vidno utrujeni »popadali« po posteljah in hitro zaspali. Tudi letos so družbo domačim mladim gasilcem delali mladi iz pobratenega društva Maribor-Studenci in mladi člani iz sosednjega PGD Selo. Na obisk pa so prišli tudi mladi člani prijateljskega društva PGD Korte, s katerimi so mladi preživeli en večer. Kljub poletnemu, brezbrižnemu uživanju na plaži so mentorji pripravili tečaje na katerih so mladi osvojili veščino Plavalec ter Bolničar. Vsi prisotni so uživali v praznovanju rojstnega dne, v večernem druženje ob »pižama party«, igranju ali gledanju tradicionalnega nogometnega turnirja, ob igranju tombole in pečenju hrenovk. S teleskopom Astronomskega društva Nova Gorica smo si ogledali delni Lunin mrk, Saturn in Jupiter. V večernih urah pa smo si ogledali tudi samo mestno jedro.
Imeli smo se zelo lepo, smeha in dobre volje ni manjkalo tako, da se je 10-dnevno letovanje zaključilo prej, kot smo si želeli. V tem času so se spletla nova prijateljstva med člani vseh prostovoljnih društev in že odštevamo dni do naslednjega letovanja v letu 2020.
Vsem mentorjem in drugim članom društev gre posebna zahvala, da so tudi letos poskrbeli za dobro in varno počutje vseh udeležencev tabora.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net