Prva stran arrow Novice četrtek, 22 avgust 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
5. MEDGENERACIJSKO SREČANJE
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 27 avgust 2018

V soboto, 25.8.2018 je v organizaciji GZ Slovenije in GZ Šaleške doline v Velenju potekalo 5. medgeneracijsko srečanje gasilcev. Tudi letos so se srečanja udeležili starejši gasilci našega društva, ki so aktivno sodelovali v organiziranem programu prireditve. Vse prisotne sta pozdravila ministrica MORS, Andreja Katič in predsednik GZ Slovenije, Janko Cerkvenik .

Nekaj fotografij (foto PGD Korte) si lahko ogledate TUKAJ.

 
140 LET PGD KANAL
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 27 avgust 2018

V soboto, 25.8.2018 smo se odzvali vabilu PGD Kanal, ki je tega dne praznoval 140-letnico delovanja društva in 155 let gasilstva v Kanalu. Organizatorji so pripravili všečno slovesnost. Vse prisotne so s priložnostnimi govori pozdravili predsednik PGD Kanal Tomaž Mugerli, župan občine Kanal, Andrej Maffi, ki je poveljniku PGD Andreju Ponikvarju izročil ključe novega poveljniškega vozila in član UO GZ Slovenije, Miran Gregorič, ki je predsedniku društva izročil Zlato plaketo Gasilske zveze Slovenije. Vse prisotne je pozdravil tudi Jožef Daskobler, predsednik SPR in predsednik GZ Goriške, Simeon Kodelja, ki je društvu izročil srebrno plaketo GZ Goriške. Po končanem uradnem delu je sledilo druženje in zabava gasilcev, ki je ni zmotil niti dež.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
KONČANO LETOVANJE MLADIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
petek, 03 avgust 2018

Od 10.7.2018 do 20.7.218 je v Jagodjah nad Izolo potekalo že 27. tradicionalno letovanje gasilske mladine PGD Dornberk. Udeležilo se ga je več kot 47 mladih gasilcev iz našega društva, ki so se družili z vrstniki iz pobratenega PGD Maribor Studenci (23 otrok) in sosednjega PGD Selo na Vipavskem (12 otrok).  V času letovanja so se mentorji in vodstvo tabora trudili, da so mladi gasilci aktivno preživeli vse dni. Poleg kopanja in poležavanja na plaži smo si ogledali Policijsko postajo vodnikov službenih psov Koper, obiskali so nas potapljači iz JZGRD GE Nova Gorica – ki so nam pripravili celodnevno predstavitev z delavnico, kjer so se otroci lahko naučili osnov potapljanja ter tudi poskusili praktično. Ogledali smo si tudi Vojašnico slovenskih pomorščakov v Ankaranu, kjer smo spoznali njihovo poslanstvo, delo in opremo. Večeri v kampu so bili tematsko obarvani. Začeli smo s spoznavnim večerom, kjer so se otroci lahko predstavili ter tudi spoznali pravila in red kampa. Med drugim smo praznovali tudi rojstni dan in imeli pravi »pižama žur«, kulinarično delavnico, kjer smo si pripravili sladke dobrote, organizirali smo že tradicionalni nogometni turnir med vsemi tremi društvi, imeli smo tombola večer z super dobitki, ki smo jih prejeli od naših sponzorjev, prav poseben je bil tudi večer, ko smo ob taborniškem ognju na palčkah pekli hrenovke. Poleg organiziranih aktivnosti smo si prosti čas popestrili z različnimi športnimi in družabnimi igrami ter tudi prepustili domišljiji prosto pot ob izmišljanju novih iger. Smeha in dobre volje nam ni manjkalo. Spletla so se nova prijateljstva med člani vseh treh prostovoljnih društev in obudili smo nekatera stara. Mladim gasilcem so mentorji vseskozi pomagali, da so lažje osvojili vsakodnevne praktične veščine (samostojno umivanje, skrb za čistočo, pospravljanje, zavezovanje čevljev ...) ter jih pri tem tudi primerno seznanili s pomenom gasilstva. Druženje z vrstniki, medsebojna pomoč in solidarnost so bila glavna vodila letošnjega tabora, ki smo jih želeli približati tudi vsem udeležencem kampa. Imeli smo se lepo in že odštevamo dni do naslednjega letovanja.
Vodji kampa, vsem mentorjem, pomočnikom mentorjev, kuharju, hišnikom ter vsem drugim, ki so bdeli nad otroki, gre tudi letos velika zahvala, da je taborjenje tudi letos, z izjemo manjših poškodb, potekalo varno in mirno.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 
PODPIS LISTINE O PRIJATELJSTVU
Avtor: Tajni-K   
torek, 10 julij 2018

V soboto, 7.7.2018 smo v prostorih PGD Korte podpisali  listino o prijateljstvu. S tem sta na slavnosten način obe društvi realizirale sklepe Upravnih odborov, da se dosedanje druženje in sodelovanje na vseh področjih gasilskih dejavnosti tudi uradno potrdi s podpisom Listine o prijateljstvu med  člani obeh društev. Sodelovanje med društvoma se je pričelo pred 10 leti, ko sta današnja poveljnika PGD Dornberk, Damjan Doplihar in PGD Korte, Zmago Glavaš skupaj končala poklicno šolo za gasilca. Njuno prijateljstvo je kmalu preraslo v prijateljsko druženje članov obeh društev in smo skupaj organizirali že veliko aktivnosti. Prav zaradi želje, da bi se to prijateljsko sodelovanje še nadaljevalo in nadgradilo, je bil na obeh straneh podan predlog, da bi to naše prijateljevanje tudi uradno obeležili. Kljub nekaterim poskusom v preteklem času, ko načrtovan podpis, zaradi drugih nenadnih nalog, ni uspel, smo tokrat izbrali pravi datum. V prostorih PGD Korte smo se zbrali člani upravnih odborov obeh društev. Pripravljeno listino, ki jo je oblikovalo PGD Korte, sta podpisala predsednik PGD Dornberk, Simon Justin in predsednik PGD Korte, Matej Kekič  ter nato še oba poveljnika. PGD Dornberk je ob tej priliki prijateljskemu društvu podarila tudi spominsko plaketo. Po svečanem delu so se člani obeh društev še dolgo v noč pustili razvajati domačemu društvu, ki je vse organiziralo, za kar se mu zahvaljujemo.

Nekaj fotografij (foto B. Skomina) si lahko ogledate TUKAJ.

 
PODELITEV ČINOV NGČ
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 09 julij 2018

V sredo, 4.7.2018 je v prostorih GZ Kobarid potekala slavnost, na kateri je regijski poveljnik Stanko Močnik, skupaj z drugimi člani GZ, podelil čine članom gasilskih društev, ki so uspešno končali tečaj za vodjo enote in s tem pridobili čin Nižji gasilski častnik. Tečaj je uspešno končal tudi član PGD Dornberk, Borut Skomina. Poleg njega je tečaj obiskoval in uspešno zaključil še član PGD Kanal, Tomaž Mugerli. Obema čestitamo in želimo še nadaljnje uspešno aktivno delo v gasilstvu.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 36 - 40 od 256
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net