Prva stran arrow Novice petek, 15 december 2017
Gasilske novice iz našega okoliša
KONČAN LIKOVNI NATEČAJ
Avtor: Tajni-K   
petek, 11 november 2016

Na Martinov petek smo v avli OŠ Dornberk zaključili že tradicionalni likovni natečaj, ki ga vsako leto v mesecu oktobru - mesecu požarne varnosti, organizirata PGD Dornberk in OŠ Dornberk. Tudi letos so se otroci zelo potrudili in narisali zelo lepe izdelke. Avtorji najlepših izdelkov so bili nagrajeni s priznanjem, medvedkom gasilcem in svinčnikom. Zahvaljujemo se tako učencem kot učiteljem OŠ in vrtca za sodelovanje.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa na naši FB strani. 

 
OBISKALI VRTEC V PRVAČINI
Avtor: Tajni-K   
sreda, 09 november 2016

Sončno in toplo sredo smo izkoristili in z dvema voziloma obiskali otroke iz vrtca v Prvačini. Otroci so v pogovoru pokazali odlično znanje o gasilskih vozilih in opremi, še posebej pa so dobro poznali vse kar se nanaša na telefonsko številko 112. Kljub temu so si z zanimanjem ogledali vozili in opremo ter na koncu še pošpricali igrišče.Čas je hitro minil, napravili smo še nekaj "gasilskih" fotografij in že je bil čas za kosilo.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. 

 
POPLAVLJALO TUDI PRI NAS
Avtor: Tajni-K   
sreda, 09 november 2016
Preteklo soboto in nedeljo smo tudi gasilci PGD Dornberk nekajkrat posredovali in pomagali občanom zaradi naraslih vod in močnejšega dežja. Prvo intervencijo smo, kot po navadi, opravili pri Domu upokojencev v Gradišču, kjer je voda z listjem zamašila odtoke, voda pa je začela zalivati kletne prostore doma. Enako intervencijo smo opravili še čez nekaj ur. Pomagali smo občanom v Prvačini, kjer je voda zalila klet in smo vodo pomagali črpati iz stanovanjske zgradbe ter namestili vreče s peskom. V Prvačini pa smo posredovali tudi v nedeljo, saj je voda zalila objekt. Kljub temu pa velika škoda na srečo tokrat ni nastala, Vipava pa se je vrnila v strugo. Občanom svetujemo da v primeru, ko se napovedujejo velike in močne padavine, preverijo vse jaške in odtoke ter le te po potrebi očistijo pred dežjem. Ko voda začne zalivati objekt je žal že velikokrat prepozno in na objektu nastane škoda. 
 
PRED OBELEŽJE UMRLIM GASILCEM POLOŽILI CVETJE
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 03 november 2016
V ponedeljek 31.10.2016 smo organizirali že tradicionalno spominsko komemoracijo za umrle gasilce. Poleg članov PGD Dornberk so bili na komemoracijo povabljeni tudi svojci že umrlih gasilcev ter predstavniki organizacij v Dornberku. Tudi letos se je mrtvim gasilcem poklonilo lepo število gasilcev in gostov. Po krajšem nagovoru predsednika PGD, odpetih pesmi našega zbora in prebrani pesmi Marine Rojc smo pred obeležje umrlim gasilcem v spomin položili manjšo ikebano in sveče. Po svečanosti smo se še nekoliko zadržali v gasilskem domu, kjer smo obujali spomine na naše umrle tovariše.
 
OBISK OTROK IZ DORNBERŠKEGA VRTCA
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 27 oktober 2016

V sredo 26.10.2016 so prostore PGD Dornberk obiskali otroci iz vrtca Dornberk. Tokrat so se jim pridružili tudi starši, ki so se pred tem udeležili kostanjevega piknika, ki so ga organizirale zagnane varuhinje naših otrok iz vrtca. Ogled naših vozil in opreme je bilo sicer za otroke in tudi za starše presenečenje. Otroci in njihovi starši so si z zanimanjem ogledali naše prostore, vozila in opremo. Otroci so kot po navadi uživali v špricanju vode, vsi pa smo si z zanimanjem ogledali gašenje veeeeelikeeega požara. 

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 45 od 197
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net