Prva stran arrow Novice arrow DOBILI SMO NOVEGA POKLICNEGA GASILCA sobota, 02 julij 2022
DOBILI SMO NOVEGA POKLICNEGA GASILCA
Avtor: TAJNI-k   
četrtek, 24 junij 2010

Član PGD Dornberk, Damjan DOPLIHAR, ki je sicer zaposlen v Poklicni gasilski enoti v Novi Gorici,  je 17.6.2010 uspešno zaključil šolanje za poklicnega gasilca.

V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je 17. junija 2010 potekala zaključna vaja, s katero so šest mesečno šolanje zaključili kandidati 17. generacije za poklicne gasilce. V generaciji je bilo 47 kandidatov iz 24 gasilskih enot. V času  šolanja so kandidati opravili usposabljanja za posredovanja pri požarih v naravi, za delo z motorno žago in gašenje s helikopterji.

Na ogled zaključne vaje, pri kateri je sodeloval tudi član PGD Dornberk, Damjan DOPLIHAR, so odšli člani našega društva, ki so si vaje ogledali in vzpodbujali Damjana. Kandidati so na zaključnih vajah morali pokazati znanje in spretnosti pri reševanju gorečega vozila v prometni nesreči, reševanju oseb in saniranju posledic uhajanja nevarne snovi, reševanjem osebe, ki se je poškodovala pri delovni nesreči s traktorjem, reševanju oseb in gašenje požara v visokih stavbah in v manjšem objektu. Damjan je suvereno opravil z nalogami, ki so mu bile zaupane v vajah in glede na to, da je bil uspešen tudi pri teoretičnih preizkusih znanja, je tako postal poklicni gasilec.

Člani PGD Dornberk, ki so Damjanu tudi pripravili slovesen sprejem ob vrnitvi v domač kraj, želijo Damjanu, da bi svoje delo opravljal varno in da bi osvojeno znanje prenašal tudi na druge prostovoljne gasilce.

ČESTITATMO!!!

 

 

 
< Nazaj   Naprej >
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net