Prva stran arrow Novice četrtek, 05 oktober 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
VOLILNI OBČNI ZBOR 2023
Avtor: Tajni-K   
sreda, 15 marec 2023

V soboto, 11.3.2023 je v prostorih OŠ Dornberk potekal redni občni zbor našega društva. Udeležilo se ga je 77 članov. S predstavljenimi rezultati dela smo bili zadovoljni, zaradi česar so bila vsa poročila sprejeta soglasno. Na letošnjem volilnem občnem zboru smo Boruta Skomina izvolili za novega predsednika, Damjan Doplihar pa je ostal poveljnik društva. Povabilu na občni zbor sta se odzvala tudi predsednik in poveljnik GZ Goriške Nova Gorica Simeon Kodelja in Andrej Ponikvar, ki sta podelila priznanja in napredovanja našim članom. Veseli smo, da je kar 15 mladih članov, po opravljenem tečaju, napredovalo v čin gasilec. V letošnjem letu smo na občnem zboru podelili tudi zahvale za večletno vzorno sodelovanje in pomoč pri delu društva. Zahvale so prejeli Sebastjan Kobal, Štefan Kralj, direktor podjetja Pantal. d.o.o, Štefka Susič, bivša predsednica KS Dornberk, Tadeja Zorn, Dragica Vidmar, ravnateljica Osnovne šole Dornberk in Etien Žižmond. Po končanem uradnem delu smo se člani in povabljeni še kar nekaj časa družili in si zaželeli dobrega sodelovanja tudi v bodoče.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ZBOR MLADIH ČLANOV
Avtor: Tajni-K   
sreda, 15 marec 2023

V četrtek, 9.3.2023 je bil v prostorih društva organiziran zbor mladih gasilcev PGD Dornberk, katerega se je udeležilo 55 mladih članov. Kot vsako leto so mladi člani pogledali kaj so storili v letu 2022 in se pripravili na naloge, ki jih čakajo v letošnjem letu. Z doseženimi rezultati v letu 2022 so bili lahko zadovoljni in ponosni. Zbora mladih se je udeležil tudi predsednik Gasilske zveze Goriške Nova Gorica, tovariš Simeon Kodelja, ki je skupaj s predsednikom komisije za delo z mladino, Dušanom Rojcem, podelil priznanja najbolj pridnim članom. Letos so priznanja dobili Maja Carli Fritz, Naja Rojc, Evelin Cotič, Zoja Harej, Anže Bric, Filip Skomina, Matic Mavrič, Kristijan Ivo Tomažič. Čestitke vse dobitnikom priznanj. Po uradnem delu je bila organizirana tombola z »bogatimi« nagradami. Na koncu pa so se mladi ob soku in koščkom pizze družili med sabo. Za uspešno organiziran zbor mladih gre zahvala vsem mentorjem, ki so se tudi tokrat potrudili.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
NOVI OPERATIVNI ČLANI
Avtor: Tajni-K   
sobota, 10 december 2022


Aprila 2022 je 15 naših gasilcev pripravnikov, od 30 prijavljenih, pričelo obiskovati tečaj za operativnega gasilca, ki ga je organizirala Gasilska zveza Goriške Nova Gorica. Po 57 urah teoretičnih predavanj in 92 urah praktičnih vaj so se danes udeležili zaključnega izpita (preverjanja teoretičnega in praktičnega znanja), ki je potekalo v PGD Dobrovo. Vsi tečajniki so pokazali dobro znanje in praktične veščine zaradi česar so uspešno zaključili tečaj in izpolnili pogoj za pridobitev čina GASILEC (po starem izprašan gasilec 😊) Zahvala gasilski zvezi vsem inštruktorjem in predavateljem iz PGD-jev in  GENG, ki so pomagali pri izvedbi tečaja. Še posebej pa gre zahvala za trud poveljniku GZ Goriške Nova Gorica, Andreju Ponikvarju.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
KONČAN LIKOVNI NATEČAJ 2022
Avtor: Tajni-K   
sobota, 03 december 2022

V petek, 2.12.2022 smo s podelitvijo nagrad zaključili že tradicionalni Likovni natečaj, ki ga, v sodelovanju z Osnovno šolo Dornberk, vsako leto organizira naše društvo. Tokrat so otroci iz vrtcev in šol iz Dornberka in Prvačine ustvarjali na temo »Tudi baterije lahko zagorijo«. Pod vodstvom učiteljice Petre Zorn so izpod rok otrok in učencev nastali res lepi izdelki. Najlepši izdelki so razstavljeni v avli in hodnikih osnovne šole v Dornberku. PGD Dornberk se zahvaljuje vsem otrokom, ki so sodelovali v tem natečaju, kakor tudi učiteljici Petri Zorn in vodstvu OŠ, ki nam vedno priskoči na pomoč. Lastniki najlepših izdelkov pa so prejeli skromne nagrade.
 
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
NASTOP NA DRŽAVNEM KVIZU
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 28 november 2022


V soboto, 26.11.2022 je v Trebnjem potekal 20. državni kviz gasilske mladine. Iz našega društva sta Severnoprimorsko regijo zastopali ekipi pionirk in mladink. Poleg naših ekip sta nastopili še ekipi PGD Selo in Col. Ekipi gasilcev pripravnikov pa sta bili iz PGD Dole. Naši ekipi sta v izredni konkurenci, kjer je najmanjša napaka pomenila izguba 10 mest na lestvici, zasedli odlično 21. in 18.mesto. Ekipi sta pokazali vrhunsko pripravljenost in znanje v testih, kjer sta dosegali enake točke kot prvouvrščene ekipe, pri vajah, kjer je potrebno imeti tudi nekaj sreče, pa so izgubile nekaj točk. Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in mentorjem, ki so se trudili s pripravo tekmovalk. Iskrene čestitke sem tekmovalkam in mentorjem, ki so se trudili s pripravo tekmovalk.


Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 6 - 10 od 305
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net