Prva stran arrow Novice sreda, 01 februar 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
TEKMOVANJE GZ GORIŠKE ZA POKAL M.HACETA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 29 maj 2022

V soboto 28.5.2022 se je 82 tekmovalcev iz PGD Dornberk udeležilo tekmovanja v gasilsko-športnih disciplinah za pokal M. Haceta, ki ga je v sodelovanju z GZ Ajdovščina organizirala GZ Goriške Nova Gorica. Tekmovanje je potekalo v Športnem parku Pale v Ajdovščini. Naše ekipe so osvojile naslednje rezultate: pionirji 2. in 3. mesto, pionirke 3.mesto, mladinci 1.mesto, mladinke 1. in 2. mesto, člani A 1.mesto, člani B 4.mesto in starejši gasilci 1.mesto. Vse ekipe, razen članov B, so se uvrstile na regijsko tekmovanje. Čestitke vsem nastopajočim ter še posebej mentorjem in ostalim, ki so pomagali pri pripravi ekip. Hvala tudi našim prijateljem iz GZ Gorišnica, ki so ponovno priskočili na pomoč in so poskrbeli za strokovno sojenje na tekmovanju. Na tekmovanju je nastopilo 21 ekip iz 4 društev GZ Goriške Nova Gorica ter 5 ekip iz GZ Ajdovščina. Vsi, ki so bili prisotni na tekmovanju, so lahko občutili moč vipavske burje, ki je neumorno pihala celoten čas tekmovanja. Kljub temu pa smo se domov vsi vrnili nepoškodovani.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SVETA MAŠA SV FLORJAN
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 22 maj 2022

Čeprav malo pozno, pa ne po naši krivdi, smo se člani PGD Dornberk včeraj udeležili Sv. maše v dornberški cerkvi, ki je bila namenjena vsem umrlim in živim gasilcem ob godu Sv. Florjana, zaščitnika gasilcev, ki praznuje svoj god 4. maja. Maševal je domači župnik, gospod Boštjan Toplikar, za kar se mu zahvaljujemo. Zahvala pa gre tudi pevskemu zboru in vsem tistim, ki so pripomogli, da smo vse generacije dornberških gasilcev skupaj preživeli prijeten večer, ki ga ni zmotil niti poziv na intervencijo.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. 

 
SREČANJE GASILSKIH PEVSKIH ZBOROV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 22 maj 2022

V soboto 21.5.2022 je v Ormožu potekalo 38. Srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije, ki ga organizira Gasilska zveza Slovenije. Srečanja smo se tradicionalno udeležili tudi pevci MPZ PGD Dornberk pod vodstvom Janka Harej. Zapeli smo pesmi Vipavska dolina ter Oj Doberdob. Prav tako pa smo sodelovali v nastopu združenega gasilskega pevskega zbora. S tem smo ponovno predstavili samo PGD kot kraj Dornberk širši Sloveniji.
Nekaj fotografij (V.Mrevlje) si lahko ogledate TUKAJ.

 
PREPOVED KURJENJA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 14 marec 2022

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 14. marca 2022 na območju celotne države. Razglas velja za območja naravnega okolja brez snežne odeje. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

 
OBČNI ZBOR 2022
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 07 marec 2022

Po enoletnem premoru smo 5.3.2022 ponovno pripravili reden občni zbor našega društva. Občni zbor je sicer, po odločitvi upravnega odbora, potekal brez vabljenih gostov. Udeležila pa sta se ga predsednik in poveljnik GZ Goriške Nova Gorica, Simeon Kodelja in Andrej Ponikvar. Na vabilo se je odzvalo 73 naših članov, ki so potrdili poročila o delu v letu 2021 in načrtom dela v letošnjem letu. Za slavnosten pričetek občnega zbora so poskrbeli člani našega pevskega zbora. Predsednik in poveljnik GZ sta podelila priznanja in odlikovanja ter napredovanja našim članom in sicer:
Za 10 let aktivnega dela v PGD: COTIČ NIKA, FILIPUTTI MATIJA, KAVČIČ ANEJ, LISJAK ALEŠ, MLEČNIK JOŽE, ŠINIGOJ MARK, ŠINIGOJ LUKA
Za 20 let aktivnega dela v PGD COTIČ KRISTINA, PERIĆ KRISTINA in ŠINIGOJ SILVAN
Za 30 let aktivnega dela v PGD DOPLIHAR DAMJAN, JELEN ANICA, MLEČNIK BLAŽ, RIJAVEC BOJAN, SKOMINA ERIK
Za 40 let aktivnega dela v PGD VIDMAR EGON
Za 50 let aktivnega dela v PGD DOPLIHAR SEVERIN.
Za 70 let aktivnega dela v PGD VODOPIVEC RAFAEL.
Priznanje gasilske zveze III. stopnje je prejel STUBELJ KRISTJAN

Priznanje gasilske zveze II. stopnje je prejel ROJC JERNEJ
Plaketo veterana sta prejela DOPLIHAR SEVERIN in RIJAVEC BOJAN
Za 10 let operativnega dela COTIČ MATEJA in SKOMINA BORUT. 
Čin GASILEC so prejeli: Rene Besednjak, Manuel Bric, Nika Cotič, Laura Kavčič, Meta Mrevlje, Nace Pavlica, Žiga Pavlica Tobias Sušič Hosner.
Čin VIŠJI GASILEC I. stopnje je prejel BERCE ANDREJ.           
Čin Nižji gasilski častnik I, SKOMINA BORUT.
Čin nižji gasilski častnik II stopnje BRIC BOŠTJAN IN VIDMAR EGON.
Čin gasilski častnik II. stopnje Damjan DOPLIHAR
Poveljnik in predsednik GZ Goriške sta podelila tudi zahvale za sodelovaje pri gašenju gozdnega požara v Severni Makedoniji, ki so jih prejeli Damjan Doplihar, Božo Plahuta, Erik Skomina in Andrej Berce.
Na koncu sta našemu društvu, ki je lani praznovalo 110. letnico ustanovitve podelila tudi bronasto plaketo GZ Slovenije.
Nekaj fotografij si lahko pogledate na naslednji povezavi : https://photos.app.goo.gl/Rf14cPBbPdpSV6Y76

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 6 - 10 od 298
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net