Prva stran arrow Novice ponedeljek, 23 maj 2022
Gasilske novice iz našega okoliša
REGIJSKO TEKMOVANJE V ORIENTACIJI
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 01 september 2019

V soboto 31.8.2019 je v Cerknem potekalo tekmovanje mladih gasilcev v gasilski orientaciji. Tekmovanja se je udeležila 55 ekip iz severnoprimorske regije. Naše društvo je zastopalo 5 ekip in sicer 2 ekipi mladink, dve ekipi mladincev in ekipa pionirk. Tudi letos so organizatorji poskrbeli, da so se tekmovalci dodobra preznojili na zahtevni in naporni poti. Naše ekipe so dobro nastopile in so se uvrstile med 5. do 8. mestom v svoji kategoriji. Vse prisotne sta poleg regijske predsednice komisije za delo z mladino Anje Rupnik, pozdravila še predsednik SP regije Jožko Dakskobler in poveljnik Stanko Močnik. Še enkrat čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem, ki so si tudi med počitnicami vzeli čas za pripravo na tekmovanje.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
KONČALI SMO S POLETNIM TABOROM NAŠE MLADINE
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 avgust 2019

Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk je tudi letos organiziralo letovanje svojih mladih članov, ki so del poletnih počitnic preživeli v gasilskem taboru v Jagodjah nad Izolo. Letošnjega tabora se je udeležilo 43 mladih gasilcev v starosti od 7 do 15 let, ki so tekom leta aktivno sodelovali pri organiziranih dejavnosti v društvu. Člani PGD so 6.7.2019 pričeli s postavljanjem tabora, ki je tako sprejel mlade gasilce 9.7.2019. Če je bilo prvega dne nekaj težav pri večernem umirjanju otrok, pa so naslednje dni, po celodnevnih aktivnostih, vsi vidno utrujeni »popadali« po posteljah in hitro zaspali. Tudi letos so družbo domačim mladim gasilcem delali mladi iz pobratenega društva Maribor-Studenci in mladi člani iz sosednjega PGD Selo. Na obisk pa so prišli tudi mladi člani prijateljskega društva PGD Korte, s katerimi so mladi preživeli en večer. Kljub poletnemu, brezbrižnemu uživanju na plaži so mentorji pripravili tečaje na katerih so mladi osvojili veščino Plavalec ter Bolničar. Vsi prisotni so uživali v praznovanju rojstnega dne, v večernem druženje ob »pižama party«, igranju ali gledanju tradicionalnega nogometnega turnirja, ob igranju tombole in pečenju hrenovk. S teleskopom Astronomskega društva Nova Gorica smo si ogledali delni Lunin mrk, Saturn in Jupiter. V večernih urah pa smo si ogledali tudi samo mestno jedro.
Imeli smo se zelo lepo, smeha in dobre volje ni manjkalo tako, da se je 10-dnevno letovanje zaključilo prej, kot smo si želeli. V tem času so se spletla nova prijateljstva med člani vseh prostovoljnih društev in že odštevamo dni do naslednjega letovanja v letu 2020.
Vsem mentorjem in drugim članom društev gre posebna zahvala, da so tudi letos poskrbeli za dobro in varno počutje vseh udeležencev tabora.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 

 
VELIKA POŽARNA OGROŽENOST, OBVESTILO
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 24 junij 2019

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št.20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 25. junija 2019 na območju občin:


Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba.


Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor

 
USPOSABLJANJE ZA TEHNIČNO REŠEVANJE
Avtor: Tajni-K   
petek, 07 junij 2019

V četrtek, 6.6.2019 so se naši operativni gasilci udeležili usposabljanja, ki ga je, skupaj s svojimi sodelavci, organiziral naš poveljnik Damjan. Na usposabljanju so se udeleženci seznanili z varno in praktično rabo reševalnega orodja, ki ga imamo na razpolago ter z reševanjem oseb iz ruševin. Vsem udeležencem je bilo usposabljanje dobrodošlo. Hvala vsem, ki so pomagali pri izvedbi, še posebej delavcem JZGRD GE Nova Gorica.

Nekaj fotografij, si lahko ogledate TUKAJ.

 
USPEŠNI NASTOPI NA REGIJSKEM TEKMOVANJU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 02 junij 2019

V soboto, 1.6.2019 smo nadaljevali s tekmovanji v gasilsko-športnih disciplinah. Tokrat smo odšli na nogometni stadion v Ajdovščino, kjer je potekalo gasilsko tekmovanje severnoprimorske regije. Naše društvo so zastopale ekipe pionirjev, pionirk, mladink in mladincev, članov A in starejših gasilcev. Tudi tokrat lahko ugotovimo, da so se nastopi posrečili večini ekip, saj so se na državno tekmovanje, ki bo sicer šele v naslednjem letu, uvrstile ekipe pionirk, mladink, članov A in starejših gasilcev. Pionirji so v močni konkurenci dosegli 5 mesto, mladinci pa 8. mesto. Kljub nekaterim težavam z orodjem, ki so se pokazale med tekmovanjem, je slednje potekalo tekoče in organizirano, tako da smo ga končali v predvidenem času. Vsem tekmovalcem, mentorjem in drugim ki pomagajo pri vzgoji in pripravi mladine, članov in veteranov, gredo iskrene čestitke.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 36 - 40 od 292
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net