Prva stran arrow Novice petek, 19 april 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
DVA DNI DVA POŽARA
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 15 marec 2018

V torek 13.3.2018 okoli 16.00 ure smo bili obveščeni, da gori dimnik na eni izmed stanovanjskih hiš v Dornberku. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da dejansko gorijo predmeti na podstrešju stanovanjske hiše. Prisebnemu ravnanju stanovalcev in hitri intervenciji naših operativnih članov gre zahvala, da se požar ni razširil na ostrešje stanovanjske hiše in je nastala le manjša materialna škoda. Nekaj fotografij (foto B. Plahuta) si lahko ogledate TUKAJ.

 

V sredo 14.3.2018 ob 21.00 uri smo bili obveščeni, da gori kontejner na bivši odkupni postaji v Dornberku. Ob prihodu smo ugotovili, da je bil požar že razvit. Po pogasitvi požara je bilo ugotovljeno, da je požar poškodoval 8 zabojnikov za smeti. Iz zabojnikov pa se je požar razširil tudi na skladišče bližnje trgovine. Tudi tokrat gre hitremu posredovanju naših operativnih gasilcev zahvala, da ni nastalo še več škode. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DOBILI SMO STARO-NOVO VODSTVO PGD
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 12 marec 2018

V soboto, 10.3.2018 smo v prostorih OŠ Dornberk izvedli Občni zbor našega društva. Od 113 vabljenih se ga je udeležilo 73 članov. Vabilu so se, poleg vabljenih predstavnikov sosednjih in prijateljskih PGD, odzvali tudi predsednica KS Dornberk Štefka Sušič, direktor JZGRD Nova Gorica, Aleš Markočič ter Andrej Biaggio, svetovalec župana MONG za področje CZ. Vsi so se zahvalili za naše delo in nam zaželeli dobro delo tudi naprej. Občni zbor se je pričel z nastopom našega moškega pevskega zbora in je nato potekal tekoče v skladu z dnevnim redom. Prisotni so soglasno sprejeli vsa predstavljena poročila, iz katerih je bilo razvidno delo v letu 2017. Sprejet pa je bil tudi načrt dela za 2018. Ker je bilo volilno leto, smo tudi mi izvolili nove funkcionarje in organe društva.  Ponovno je bil izvoljen predsednik Simon Justin. Damjan Doplihar pa je bil izvoljen za poveljnika društva. Nov predsednik nadzornega odbora je postal Radoš Kavčič, člana pa sta Tomaž Cotič in Severin Doplihar. Zamenjava je bila tudi v disciplinski komisiji in sicer je bil za predsednika izvoljen Dušan Rojc, za člana pa Skomina Klavdij in Erik Skomina. Občni zbor je potrdil predsednikov predlog za člane UO in sicer: namestnik predsednika bo Borut Skomina, tajnik bo Vanja Kavčič, člani pa še Ivan Vidmar, Dušan Rojc, Klavdij Skomina, Branko Žorž in Marko Doplihar. Prav tako so bili potrjeni predlogi za nove člane poveljstva, ki so: namestnik poveljnika bo Božo Plahuta, podpoveljnika bosta Rok Berce in Dušan Rojc, pomočniki pa bodo Andrej Berce, Erik Skomina, Jernej Rojc, Mateja Cotič in Kristijan Vodopivec. Čestitke in dobro delo vsem izvoljenim članom. Letos so priznanja, odlikovanja in napredovanja prejeli naslednji člani: za 10 let aktivnega dela v PGD so  značke in diplome prejeli Andrej BERCE, Matija BERCE, Matija COTIČ, Maja KOBAL, Klemen MRAVLJA, Maruša MRAVLJA, Klemen ROJC, Luka ŠINIGOJ ter Tomaž VODOPIVEC. Za 40 let aktivnega dela je značko in diplomo prejel Aleš ŠINIGOJ, za 50 let aktivnega dela v PGD Ivan Vidmar, za 60 let aktivnega dela v PGD pa je dobil priznanje Rafael VODOPIVEC. Za 10 let operativnega dela so značko z diplomo prejeli Rok BERCE, Marko DOPLIHAR in Marijan REJC, za 30 let operativnega dela pa Tomaž COTIČ, Dušan ROJC in Klavdij SKOMINA.
Priznanje Gasilske zveze III. stopnje so prejeli David DOPLIHAR, Erik MREVLJE, Silvan ŠINIGOJ in Laura ZORN. Priznanje Gasilske zveze II. stopnje so prejeli: Dean BAŠA, Jožica ČOTAR, Valentin MOZETIČ in Aleš ŽIVEC.
Priznanje Gasilske zveze I. stopnje sta prejela: Damjan DOPLIHAR in Božo PLAHUTA.
Z uspešno opravljenim tečajem so v čin »gasilec «  napredovali: Matija Cotič, Klemen Mravlja, Mrevlje Danijel, Erik Mrevlje, Jernej Rojc, Kristjan Stubelj, Erik Šinigoj, Luka Šinigoj in Laura Zorn.
V čin Nižji gasilski častnik I sta napredovala Božo PLAHUTA in Erik SKOMINA. V čin NGČ II pa Tomaž COTIČ.
Po uradnem delu je sledilo druženje vseh udeležencev pozno v noč.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 

 

 

 

 

 

 

 
ZBOR MLADIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
petek, 09 marec 2018

Društveni prostori v prvem nadstropju našega gasilskega doma so v četrtek, 8. marca ponovno oživeli. 60 mladih članov društva se je odzvalo vabilu na redni letni Zbor mladih gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Dornberk. V skladu z dnevnim redom so mladi predstavili svoje delo in uspehe v letu 2017, kasneje pa še načrt dela v letu 2018. Ob poslušanju poročila je bilo razvidno, da so mentorji v delo z mladimi vložili veliko dela in truda, hkrati pa znali motivirati mlade člane, da so prihajali v gasilski dom in na druge aktivnosti. Mlade gasilce je pozdravila ravnateljica OŠ Dornberk, ga. Dragica Vidmar, ki je vsem izrekla iskrene čestitke za dosežene rezultate in vsem zaželela dobro delo tudi naprej. Mladim je besede vzpodbude povedal tudi poveljnik GZ Goriške, Branko Žorž, ki je zelo pozitivno ocenil delo mladih v PGD Dornberk. Predsednik društva Simon Justin, je mladim na kratko predstavil delo društva in načrte za 2018 ter prisotnim obljubil še nadaljnjo podporo s strani vodstva društva. Mlade člane je pozdravil tudi častni poveljnik našega društva, Ivan Vidmar. Predsednik komisije za delo z mladimi, Tomaž Cotič in predsednik PGD sta na koncu najbolj prizadevnim mladim članom v letu 2017 podelila priznanja. Letos so jih prejeli Manca Berce, Teja Vodopivec, Ela Vodopivec, Ivo Kristjan Tomažič, Kristijan Rijavec, Tinkara Kovačič, Rebeka Zorn, Luka Šinigoj, Mark Šinigoj, Miha Kobal in Anej Kobal. Vsem iskrene čestitke. Poleg priznanj za prizadevno delo, sta podelila tudi 7 priznanj za osvojitev veščine »plavalec« in 18 priznanj za osvojitev veščine »bolničar«. Po uradnem delu je sledila tombola z »bogatimi« nagradami in še druženje mladih članov. Tudi tokrat gre zahvala vsem mentorjem in drugim članom, ki so pomagali pripraviti letošnji zbor mladih.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa jih bo še na FB.

 
VABILO NA ZBOR MLADIH IN OBČNI ZBOR
Avtor: Tajni-K   
sobota, 03 marec 2018

V četrtek, 8. marca s pričetkom ob 17.00 uri bo v prostorih našega gasilskega doma potekal Zbor mladih gasilcev PGD Dornberk. Vabljeni vsi člani, ki so mlajši od 15 let.

V soboto, 10.3.2017 ob 19.00 uri pa bo v prostorih OŠ Dornberk potekal redni občni zbor našega društva. Vabljeni vsi člani, ki bodo tega dne stari 15 let ali več.

 
POGASILI SMO DIMNIŠKI POŽAR
Avtor: Tajni-K   
sobota, 03 marec 2018

V soboto, 3.3.2018 okoli 11.00 ure je sirena v naših mobilnikih in pagerjih oznanila, da nekdo potrebuje pomoč. Intervencija je bila potrebna v Braniku, kjer so zagorele saje v dimniku. Naši operativci so ogenj zadušili, dimnik očistili, okolico pa prekontrolirali s termo kamero. Lastniku so še svetovali kako naj ravna v bodoče, da ne bi več prišlo do vnetja dimnika oz. saj.  Nekaj nasvetov najdete TUKAJ.

Še nekaj fotografij (foto B.Plahuta) najdete TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 45 od 245
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net