Prva stran arrow Novice ponedeljek, 24 september 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
OBISKALI SO NAS DORNBERŠKI OTROCI, MI PA OTROKE IZ VRTCA V PRVAČINI
Avtor: Tajni-K   
sreda, 11 oktober 2017

Tudi v letošnjem oktobru, mesecu požarne varnosti, so naš gasilski dom obiskali otroci iz vrtca Dornberk. Ogledali so si vsa naša vozila ter gasilsko-reševalno opremo, ki jo imamo v gasilskem domu. V njim razumevajočem jeziku smo jim predstavili delo gasilca in pri tem ugotovili, da otroci o gasilcih že veliko vedo. Vsekakor so nam povedali same lepe stvari. Po ogledu opreme so se preizkusili tudi v zbijanju tarče z vedrovko in so bili pri tem zelo uspešni. Sledilo je še klasično fotografiranje za gasilsko sliko, nakar so otroci odšli  nazaj v prostore vrtca, kjer bodo nadaljevali z risanjem risb. Gasilci pa smo odhiteli v vrtec Prvačina, kjer smo tudi tamkajšnjim malčkom prikazali gasilski kamion in jeep, nad katerima so bili navdušeni. Ena izmed vzgojiteljic se je opogumila in si nadela zaščitno masko, kar je med otroci izzvalo naval ploskanja. Tudi njim smo omogočili vajo v zbijanju tarče z vedrovko, kar so z veseljem sprejeli in so kar tekmovali kdo bo prej zbil tarčo. Ko je zmanjkalo vode smo se poslovili z obvezno prižganimi lučkami.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBISK MALČKOV V BRANIKU
Avtor: Tajni-K   
torek, 03 oktober 2017

V torek, 3.10.2017 smo se odzvali vabilu vzgojiteljic iz vrtca Branik in »v tednu otroka« obiskali otroke vrtca, ki so bili ob našem prihodu navdušeni. Komaj so čakali da mine uvodni pozdrav in pojasnjevanje kaj delajo gasilci, saj so si vsi želeli ogledati opremo in gasilski tovornjak. Ko pa smo jim razložili, da bodo lahko špricali vodo s pravo gasilsko vedrovko, so bili še bolj navdušeni in se je takoj začela akcija. Seveda brez pomoči mentorice Kristine ni šlo, ampak tarča je padala s stojala kot za stavo. Nič manj ni bil obremenjen Klavdij, ki je drugi skupini razkazoval opremo in tovornjak. Seveda sta se skupini zamenjali, vzgojiteljice pa so komaj preprečevale, da otroci niso bili mokri. Sledila je še zahvala vzgojiteljic in otrok s čimer je bil naš obisk malčkov končan. Med odhodom pa smo vse pozdravili z modrimi lučkami in kratkim zvokom gasilske sirene.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa jih bo tudi na naši FB strani.

 
UMRL JE BOGDAN ZORATTI
Avtor: Tajni-K   
petek, 15 september 2017

Sporočamo žalostno vest, da se je poslovil BOGDAN ZORATTI, svetovalec in organizator zaščite in reševanje Mestne občine Nova Gorica v pokoju.

Slovo od pokojnika bo v soboto, 16. septembra 2017, med 10. in 12. uro v Poslovilni dvorani na pokopališču v Stari Gori. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu.

Mestna občina Nova Gorica bo v njegov spomin pripravila žalno sejo v ponedeljek, 18. septembra 2017, ob 17. uri v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše.

Vpis v žalno knjigo bo mogoč od torka, 19. septembra, do četrtka, 21. septembra, med 9. in 17. uro v Poslanski pisarni novogoriške mestne hiše.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                      Svojcem izrekamo iskreno sožalje. Bogdan, počivaj v miru - zaslužil si si ga.

 
POKALNO TEKMOVANJE ZA PREHODNI POKAL M.LEŠNIKA ST.
Avtor: Tajni-K   
sobota, 09 september 2017

V petek, 8.9.2017 smo se odzvali vabilu pobratenega društva PGD Maribor-Studenci in se udeležili tekmovanja za 19. memorialni pokal Maksa Lešnika st. za starejše gasilce in gasilke, ki je potekalo na atletskem stadionu. Kot po navadi, so se člani tudi letos zelo potrudili in zelo dobro organizirali tekmovanje, ki se ga je udeležilo 6 ekip starejših gasilk in 16 ekip starejših gasilcev. Letos so se tekmovanja udeležili tudi člani gasilskega društva iz Strass-a v Avstriji. Po končanem tekmovanju, na katerem so naši starejši veterani, z brezhibno opravljenima vajama, dosegli 6. mesto, je potekala tudi slavnostna izročitev novega PV-1 v operativno uporabo. Ključe novega vozila, znamke VW Amarok,  je poveljniku PGD Maribor-Studenci, Antonu Klemenčiču izročil Darko BUT, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje. Članom PGD Maribor – Studenci želimo varno vožnjo. Predsednik PGD Maks Lešnik je vse prisotne povabil na naslednjo 20. tekmovanje.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEKMOVANJE VETERANOV ZA 24. POKAL BOHINJA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 04 september 2017

V nedeljo, 3.9.2017 so se člani naše ekipe starejših gasilcev udeležili tekmovanja in sicer 24. meddruštvenega gasilskega tekmovanja za prehodni pokal Bohinja, ki je potekalo v Bohinjski Bistrici. Poleg starejših gasilcev je tekmovanje potekalo tudi za moške in ženske desetine (člani in članice). Organizator (Gasilsko poveljstvo občine Bohinj) se je potrudil tako, da je tekmovanje potekalo tekoče. Naša ekipa je v kategoriji 8 ekip dosegla 4. mesto, z malo sreče pa bi lahko bili 3. ali celo 2. Kljub vsemu smo prejeli pokal – za najbolj oddaljeno ekipo. No,  upamo, da jih bo sreča spremljala v petek v Mariboru. Veliko število prisotnih gasilcev in gasilk je prišel pozdravit tudi župan občine Bohinj, gospod Franc Kramar.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 36 - 40 od 223
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net