Prva stran arrow Novice sreda, 01 februar 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
ZBOR MLADIH ČLANOV PGD STUDENCI
Avtor: Tajni-K   
torek, 04 februar 2020

Pretekli vikend, (1.2.2020-2.2.2020), so se mladi člani  PGD Dornberk, pod vodstvom mentorjev, odzvali povabilu pobratenega gasilskega društva Pgd Maribor Studenci in se udeležili njihovega zbora mladih gasilcev.

Po uspešno izpeljanem zboru mladih, kjer so mladi člani PGD Maribor-studenci predstavili svoje delo v letu 2019 in predstavili plan za leto 2020, smo mentorji in mladi člani iz obeh PGD večer preživeli ob druženju s pico in ogledom filma. Prespali smo kar v gasilskem domu. V nedeljo smo si ogledali Gasilsko brigado Maribor, kjer smo videli marsikaj zanimivega. Preživeli smo res lep vikend in se že veselimo naslednjega druženja.

Vsem pionirjem, mladincem in mentorjem čestitamo za uspehe v preteklem letu in jim želimo še bolj uspešno leto 2020.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. 

 
TEČAJ ZA GASILCA PRIPRAVNIKA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 20 november 2019

V organizaciji Gasilske zveze Goriške trenutno poteka tečaj za gasilca pripravnika. Slednjega se med 50 kandidati udeležuje tudi 9 mladih članov PGD Dornberk, ki so že poslušali uvodna teoretična predavanja. V zadnjem vikendu so se udeležili tudi praktičnega usposabljanja pri predmetu »požarna preventiva«, ki jo je vodil Tadej Devetak iz PGD Šempeter pri Gorici. Opraviti morajo še praktične vaje iz prve pomoči, nakar jih čaka preverjanje pridobljenega znanja. Upamo, da bodo vsi tečajniki uspešni pri zaključnem  izpitu in se bodo lahko udeležili naslednjega tečaja, tečaja za operativnega gasilca.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
KONČAN LIKOVNI NATEČAJ 2019
Avtor: Tajni-K   
sreda, 20 november 2019

Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk je tudi letos v sodelovanju z OŠ Dornberk organizirala Šolski likovni natečaj na temo »požarna varnost v večstanovanjskih zgradbah«. Otroci OŠ Dornberk in podružnične šole v Prvačini ter otroci v vrtcih Dornberk in Prvačino so pod vodstvom mentoric v mesecu oktobru ustvarjali likovna dela na temo razpisa. Po končanem ustvarjanju je komisija, pod vodstvom ga. Petre Zorn, izbrala najboljša dela, ki so razstavljena na hodnikih osnovne šole. Danes pa smo obiskali OŠ Dornberk in podružnico v Prvačini, kjer smo avtorjem najboljših del podelili priznanja in skromne nagrade. Nastala so res lepa likovna dela plod posameznega učenca ali skupine otrok v vrtcih. Zbrane učence je v telovadnici osnovne šole nagovorila ravnateljica OŠ Dornberk, ga Dragica Vidmar. PGD Dornberk se zahvaljuje osnovni šoli, mentoricam, predvsem pa ga. Petri Zorn za pomoč pri izvedbi likovnega natečaja.

Nekaj fotografij, si lahko ogledate TUKAJ.

 
SLAVNOSTNA AKADEMIJA V CANKARJEVEM DOMU
Avtor: Tajni-K   
sobota, 16 november 2019

V petek, 15.11.2019 je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma potekala Svečana akademija ob zaključku jubilejnih praznovanj 150 let gasilstva na Slovenskem. Prekrasna prireditev, ki je pokazala veličino, zanos in moč slovenskega prostovoljnega gasilstva, ne samo na operativnem področju, temveč tudi na drugih področjih. Prav zanimivo je bilo videti kakšne veščine obvladajo posamezni člani in skupine, ki so člani prostovoljnega gasilstva. Poleg govora predsednika Gasilske zveze Slovenije Janka Cerkvenika in predsednika R Slovenije, g. Boruta Pahorja, je bil program zasnovan na nastopu znanih slovenskih glasbenih skupin (Poskočni muzikantje, Modrijani, Čuki, Vunjak…), ki so jih spremljali člani PGD-jev iz vse Slovenije. Vse skupaj je lepo povezal Jure Sešek. V nabito polni dvorani je bil prisoten tudi predsednik vlade R Slovenije, tokrat tovariš, Marijan Šarec. Prelepi nastopi in pravo vzdušje v dvorani so pomagali vzdrževati tudi združeni gasilski pevski zbori. Pri tem so pomagali tudi člani našega gasilske pevskega zbora, za kar se jim zahvaljujemo. Sama izvedba ter pravo vzdušje nam bo vsem prisotnim še dolgo ostala v spominu in nam je lahko v ponos.  Ob tej priložnosti pa je potekala tudi slavnostna podelitev častnega naziva gasilec junak, ki ga je s svojim častnim pokroviteljstvom podprl tudi predsednik vlade RS Marjan Šarec. Bralci so v finalu izbirali med štirimi požrtvovalnimi gasilci: Juretom Kovačem iz PGD Nova Cerkev, Brankom Zupancem iz PGD Brežice, Primožem Kastelicem iz PGD Vrh pri Višnji Gori in Matejem Bončo iz PGD Črni Vrh nad Idrijo, ki so s požrtvovalnimi dejanji rešili življenja drugih. Gasilec junak 2019 je postal Primož Kastelic iz PGD Vrh pri Višnji Gori. 
Nekaj fotografij (foto Vladimir M.) si lahko ogledate TUKAJ.

 
SPOMIN NA POKOJNE GASILCE
Avtor: Tajni-K   
petek, 01 november 2019

31.10.2019 je dan, ko se člani PGD Dornberk, skupaj s svojci umrlih gasilcev, že tradicionalno zberemo pred obeležjem pokojnim gasilcem v Dornberku z namenom, da se poklonimo spominu in delu že umrlih članov našega društva. Tudi letos se je komemoracije udeležilo lepo število gasilcev in svojcev. Ob krajšem kulturnem programu, ki ga je popestril MOPZ PGD Dornberk, pod vodstvom Janka Harej in prebrani pesmi, ki jo je prisotnim prebrala Nina Plahuta je zbrane nagovoril predsednik društva. V svojem nagovoru je poudaril tudi prispevek gasilcev pri ohranjanju slovenskih običajev in navad ter domoljubju skozi 150 letno zgodovino gasilstva na slovenskem, ki jo praznujemo prav letos. Po govoru so predstavniki našega društva pred obeležje postavili rože in svečki. Povezovalka programa, Laura Zorn, je vse prisotne povabila v notranjost gasilskega doma, kjer smo se ob divjačinskem golažu nekoliko segreli in se še družili ob pripovedovanju zanimivosti iz preteklosti.
Nekaj fotografij (foto: M.Cotič) si lahko ogledate TUKAJ.

 

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 35 od 298
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net