Prva stran arrow Novice sobota, 24 marec 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
VABILO NA MAŠO
Avtor: Tajni-K   
sreda, 03 maj 2017

V soboto, 6.5.2017 ob 19.30 uri bo v domači cerkvi Svetega Danijela potekala sveta maša, ki bo namenjena gasilcem ob prazniku Svetega Florjana, zaveznika gasilcev.

Vabljeni vsi člani društva. Zbor bo ob 19.00 uri pred gasilskim domom. Maše se udeležimo v uniformah ali delovnih oblekah. 

 
PRENEHANJE VELIKE POŽARNE OGROŽENOSTI
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 16 april 2017
Na podlagi 8. člena uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje s 15. aprilom 2017 razglaša prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene 1. aprila 2017, na območju občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba. 
V navedenih občinah bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija prenehala izvajati poostren nadzor.
 
ZAČETEK TEČAJA ZA OPERATIVNEGA GASILCA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 09 april 2017

V petek 7.4.2014 se je z vajami v razvrščanju pričel Tečaj za operativnega gasilca, ki ga organizira GZ Goriške. Iz našega društva se je tečaja udeležilo 12 mlajših članov, ki so predhodno uspešno opravili tečaj za gasilca pripravnika. V soboto 8.4.2014 pa so tečajniki že opravili nekaj vaj z orodjem in opremo. Upamo, da bomo ob zaključku tečaja imeli 12 novih operativnih gasilcev oz. gasilk.

Nekaj fotografij iz sobotnih vaj si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 
RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST
Avtor: Tajni-K   
petek, 31 marec 2017

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št.20/14), 
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

R A Z G L A Š A

veliko požarno ogroženost naravnega okolja d 1. aprila 2017 a območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.
Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.
Številka: 8452-1/2017-2 - DGZR
Datum: 31. 03. 2017

 
OPOZORILO URSZR ZA KURJENJE V NARAVI
Avtor: Tajni-K   
sreda, 29 marec 2017

Daljše obdobje suhega in toplejšega vremena povzroča ugodne razmere za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju v večjem delu države. V zadnjih dneh je število požarov v naravnem okolju predvsem zaradi spomladanskega čiščenja kmetijskih površin ter kurjenja in požiganja naravnih nenevarnih materialov višje na območju osrednje in vzhodne Slovenije.
Takšno stanje pričakujemo do prvih obilnejših padavin. Zaradi trenutnih razmer svetujemo previdnost pri morebitni uporabi ognja v naravnem okolju in pri aktivnostih, ki lahko v naravnem okolju povzročijo požar.Obenem še opozarjamo, da je požiganje v naravnem okolju prepovedano.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 36 - 40 od 205
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net