Prva stran arrow Novice petek, 15 december 2017
Gasilske novice iz našega okoliša
RAZGLAŠENA VELIKA POŽARNA OGROŽENOST
Avtor: Tajni-K   
petek, 31 marec 2017

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št.20/14), 
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje

R A Z G L A Š A

veliko požarno ogroženost naravnega okolja d 1. aprila 2017 a območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.
Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.
Številka: 8452-1/2017-2 - DGZR
Datum: 31. 03. 2017

 
OPOZORILO URSZR ZA KURJENJE V NARAVI
Avtor: Tajni-K   
sreda, 29 marec 2017

Daljše obdobje suhega in toplejšega vremena povzroča ugodne razmere za nastanek in širjenje požarov v naravnem okolju v večjem delu države. V zadnjih dneh je število požarov v naravnem okolju predvsem zaradi spomladanskega čiščenja kmetijskih površin ter kurjenja in požiganja naravnih nenevarnih materialov višje na območju osrednje in vzhodne Slovenije.
Takšno stanje pričakujemo do prvih obilnejših padavin. Zaradi trenutnih razmer svetujemo previdnost pri morebitni uporabi ognja v naravnem okolju in pri aktivnostih, ki lahko v naravnem okolju povzročijo požar.Obenem še opozarjamo, da je požiganje v naravnem okolju prepovedano.

 
TEKMOVANJE V STRELJANJU
Avtor: Tajni-K   
torek, 21 marec 2017

V soboto, 18.3.2017 je na strelišču Mlake v Vipavi, v organizaciji Slovenske vojske potekalo tekmovanje v streljanju z vojaško puško M-48 7,9x57 mm (mauzerka). Na tekmovanje so bili povabljeni člani društev ter organizacij, s katerimi ima SV pogodbo o sodelovanju. Med njimi je tudi Gasilska zveza Slovenije, s čimer so bila na tekmovanje povabljena tudi PGD. Povabilu smo se odzvali z dvema ekipama (mladi - Damjan, Erik in Rok ter stari Ivan V., Ivan Š. in Simon). Glede na to, da smo streljali prvič po dooooolgem času, nekateri pa sploh prvič, smo bili zadovoljni z izkupičkom zadetkov, čeprav, roko na srce, niso bili fantastični. Poleg našega društva se je vabilu odzvalo le še PGD Kneža. Z nestrpnostjo :) pričakujemo rezultate.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. 

 
REGIJSKI KVIZ JE KONČAN
Avtor: Tajni-K   
torek, 21 marec 2017

V soboto, 18.3.2017 je v Colu potekalo regijsko tekmovanje v Kvizu. PGD Dornberk se je na regijski kviz uvrstil s štirimi ekipami in sicer z dvema pionirskima in eno mladinsko  ter z ekipo gasilci-pripravniki. Pionirke so zasedle 3 mesto, pionirji 10., mladinke 8. mesto. Gasilci pripravniki so dosegli 4. mesto tako, da se na državno tekmovanje ni uspelo uvrstiti nobeni ekipi. Kljub temu čestitke vsem nastopajočim in mentorjem za trud, saj smo imeli smolo z nujno zamenjavo enega tekmovalca v ekipi pionirjev tik pred nastopom, pionirke pa so dobile 10 sumljivih kazenskih točk, kar jim je preprečilo nastop na državnem tekmovanju. S tem pa ne bo nastopil počitek, temveč se mladina že pripravlja na tekmovanje v gasilsko športnih disciplinah ter orientaciji.

Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani. 

 
OBČNI ZBOR ČLANOV PGD DORNBERK
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 13 marec 2017
V soboto, 11.3.2017 je v prostorih OŠ Dornberk potekal redni občni zbor članov PGD Dornberk. Udeležba članov je bila tudi letos na visokem nivoju, saj se je občnega zbora udeležilo kar 71 članov. Vabilu pa so se odzvali tudi predstavniki vseh povabljenih društev in GE JZGRD Nova Gorica ter večina predstavnikov drugih društev in organizacij. Občni zbor smo pričeli z gasilsko himno in pesmijo Slovenec sem, ki sta ju zapeli člani našega pevskega zbora, pod vodstvom pevovodje, Jožefa Harej. Vse prisotne sta pozdravila predsednica sveta KS Dornberk, Štefka Sušič, ki je pohvalila naše rezultate in se zahvalila za vso sodelovanje in poveljnik GZ Goriške, Branko ŽORŽ, ki je poudaril namen in pomembnost našega dela ter poslanstva, hkrati pa izrazil obžalovanje, da se vabilu ni odzval nihče iz MO Nova Gorica niti noben svetnik mestnega sveta MONG (opravičil se je Anton Harej). Člani so soglasno sprejeli vsa poročila, ki so bila predstavljena in plan dela za leto 2017. Zaslužnim članom so bila podeljena tudi odlikovanja in priznanja. Za 60-let aktivnega dela v PGD sta prejela priznanje in značko Ivan Šinigoj in Anton Rojc. Priznja in odlikovanja GZ Slovenije (državna priznanja) so prejeli: Jožef Harej - gasilsko odlikovanje III stonje, Egon Vidmar - gasilsko plamenico III stopnje, Dušan Rojc in Klavdij Skomina pa gasilsko plamenico I stopnje. Odlikovanje za posebne zasluge pa je prejel Branko Žorž. Iskrene čestitke vsem nagrajencem. Po podelitvi odlikovanj so vse članice našega PGD prejele eno rožico, še za 8. marec, ki jih je priskrbela predsednica KS Dornberk. Po zaključku uradnega dela smo se v prostorih OŠ zadržali še kar nekaj časa v prijetnem druženju z gosti. 
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 35 od 197
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net