Prva stran arrow Novice sreda, 23 januar 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
RISALI SO TUDI UČENCI IN OTROCI OŠ IN VRTCA BRANIK
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 20 november 2017

V ponedeljek, 20.11.2017 smo odšli v Osnovno šolo Branik, kjer so učiteljice in vzgojiteljice pripravile manjšo razstavo slik, ki so jih otroci vrtca in učenci šole narisali v času trajanja likovnega natečaja z delovnim naslovom »Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti«. Kljub temu, da OŠ Branik letos prvič sodeluje s PGD Dornberk pri tem projektu, so se otroci lepo potrudili in narisali lepe izdelke. Komisija na OŠ je izbrala najlepše, katere avtorje smo nagradili s priznanji in skromnimi darili. Nekaj pogumnih otrok je še zapelo pesem o gasilcih in si s tem prislužili skromne nagrade. Zbrane otroke je nagovoril ravnatelj Davorin Majhenič, ki je tudi pohvalil delo učencev in otrok pod budnim mentorstvom učiteljic in vzgojiteljic. Člani pa smo se še posebej zahvalili učiteljici Orjani Žvanut, ki je letos »orala ledino«.

Nekaj fotografij (foto PGD Dornberk) si lahko ogledate TUKAJ.

 
SREČANJE PRIJATELJSKIH DRUŠTEV V DESTERNIKU
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 20 november 2017

V soboto, 18.11.2017 smo se štirje člani PGD Dornberk odzvali vabilu PGD Desternik, ki je organiziral že tradicionalno srečanje prijateljskih društev. Poleg omenjenih so se srečanja udeležili tudi člani PGD Maribor Studenci, PGD Osek in PGD Formin. Letošnje srečanje je organizator popestril s predstavitvijo drugih društev, ki delujejo v občini Desternik. Po nagovoru predsednika PGD Desternik so nas s pemimi razveselile članice kulturnega društva Desternik, nakar so nam člani Turističnega društva Desternik prikazali postopek dela pri pridobivanju lana. Člani Kluba starodobnih vozil Sv. Urban pa so nam pokazali stara vozila, mopede in kolesa. V prijetnem druženju in klepetu ob dobri kapljici in jedači je čas hitro minil. Sledila je še ena »gasilska« nakar smo se poslovili z vabilom, da se drugo leto vsi srečamo v Dornberku, saj smo za organizacijo v letu 2018 zadolženi člani PGD Dornberk.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
KONČAN LIKOVNI NATEČAJ
Avtor: Tajni-K   
petek, 17 november 2017

Danes, 17.11.2017 smo v sodelovanju z Osnovno šolo Dornberk zaključili letošnji likovni natečaj. Delovni naslov letošnjega natečaja je bil »KO SE NESREČA ZGODI, NAJ BODO PROSTE POTI«. V mesecu oktobru so tako otroci in učenci OŠ Dornberk pod vodstvom učiteljev in vzgojiteljev ustvarjali likovna dela na to temo.  Tudi letos se nismo mogli izogniti ocenjevanju likovnih del in nam je pri tem delu priskočila na pomoč učiteljica likovne vzgoje, Anuša Blažko, za kar ji gre še posebej zahvala. Vse otroke je pohvalila in pozdravila tudi ravnateljica OŠ, Dragica Vidmar. Člani našega društva pa smo najboljšim ustvarjalcem, katere dela so tudi razstavljena v avli šole, podelili priznanje in manjše nagradice (medvedek in svinčnik »GASILEC). Nagrade smo podelili tudi na podružnični šoli v Prvačini. Še enkrat hvala vsem učencem, otrokom in delavcem šole ter vrtca.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa jih bo še na FB strani.

 
SLOVESNOST LD TABOR DORNBERK BRANIK
Avtor: Tajni-K   
torek, 07 november 2017

V nedeljo 5.11.2017 smo se odzvali že tradicionalnemu vabilu lovcev LD TABOR DORNBERK BRANIK, ki vsako prvo nedeljo v mesecu novembru, po končanem skupnem lovu, pripravijo krajšo slovesnost ob lovski koči na Gori, na kateri se spomnijo svojih pokojnih lovskih tovarišev. Tudi letos je slovesnost potekala ob bogatem kulturnem programu. Vse prisotne je pozdravil vodja zasavskih rogistov, ki je v krajšem govoru poudaril pomen tovarištva, zaupanja in predvsem strpnosti, ki mora kraljevati med člani lovskih družin. Z minuto molka smo počastili spomin na že umrle lovce. Po končani slovesnosti pa smo se še nekoliko zadržali v lovski koči.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ODKRITJE SPOMINSKE PLOŠČE
Avtor: Tajni-K   
torek, 07 november 2017

V soboto 4.11.2017 so člani Prostovoljnega gasilskega društva Dornberk v sodelovanju z OZVVS »VETERAN« iz Nove Gorice pred gasilskim domom v Dornberku pripravili slovesnost ob odkritju spominske plošče v zahvalo in spomin članom PGD Dornberk za odločen in pogumen prispevek v vojni za samostojno Slovenijo.  Pred in med zločinskim pohodom sovražne vojske so se namreč leta 1991  v gasilskem domu zbrali zavedni in pogumni gasilci, ki so s pomočjo drugih krajanov sodelovali pri načrtovanju in izvajanju zaščitnih ukrepov za ohranitev samostojne Slovenije, ki jo je Slovenska skupščina izglasovala 25. junija. Da je bilo potrebno usklajevati dejavnosti, se je izkazalo, ko je sovražna vojska začela streljati na krajane Dornberka, ki so ob prehodu oklepnih vozil izrazili mogočen upor. Z odkritjem spominske plošče, ki sta jo odkrila veterana PGD Dornberk Ivan Vidmar in Ivan Šinigoj, smo se spomnili časov, ko je bila Slovenija enotna in je bilo potrebno izraziti čut domoljublja, humanosti, pravičnosti in pripravljenosti pomagati drugemu. Vse prisotne sta pozdravila predsednik PGD Dornberk, Simon Justin in predsednica Krajevne skupnosti Dornberk, Štefka SUŠIČ. Slavnostni govornik na svečanosti je bi namestnik predsednika Gasilske zveze Slovenije, Janko Cerkvenik, ki je v svojem govoru poudaril pomen sodelovanja in tovariške pomoči med različnimi društvi, ko je to najbolj potrebno. Vesel je, da so se obdržale prijateljske vezi med gasilskimi društvi in društvi veteranov. Vse prisotne pa je tudi spomnil, da je Gasilska zveza Slovenije v vsej svoji zgodovini vedno delovala v prid Slovenije, kar se je izkazalo tudi med osamosvojitveno vojno. Da gasilci lahko izvedejo vse naloge pa je pomembna njihova strokovna usposobljenost. K temu pa nekaj prispeva tudi strokovni  gasilski častnik Gasilec, ki izhaja že 120 let. Zahvalil se je za povabilo in članom PGD Dornberk izrekel zahvalo. Slovesnost se je končala z nastopom Moškega pevskega zbora PGD Dornberk, ki je skupaj z mladima članoma društva, Lukom Šinigoj in Saro Berce poskrbel za kulturni del svečanosti, katero je ves čas vodila in povezovala Eva Šinigoj.

Nekaj fotografij (foto: S.Justin, V.Šibelja in L.Saksida) si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 45 od 236
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net