Prva stran arrow Novice ponedeljek, 24 september 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
PODPIS LISTINE O PRIJATELJSTVU
Avtor: Tajni-K   
torek, 10 julij 2018

V soboto, 7.7.2018 smo v prostorih PGD Korte podpisali  listino o prijateljstvu. S tem sta na slavnosten način obe društvi realizirale sklepe Upravnih odborov, da se dosedanje druženje in sodelovanje na vseh področjih gasilskih dejavnosti tudi uradno potrdi s podpisom Listine o prijateljstvu med  člani obeh društev. Sodelovanje med društvoma se je pričelo pred 10 leti, ko sta današnja poveljnika PGD Dornberk, Damjan Doplihar in PGD Korte, Zmago Glavaš skupaj končala poklicno šolo za gasilca. Njuno prijateljstvo je kmalu preraslo v prijateljsko druženje članov obeh društev in smo skupaj organizirali že veliko aktivnosti. Prav zaradi želje, da bi se to prijateljsko sodelovanje še nadaljevalo in nadgradilo, je bil na obeh straneh podan predlog, da bi to naše prijateljevanje tudi uradno obeležili. Kljub nekaterim poskusom v preteklem času, ko načrtovan podpis, zaradi drugih nenadnih nalog, ni uspel, smo tokrat izbrali pravi datum. V prostorih PGD Korte smo se zbrali člani upravnih odborov obeh društev. Pripravljeno listino, ki jo je oblikovalo PGD Korte, sta podpisala predsednik PGD Dornberk, Simon Justin in predsednik PGD Korte, Matej Kekič  ter nato še oba poveljnika. PGD Dornberk je ob tej priliki prijateljskemu društvu podarila tudi spominsko plaketo. Po svečanem delu so se člani obeh društev še dolgo v noč pustili razvajati domačemu društvu, ki je vse organiziralo, za kar se mu zahvaljujemo.

Nekaj fotografij (foto B. Skomina) si lahko ogledate TUKAJ.

 
PODELITEV ČINOV NGČ
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 09 julij 2018

V sredo, 4.7.2018 je v prostorih GZ Kobarid potekala slavnost, na kateri je regijski poveljnik Stanko Močnik, skupaj z drugimi člani GZ, podelil čine članom gasilskih društev, ki so uspešno končali tečaj za vodjo enote in s tem pridobili čin Nižji gasilski častnik. Tečaj je uspešno končal tudi član PGD Dornberk, Borut Skomina. Poleg njega je tečaj obiskoval in uspešno zaključil še član PGD Kanal, Tomaž Mugerli. Obema čestitamo in želimo še nadaljnje uspešno aktivno delo v gasilstvu.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
VAJE OPERATIVNIH GASILCEV - AVTORALLY 2018
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 18 junij 2018

V soboto, 16.6.2018 je Gasilska zveza Goriške za vsa PGD, ki so v njeni zvezi, organizirala vaje in usposabljanje operativnih gasilcev pod delovnim imenom – Gasilski avtorally. Res je, da ime ni imelo nič skupnega z običajnimi rallyi, je pa vsaka ekipa, v kateri je bilo pet članov, z različnimi gasilskimi vozili, prevozila okoli 250 km. Naše PGD so zastopale kar tri ekipe, ki so pokazale ustrezno usposobljenost pri izvajanju različnih vaj iz gasilske tematike (postavljanje lestve, navezava orodja, uporaba motorne žage, teoretično preverjanje znanja in preverjanje znanja iz prve pomoči, navezava predmetov, spajanje sesalnega koša, izdelava gasilne pene, premagovanje ovir z dihalnimi aparati, spretnostna vožnja gasilskih vozil). Vsako PGD v GZ Goriške je pripravilo eno vajo za vse enote, ki so nastopile. Vaje letos niso bile podrobneje ocenjevane, saj namen vaje ni bilo tekmovanje, temveč pregled znanja, ki ga imajo operativni gasilci. Vsaka vaja pa je bila ocenjena z ODLIČNO, DOBRO IN SLABO. Vsekakor je bilo na koncu lepo tudi druženje z ostalimi tekmovalci iz vseh PGD. Vsi udeleženci so pohvalili GZ Goriške za organizacijo samih vaj, prepričani pa smo, da bo drugo leto še boljše in se že veselimo novih vaj in izzivov.

Nekaj fotografij (Foto člani PGD Dornberk) si lahko ogledate TUKAJ in na našem FB profilu.

 
NASTOP NA REVIJI GASILSKIH ZBOROV
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 14 junij 2018

 

 

V soboto, 2. junija 2018, je v Staršah potekalo že 34. srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije. Srečanja so se udeležili tudi člani Moškega pevskega zbora PGD Dornberk, ki pa so, na žalost, nastopili brez vodje. Kljub temu jim je nastop uspel in so uspešno predstavili naš pevski zbor celotni Sloveniji.
Objavo na spletni strani GZ Slovenije si lahko ogledate TUKAJ.
Predstavitev našega pevskega zbora pa si lahko ogledate TUKAJ.

 


 

 
TEKMOVANJA VETERANOV
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 14 junij 2018

 

Tekmovalna desetina starejših gasilcev PGD Dornberk je bila v maju in juniju precej aktivna. Dne 12.5.2018 se je udeležila tekmovanja starejših gasilcev za pokal notranjske, kar ste že lahko prebrali. 18.5.2018 so se udeležili 16. Memorialnega tekmovanja starejših gasilcev in gasilk za prehodni pokal Ivan KEK in Matjaž KRAJNIK, ki ga organizira PGD Maribor Pobrežje. Tudi ta nastop jim je odlično uspel in so osvojili tretje mesto. Dne 26.5.2018 je bila tekmovalna enota povabljena na nastop na tekmovanju v organizaciji GZ Cerkno. Nastopili so izven konkurence in prepričljivo dosegli najboljše rezultate. Vsa tekmovanja so zelo dobre vaje za državno tekmovanje, na katerega se je naša tekmovalna desetina starejših gasilcev uvrstila in bo potekalo v jesenskem času.
 
Nekaj fotografij iz PGD Pobrežja si lahko ogledate TUKAJ.


 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 6 - 10 od 223
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net