Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
KONČANO LETOVANJE MLADIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
petek, 03 avgust 2018

Od 10.7.2018 do 20.7.218 je v Jagodjah nad Izolo potekalo že 27. tradicionalno letovanje gasilske mladine PGD Dornberk. Udeležilo se ga je več kot 47 mladih gasilcev iz našega društva, ki so se družili z vrstniki iz pobratenega PGD Maribor Studenci (23 otrok) in sosednjega PGD Selo na Vipavskem (12 otrok).  V času letovanja so se mentorji in vodstvo tabora trudili, da so mladi gasilci aktivno preživeli vse dni. Poleg kopanja in poležavanja na plaži smo si ogledali Policijsko postajo vodnikov službenih psov Koper, obiskali so nas potapljači iz JZGRD GE Nova Gorica – ki so nam pripravili celodnevno predstavitev z delavnico, kjer so se otroci lahko naučili osnov potapljanja ter tudi poskusili praktično. Ogledali smo si tudi Vojašnico slovenskih pomorščakov v Ankaranu, kjer smo spoznali njihovo poslanstvo, delo in opremo. Večeri v kampu so bili tematsko obarvani. Začeli smo s spoznavnim večerom, kjer so se otroci lahko predstavili ter tudi spoznali pravila in red kampa. Med drugim smo praznovali tudi rojstni dan in imeli pravi »pižama žur«, kulinarično delavnico, kjer smo si pripravili sladke dobrote, organizirali smo že tradicionalni nogometni turnir med vsemi tremi društvi, imeli smo tombola večer z super dobitki, ki smo jih prejeli od naših sponzorjev, prav poseben je bil tudi večer, ko smo ob taborniškem ognju na palčkah pekli hrenovke. Poleg organiziranih aktivnosti smo si prosti čas popestrili z različnimi športnimi in družabnimi igrami ter tudi prepustili domišljiji prosto pot ob izmišljanju novih iger. Smeha in dobre volje nam ni manjkalo. Spletla so se nova prijateljstva med člani vseh treh prostovoljnih društev in obudili smo nekatera stara. Mladim gasilcem so mentorji vseskozi pomagali, da so lažje osvojili vsakodnevne praktične veščine (samostojno umivanje, skrb za čistočo, pospravljanje, zavezovanje čevljev ...) ter jih pri tem tudi primerno seznanili s pomenom gasilstva. Druženje z vrstniki, medsebojna pomoč in solidarnost so bila glavna vodila letošnjega tabora, ki smo jih želeli približati tudi vsem udeležencem kampa. Imeli smo se lepo in že odštevamo dni do naslednjega letovanja.
Vodji kampa, vsem mentorjem, pomočnikom mentorjev, kuharju, hišnikom ter vsem drugim, ki so bdeli nad otroki, gre tudi letos velika zahvala, da je taborjenje tudi letos, z izjemo manjših poškodb, potekalo varno in mirno.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 
PODPIS LISTINE O PRIJATELJSTVU
Avtor: Tajni-K   
torek, 10 julij 2018

V soboto, 7.7.2018 smo v prostorih PGD Korte podpisali  listino o prijateljstvu. S tem sta na slavnosten način obe društvi realizirale sklepe Upravnih odborov, da se dosedanje druženje in sodelovanje na vseh področjih gasilskih dejavnosti tudi uradno potrdi s podpisom Listine o prijateljstvu med  člani obeh društev. Sodelovanje med društvoma se je pričelo pred 10 leti, ko sta današnja poveljnika PGD Dornberk, Damjan Doplihar in PGD Korte, Zmago Glavaš skupaj končala poklicno šolo za gasilca. Njuno prijateljstvo je kmalu preraslo v prijateljsko druženje članov obeh društev in smo skupaj organizirali že veliko aktivnosti. Prav zaradi želje, da bi se to prijateljsko sodelovanje še nadaljevalo in nadgradilo, je bil na obeh straneh podan predlog, da bi to naše prijateljevanje tudi uradno obeležili. Kljub nekaterim poskusom v preteklem času, ko načrtovan podpis, zaradi drugih nenadnih nalog, ni uspel, smo tokrat izbrali pravi datum. V prostorih PGD Korte smo se zbrali člani upravnih odborov obeh društev. Pripravljeno listino, ki jo je oblikovalo PGD Korte, sta podpisala predsednik PGD Dornberk, Simon Justin in predsednik PGD Korte, Matej Kekič  ter nato še oba poveljnika. PGD Dornberk je ob tej priliki prijateljskemu društvu podarila tudi spominsko plaketo. Po svečanem delu so se člani obeh društev še dolgo v noč pustili razvajati domačemu društvu, ki je vse organiziralo, za kar se mu zahvaljujemo.

Nekaj fotografij (foto B. Skomina) si lahko ogledate TUKAJ.

 
PODELITEV ČINOV NGČ
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 09 julij 2018

V sredo, 4.7.2018 je v prostorih GZ Kobarid potekala slavnost, na kateri je regijski poveljnik Stanko Močnik, skupaj z drugimi člani GZ, podelil čine članom gasilskih društev, ki so uspešno končali tečaj za vodjo enote in s tem pridobili čin Nižji gasilski častnik. Tečaj je uspešno končal tudi član PGD Dornberk, Borut Skomina. Poleg njega je tečaj obiskoval in uspešno zaključil še član PGD Kanal, Tomaž Mugerli. Obema čestitamo in želimo še nadaljnje uspešno aktivno delo v gasilstvu.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
VAJE OPERATIVNIH GASILCEV - AVTORALLY 2018
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 18 junij 2018

V soboto, 16.6.2018 je Gasilska zveza Goriške za vsa PGD, ki so v njeni zvezi, organizirala vaje in usposabljanje operativnih gasilcev pod delovnim imenom – Gasilski avtorally. Res je, da ime ni imelo nič skupnega z običajnimi rallyi, je pa vsaka ekipa, v kateri je bilo pet članov, z različnimi gasilskimi vozili, prevozila okoli 250 km. Naše PGD so zastopale kar tri ekipe, ki so pokazale ustrezno usposobljenost pri izvajanju različnih vaj iz gasilske tematike (postavljanje lestve, navezava orodja, uporaba motorne žage, teoretično preverjanje znanja in preverjanje znanja iz prve pomoči, navezava predmetov, spajanje sesalnega koša, izdelava gasilne pene, premagovanje ovir z dihalnimi aparati, spretnostna vožnja gasilskih vozil). Vsako PGD v GZ Goriške je pripravilo eno vajo za vse enote, ki so nastopile. Vaje letos niso bile podrobneje ocenjevane, saj namen vaje ni bilo tekmovanje, temveč pregled znanja, ki ga imajo operativni gasilci. Vsaka vaja pa je bila ocenjena z ODLIČNO, DOBRO IN SLABO. Vsekakor je bilo na koncu lepo tudi druženje z ostalimi tekmovalci iz vseh PGD. Vsi udeleženci so pohvalili GZ Goriške za organizacijo samih vaj, prepričani pa smo, da bo drugo leto še boljše in se že veselimo novih vaj in izzivov.

Nekaj fotografij (Foto člani PGD Dornberk) si lahko ogledate TUKAJ in na našem FB profilu.

 
NASTOP NA REVIJI GASILSKIH ZBOROV
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 14 junij 2018

 

 

V soboto, 2. junija 2018, je v Staršah potekalo že 34. srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije. Srečanja so se udeležili tudi člani Moškega pevskega zbora PGD Dornberk, ki pa so, na žalost, nastopili brez vodje. Kljub temu jim je nastop uspel in so uspešno predstavili naš pevski zbor celotni Sloveniji.
Objavo na spletni strani GZ Slovenije si lahko ogledate TUKAJ.
Predstavitev našega pevskega zbora pa si lahko ogledate TUKAJ.

 


 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 36 - 40 od 254
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net