Prva stran arrow Novice ponedeljek, 24 september 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
4. MEDGENERACIJSKO SREČANJE GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 27 avgust 2017

V soboto, 26.8.2017 je v Prekmurju v občini  Črenšovcih potekalo 4. medgeneracijsko srečanje gasilcev iz vse Slovenije. Tokrat se je srečanja udeležilo okoli 650 gasilcev iz vseh gasilskih regij. Kolikor nam je poznano smo se srečanja iz naše regije udeležili le člani PGD Dornberk in PGD Kanal. Po triurni vožnji smo ob prihodu na cilj takoj doživeli dobrodošlico s strani organizatorjev PGD Črenšovci in predstavnikov pomurske regije. Po opravljenih formalnostih smo se za tem odpeljali na ogled Ciganskega muzeja v Kamencih, kjer nas je sprejel in se nam posvetil sam poglavar naselja, ki nam je orisal zgodovino in nastanek muzeja. Za tem smo se odpeljali še na ogled Babičevega mlina na Muri v Veržeju, kjer smo se »oskrbeli z moko«. Ob 14.00 uri se je pričel uradni del srečanja, nakar je sledil pohod in pričetek mini gasilske olimpijade. Na olimpijadi smo tekmovali z dvema ekipama. Ena ekipa je dosegla lepo 2. mesto v metanju vrečke koruze v luknjo. Tudi v drugih igrah nismo dosti zaostali za stopničkami. Ob prijetnem druženju z drugimi udeleženci smo pričakali uradno razglasitev rezultatov in nastop stand up komika Tadeja Toša. Ker nas je čakala še kar dolga pot nazaj, smo se hitro poslovili od prijateljev in si zaželeli snidenja drugo leto. Potrebno je povedati, da se je organizator zares potrudil za kar mu gredo vse pohvale

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBISK OTROK V PRVAČINI
Avtor: Tajni-K   
petek, 25 avgust 2017

V četrtek, 24.8.2017 smo se odzvali vabilu in smo z dvema voziloma obiskali otroke, ki so v počitniškem varstvu pri gospe Kljun Evi (FULDORO) v Prvačini. Otroci so prisluhnili in hkrati sodelovali ter pomagali pri razlagi kaj je gasilstvo in zakaj smo ustanovljeni prostovoljni in poklicni gasilci. Z zanimanjem so si ogledali vozili in opremo, ki jim jo je razkazal Damjan. Seveda so bili navdušeni tudi ob špricanju z vedrovko in tapravo gasilsko cevjo. Veseli smo, da smo jim lahko popestrili en dan počitnic in smo mogoče pridobili kakega novega člana.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
OBISK ČLANOV PGD KORTE
Avtor: Tajni-K   
petek, 25 avgust 2017

V petek, 11. avgusta so se v našem gasilskem domu ustavili člani prijateljskega društva PGD Korte, ki so s starodobnimi mopedi potovali iz Kort v Log pod Mangrtom, kjer so se udeležili srečanja starodobnih vozil. Ob manjšem prigrizku in pijači je bilo tudi tokrat veselo, vendar je čas neusmiljeno tekel in so morali po »servisu« mopedov pot hitro nadaljevati, če so hoteli priti na cilj še »pred temo«. Zaželeli smo jim še SREČNO z željo po čim prejšnjem ponovnem srečanju.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
KONČAN POLETNI TABOR IZOLA 2017
Avtor: Tajni-K   
petek, 21 julij 2017

V četrtek, 20.7.2017 se je končal tudi letošnji poletni tabor gasilske mladine PGD Dornberk. Več kot 45 mladih gasilcev se je 10 ali nekoliko manj dni družilo z vrstniki pobratenega PGD Maribor Studenci in sosednjega PGD Selo. V času letovanja so se mentorji in vodstvo tabora trudili, da so mladi gasilci aktivno preživeli vse dni. Poleg kopanja in poležavanja na plaži, so si ogledali vojaško ladjo, si ogledali predstavitev potapljača iz JZGRD GE Nova Gorica na plaži v Fiesi, doživeli pidžama party, izdelali zastavo kampa, se udeležili nogometnega turnirja, tombole, pečenja hrenovk, opravili veščino za plavalca in bolničarja … . Poleg organiziranih aktivnosti je bilo tudi nekaj nenačrtovanih »norčij« tako, da smeha ni manjkalo, zamer pa tudi ni bilo. Vsi otroci so, razen nekaj vnetih ušes, srečno prispeli domov brez poškodb. Na žalost so se po nesreči zlomila le ena očala. Člani našega PGD in PGD Selo so poskrbeli, da je tabor pospravljen in oprema pripeljana v naš GD.

Da so mladi člani PGD doživeli 10 res lepih počitniških dni gre zahvala vsem mentorjem, vodstvu kampa, kuharju in pomočnici ter hišnikom (gasilci pripravniki) kakor tudi drugim članom, ki so pomagali pri postavitvi in pospravljanju tabora.

Posebej bi se zahvalili tudi podjetjem Petrol Slovenija, Telekom Slovenija, Zavarovalnici Triglav, Just Slovenija, drogeriji DM Slovenija ter MO Nova Gorica in JZGRD GE Nova Gorica, ki so se odzvali naši prošnji in nam pomagali pri izvedbi organizacije poletnega tabora.

Za pomoč in sodelovanje se zahvaljujemo tudi zaposlenim v  Marketu Mercator Jagodje ter zaposlenim v mesnici Tripar D.o.o iz Spodnjih Škofij in v Agrariji Dornberk PE Šalara.

Nekaj fotografij, ki so nastale v času letovanja, si lahko ogledate TUKAJ.
 
MINIL JE TEDEN POLETNEGA TABORA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 17 julij 2017

Danes (nedelja) je minil 7. dan letovanja gasilske mladine iz PGD Dornberk, PGD Selo in PGD Maribor Studenci. Žal se je danes moralo posloviti kar nekaj otrok, ki bodo poletne počitnice od jutri naprej preživeli s starši. Prav tako pa so tabor zapustili mladi člani PGD Selo. Poleg lepega vremena pa je danes udeležencem dan polepšal lanski zmagovalec MasterChefa, Darko Klemen, ki je s svojim prijateljem Brunom Kastelicem pripravil in skuhal večerjo za vse udeležence poletnega tabora. Jedi iz žara in krompirjeva solata so šli otrokom v slast ob tem, da je Darko mlade člane opozoril, da morajo s hrano ravnati spoštljivo. Njegov nastop je marsikaterega otroka prepričal, da je poizkusil in nato pojedel krompirjevo solato, ki jo drugače ne poskusijo. V popoldanskem času pa je mlade člane obiskal domači župnik iz Dornberka, gospod Boštjan Toplikar, ki je za vse opravil krajše bogoslužje z mašo. Ob tem je mladim poudaril pomen sodelovanja, prijateljstva in medsebojnega razumevanja in pomoči. Člani vseh PGD se tudi na tem mestu obema zahvaljujemo za podporo in pomoč pri organizaciji letovanja mladih gasilcev. Sicer pa bo četrtek hitro tukaj in se bo končalo tudi letošnje letovanje.

Nekaj nedeljskih fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 45 od 223
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net