Prva stran arrow Novice ponedeljek, 24 september 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
PRAZNOVANJE SV. FLORJANA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 06 maj 2018
 

V soboto 5.5.2018 je v domači cerkvi Svetega Danijela v Dornberku potekala sveta maša za praznik Sv. Florjana, zavetnika gasilcev.
Praznik sv. Florjana je sicer 4. maja, vendar smo mašo tudi letos tradicionalno organizirali v soboto. Maše se je udeležilo večje število članov kot tudi pionirjev in mladincev. Tudi letos se je našemu vabilu odzval vikar vojaškega vikariata, gospod Miran Pregelj, ki je vodil mašo skupaj z našim duhovnikom Boštjanom Toplikarjem. Pri izvedbi svete maše je sodeloval naš Moški pevski zbor. Po končanem bogoslužju smo se vsi člani in gostje zbrali v prostorih PGD Dornberk, kjer smo se zadržali v prijetnem druženju.

Člani našega društva pa so se udeležili tudi svete maše na Sveti Gori. 

 
SPET SO ZAGORELE SAJE
Avtor: Tajni-K   
petek, 30 marec 2018

V četrtek, 29.3.2018 smo bili obveščeni, da gori dimnik na eni izmed hiš v Potoku. Ob prihodu smo ugotovili, da so zagorele saje v dimniku. Požar smo pogasili, očistili dimnik in okolico preverili s termo kamero. Na srečo škoda ni nastala. Intervencije se je udeležilo 14 gasilcev.

 
VOLILNA SKUPŠČINA GASILSKE ZVEZE GORIŠKE
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 25 marec 2018

V soboto, 24.3.2018 je v prostorih OŠ Dornberk potekala 54. skupščina GZ Goriške Nova Gorica. Člani moškega pevskega zbora PGD Dornberk so se odzvali vabilu in popestrili pričetek skupščine z zapeto gasilsko himno in eno pesmijo. Skupščina je potekala v skladu z dnevnim redom. Ker je bila letos volilna skupščina so bili na skupščini izvoljeni funkcionarji in organi GZ za obdobje med 2018 in 2023. Predsednik GZ ostaja Simeon Kodelja, poveljnik pa Branko Žorž iz našega društva. Predsednik NO je postal naš član Kavčič Radoš, namestnik predsednika GZ pa Simon Justin. Pomočnik poveljnika je postal Rok Berce, v poveljstvu pa je po svoji funkciji tudi naš poveljnik Damjan Doplihar. Na skupščini so bili v našo zvezo tudi uradno sprejeti člani novega PGD Renče-Vogrsko, tako da je sedaj v GZ 8 članic. Po končanem uradnem delu smo se v avli OŠ v prijetnem pogovoru z gosti zadržali še kar nekaj časa.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DVA DNI DVA POŽARA
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 15 marec 2018

V torek 13.3.2018 okoli 16.00 ure smo bili obveščeni, da gori dimnik na eni izmed stanovanjskih hiš v Dornberku. Ob prihodu na kraj smo ugotovili, da dejansko gorijo predmeti na podstrešju stanovanjske hiše. Prisebnemu ravnanju stanovalcev in hitri intervenciji naših operativnih članov gre zahvala, da se požar ni razširil na ostrešje stanovanjske hiše in je nastala le manjša materialna škoda. Nekaj fotografij (foto B. Plahuta) si lahko ogledate TUKAJ.

 

V sredo 14.3.2018 ob 21.00 uri smo bili obveščeni, da gori kontejner na bivši odkupni postaji v Dornberku. Ob prihodu smo ugotovili, da je bil požar že razvit. Po pogasitvi požara je bilo ugotovljeno, da je požar poškodoval 8 zabojnikov za smeti. Iz zabojnikov pa se je požar razširil tudi na skladišče bližnje trgovine. Tudi tokrat gre hitremu posredovanju naših operativnih gasilcev zahvala, da ni nastalo še več škode. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DOBILI SMO STARO-NOVO VODSTVO PGD
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 12 marec 2018

V soboto, 10.3.2018 smo v prostorih OŠ Dornberk izvedli Občni zbor našega društva. Od 113 vabljenih se ga je udeležilo 73 članov. Vabilu so se, poleg vabljenih predstavnikov sosednjih in prijateljskih PGD, odzvali tudi predsednica KS Dornberk Štefka Sušič, direktor JZGRD Nova Gorica, Aleš Markočič ter Andrej Biaggio, svetovalec župana MONG za področje CZ. Vsi so se zahvalili za naše delo in nam zaželeli dobro delo tudi naprej. Občni zbor se je pričel z nastopom našega moškega pevskega zbora in je nato potekal tekoče v skladu z dnevnim redom. Prisotni so soglasno sprejeli vsa predstavljena poročila, iz katerih je bilo razvidno delo v letu 2017. Sprejet pa je bil tudi načrt dela za 2018. Ker je bilo volilno leto, smo tudi mi izvolili nove funkcionarje in organe društva.  Ponovno je bil izvoljen predsednik Simon Justin. Damjan Doplihar pa je bil izvoljen za poveljnika društva. Nov predsednik nadzornega odbora je postal Radoš Kavčič, člana pa sta Tomaž Cotič in Severin Doplihar. Zamenjava je bila tudi v disciplinski komisiji in sicer je bil za predsednika izvoljen Dušan Rojc, za člana pa Skomina Klavdij in Erik Skomina. Občni zbor je potrdil predsednikov predlog za člane UO in sicer: namestnik predsednika bo Borut Skomina, tajnik bo Vanja Kavčič, člani pa še Ivan Vidmar, Dušan Rojc, Klavdij Skomina, Branko Žorž in Marko Doplihar. Prav tako so bili potrjeni predlogi za nove člane poveljstva, ki so: namestnik poveljnika bo Božo Plahuta, podpoveljnika bosta Rok Berce in Dušan Rojc, pomočniki pa bodo Andrej Berce, Erik Skomina, Jernej Rojc, Mateja Cotič in Kristijan Vodopivec. Čestitke in dobro delo vsem izvoljenim članom. Letos so priznanja, odlikovanja in napredovanja prejeli naslednji člani: za 10 let aktivnega dela v PGD so  značke in diplome prejeli Andrej BERCE, Matija BERCE, Matija COTIČ, Maja KOBAL, Klemen MRAVLJA, Maruša MRAVLJA, Klemen ROJC, Luka ŠINIGOJ ter Tomaž VODOPIVEC. Za 40 let aktivnega dela je značko in diplomo prejel Aleš ŠINIGOJ, za 50 let aktivnega dela v PGD Ivan Vidmar, za 60 let aktivnega dela v PGD pa je dobil priznanje Rafael VODOPIVEC. Za 10 let operativnega dela so značko z diplomo prejeli Rok BERCE, Marko DOPLIHAR in Marijan REJC, za 30 let operativnega dela pa Tomaž COTIČ, Dušan ROJC in Klavdij SKOMINA.
Priznanje Gasilske zveze III. stopnje so prejeli David DOPLIHAR, Erik MREVLJE, Silvan ŠINIGOJ in Laura ZORN. Priznanje Gasilske zveze II. stopnje so prejeli: Dean BAŠA, Jožica ČOTAR, Valentin MOZETIČ in Aleš ŽIVEC.
Priznanje Gasilske zveze I. stopnje sta prejela: Damjan DOPLIHAR in Božo PLAHUTA.
Z uspešno opravljenim tečajem so v čin »gasilec «  napredovali: Matija Cotič, Klemen Mravlja, Mrevlje Danijel, Erik Mrevlje, Jernej Rojc, Kristjan Stubelj, Erik Šinigoj, Luka Šinigoj in Laura Zorn.
V čin Nižji gasilski častnik I sta napredovala Božo PLAHUTA in Erik SKOMINA. V čin NGČ II pa Tomaž COTIČ.
Po uradnem delu je sledilo druženje vseh udeležencev pozno v noč.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 

 

 

 

 

 

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 16 - 20 od 223
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net