Prva stran arrow Novice sobota, 02 julij 2022
Gasilske novice iz našega okoliša
TEKMOVANJE SP REGIJE ZA POKAL M.HACETA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 06 junij 2022

V soboto, 4.6.2022 je v Športnem parku Pale v Ajdovščini potekalo regijsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah za pokal M.Haceta. V dopoldanskih urah je potekalo tekmovanje mladih iz celotne severnoprimorske regije. Izmed 28 prijavljenih ekip smo mi nastopili s 6 ekipami in sicer 2 x s pionirsko ekipo,  1 x pionirke, 1 x z mladinsko ekipo ter 2 ekipami mladink.  Pionirji so dosegli 3. in 6.mesto, pionirke 2.mesto, mladinci 4.mesto in mladinke 2. in 3.mesto. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo v letu 2023, so se uvrstile štiri naše ekipe. V popoldanskem času so nastopili člani in članice ter starejši gasilci. Nastopilo je 21 ekip. PGD Dornberk sta zastopali ekipi članov A in starejših gasilcev. Člani A so dosegli, po izraziti smoli, ko se jim je pokvarila črpalka, dobro 7.mesto, starejši gasilci pa so osvojili 1. mesto. Iskrene čestitke in  zahvala vsem tekmovalcem, še posebej pa mentorjem in drugim članom, ki so prispevali veliko delovnih ur za vzgojo in pripravo gasilske mladine ter članskih ekip.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEKMOVANJE GZ GORIŠKE ZA POKAL M.HACETA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 29 maj 2022

V soboto 28.5.2022 se je 82 tekmovalcev iz PGD Dornberk udeležilo tekmovanja v gasilsko-športnih disciplinah za pokal M. Haceta, ki ga je v sodelovanju z GZ Ajdovščina organizirala GZ Goriške Nova Gorica. Tekmovanje je potekalo v Športnem parku Pale v Ajdovščini. Naše ekipe so osvojile naslednje rezultate: pionirji 2. in 3. mesto, pionirke 3.mesto, mladinci 1.mesto, mladinke 1. in 2. mesto, člani A 1.mesto, člani B 4.mesto in starejši gasilci 1.mesto. Vse ekipe, razen članov B, so se uvrstile na regijsko tekmovanje. Čestitke vsem nastopajočim ter še posebej mentorjem in ostalim, ki so pomagali pri pripravi ekip. Hvala tudi našim prijateljem iz GZ Gorišnica, ki so ponovno priskočili na pomoč in so poskrbeli za strokovno sojenje na tekmovanju. Na tekmovanju je nastopilo 21 ekip iz 4 društev GZ Goriške Nova Gorica ter 5 ekip iz GZ Ajdovščina. Vsi, ki so bili prisotni na tekmovanju, so lahko občutili moč vipavske burje, ki je neumorno pihala celoten čas tekmovanja. Kljub temu pa smo se domov vsi vrnili nepoškodovani.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SVETA MAŠA SV FLORJAN
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 22 maj 2022

Čeprav malo pozno, pa ne po naši krivdi, smo se člani PGD Dornberk včeraj udeležili Sv. maše v dornberški cerkvi, ki je bila namenjena vsem umrlim in živim gasilcem ob godu Sv. Florjana, zaščitnika gasilcev, ki praznuje svoj god 4. maja. Maševal je domači župnik, gospod Boštjan Toplikar, za kar se mu zahvaljujemo. Zahvala pa gre tudi pevskemu zboru in vsem tistim, ki so pripomogli, da smo vse generacije dornberških gasilcev skupaj preživeli prijeten večer, ki ga ni zmotil niti poziv na intervencijo.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. 

 
SREČANJE GASILSKIH PEVSKIH ZBOROV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 22 maj 2022

V soboto 21.5.2022 je v Ormožu potekalo 38. Srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije, ki ga organizira Gasilska zveza Slovenije. Srečanja smo se tradicionalno udeležili tudi pevci MPZ PGD Dornberk pod vodstvom Janka Harej. Zapeli smo pesmi Vipavska dolina ter Oj Doberdob. Prav tako pa smo sodelovali v nastopu združenega gasilskega pevskega zbora. S tem smo ponovno predstavili samo PGD kot kraj Dornberk širši Sloveniji.
Nekaj fotografij (V.Mrevlje) si lahko ogledate TUKAJ.

 
PREPOVED KURJENJA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 14 marec 2022

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 14. marca 2022 na območju celotne države. Razglas velja za območja naravnega okolja brez snežne odeje. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 5 od 294
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net