Prva stran arrow Novice četrtek, 22 avgust 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
VAJE OPERATIVNIH GASILCEV - AVTORALLY 2018
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 18 junij 2018

V soboto, 16.6.2018 je Gasilska zveza Goriške za vsa PGD, ki so v njeni zvezi, organizirala vaje in usposabljanje operativnih gasilcev pod delovnim imenom – Gasilski avtorally. Res je, da ime ni imelo nič skupnega z običajnimi rallyi, je pa vsaka ekipa, v kateri je bilo pet članov, z različnimi gasilskimi vozili, prevozila okoli 250 km. Naše PGD so zastopale kar tri ekipe, ki so pokazale ustrezno usposobljenost pri izvajanju različnih vaj iz gasilske tematike (postavljanje lestve, navezava orodja, uporaba motorne žage, teoretično preverjanje znanja in preverjanje znanja iz prve pomoči, navezava predmetov, spajanje sesalnega koša, izdelava gasilne pene, premagovanje ovir z dihalnimi aparati, spretnostna vožnja gasilskih vozil). Vsako PGD v GZ Goriške je pripravilo eno vajo za vse enote, ki so nastopile. Vaje letos niso bile podrobneje ocenjevane, saj namen vaje ni bilo tekmovanje, temveč pregled znanja, ki ga imajo operativni gasilci. Vsaka vaja pa je bila ocenjena z ODLIČNO, DOBRO IN SLABO. Vsekakor je bilo na koncu lepo tudi druženje z ostalimi tekmovalci iz vseh PGD. Vsi udeleženci so pohvalili GZ Goriške za organizacijo samih vaj, prepričani pa smo, da bo drugo leto še boljše in se že veselimo novih vaj in izzivov.

Nekaj fotografij (Foto člani PGD Dornberk) si lahko ogledate TUKAJ in na našem FB profilu.

 
NASTOP NA REVIJI GASILSKIH ZBOROV
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 14 junij 2018

 

 

V soboto, 2. junija 2018, je v Staršah potekalo že 34. srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije. Srečanja so se udeležili tudi člani Moškega pevskega zbora PGD Dornberk, ki pa so, na žalost, nastopili brez vodje. Kljub temu jim je nastop uspel in so uspešno predstavili naš pevski zbor celotni Sloveniji.
Objavo na spletni strani GZ Slovenije si lahko ogledate TUKAJ.
Predstavitev našega pevskega zbora pa si lahko ogledate TUKAJ.

 


 

 
TEKMOVANJA VETERANOV
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 14 junij 2018

 

Tekmovalna desetina starejših gasilcev PGD Dornberk je bila v maju in juniju precej aktivna. Dne 12.5.2018 se je udeležila tekmovanja starejših gasilcev za pokal notranjske, kar ste že lahko prebrali. 18.5.2018 so se udeležili 16. Memorialnega tekmovanja starejših gasilcev in gasilk za prehodni pokal Ivan KEK in Matjaž KRAJNIK, ki ga organizira PGD Maribor Pobrežje. Tudi ta nastop jim je odlično uspel in so osvojili tretje mesto. Dne 26.5.2018 je bila tekmovalna enota povabljena na nastop na tekmovanju v organizaciji GZ Cerkno. Nastopili so izven konkurence in prepričljivo dosegli najboljše rezultate. Vsa tekmovanja so zelo dobre vaje za državno tekmovanje, na katerega se je naša tekmovalna desetina starejših gasilcev uvrstila in bo potekalo v jesenskem času.
 
Nekaj fotografij iz PGD Pobrežja si lahko ogledate TUKAJ.


 

 
REGIJSKO TEKMOVANJE V GASILSKI ORIENTACIJI
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 10 junij 2018

V soboto, 9.6.2018 je na območju PGD Dornberk potekalo Tekmovanje severnoprimorske regije v gasilski orientaciji 2018. Za pripravo tekmovanja je bila zadolžena GZ Goriške, ki se je odločila, da bo tekmovanje izpeljano na našem območju. Tekmovanja se je udeležilo 66 ekip mladih gasilcev iz GZ Ajdovščina, Cerkno, Goriške, Idrija, Nova Gorica-Šempeter in Tolmin. V posameznih kategorijah je nastopilo 12 ekip pionirk, 15 ekip pionirjev, 11 ekip mladink in 16 mladincev ter 3 ekipe gasilskih pripravnic in 9 ekip gasilskih pripravnikov. Naši dve ekipi, ki sta si priborili nastop sta nastopili zelo dobro, saj je ekipa pionirjev zasedla 9 mesto, ekipa mladincev pa 4. mesto. Obe ekipi pa bi lahko dosegli 2 drugo mesto, če se jim ne bi »pripetile« kazenske točke. Po zbranih rezultatih so vse ekipe prejele priznanja, najboljše tri v vsaki kategoriji pa tudi medalje, ki so jih podelili poveljnik severnoprimorske regije Stanko Močnik, poveljnik GZ Goriške Branko Žorž, regijska predsednica komisije za delo z mladimi Anja Rupnik in predsednica komisije za delo z mladimi na GZ Goriške, Ivanka Ponikvar. Najboljši dve ekipi iz vsake kategorije pa so si priborili nastop na državnem prvenstvu.

Neskromno lahko ugotovimo, da smo tekmovanje mladih gasilcev pripravili zelo dobro, saj na izvedbo ni bilo slišati pripomb nastopajočih ali mentorjev, kljub temu, da je še ob 6.00 uri zjutraj deževalo. Upamo, da so se vsi dobro počutili v našem kraju. Iskrena zahvala gre vsem članom PGD Dornberk, ki so resno pristopili in pomagali izpeljati tekmovanje. Zahvala pa gre tudi vsem drugim, sodnikom, merilcu časov Alešu Makucu ter članom drugih PGD-jev, ki so pomagali pri sami izvedbi.

Nekaj fotografij (foto S.Justin, B.Skomina) si lahko ogledate TUKAJ.

 
POROKA MATEJE LISJAK
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 28 maj 2018

V soboto 26.5.2018 se je poročila naša članica Mateja Lisjak. Člani našega društva so ji pripravili lepo presenečenje v obliki špalirja gasilcev in vodnih curkov, ki so ustvarili prelepo mavrico. Mladoporočenca sta skupaj uspešno prehodila cel špalir in se na koncu poveselila s člani PGD Dornberk. Obema mladoporočencema želimo veliko sreče v zakonu.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 45 od 256
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net