Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
DRŽAVNO TEKMOVANJE M.HACETA 2018
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 01 oktober 2018

V soboto in nedeljo, 22. in 23.9.2018 je v Gornji Radgoni potekalo državno mladinsko in  člansko tekmovanje Matevža Haceta 2018. Naše društvo je v soboto nastopilo s tremi ekipami in sicer z ekipo pionirk, pionirjev in mladink, ki so si nastop zagotovile na regijskem tekmovanju v letu 2018. V nedeljo pa je nastopila ekipa starejših gasilcev. Ponovno čestitamo mentorjem in udeležencem tekmovanja. Letos nam sreča ni bila naklonjena in razen mladink nismo dosegli pričakovanih rezultatov. Slednje najdete TUKAJ.

V času tekmovanja smo si lahko ogledali tudi sejem SOBRA, ki je potekal tik ob tekmovališču.

Nekaj fotografij pa najdete TUKAJ, nekaj pa naši FB strani.

 
TEKMOVANJE STAREJŠIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 10 september 2018

V petek, 7. septembra, je na športnem objektu v Mariboru – Tabor,  v organizaciji pobratenega društva PGD Maribor-Studenci, potekalo že 20. memorialno tekmovanje starejših gasilcev in gasilk za prehodni pokal Maksa Lešnika starejšega. Tekmovanja, ki je bilo sestavljeno iz dveh tekmovalnih disciplin, se je letos udeležilo rekordnih 24 ekip PGD iz Maribora in okolice. Tekmovanja so se tradicionalno udeležili tudi naši veterani, ki so zasedli odlično 5 mesto. Višje mesto jim je preprečila res velika smola. Iskrene čestitke organizatorju, saj je tekmovanje potekalo brez težav. Tekmovanje pa je bilo tudi priložnost  za druženje med starejšimi gasilci.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DELOVEN VIKEND
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 03 september 2018

Pretekli vikend je bil tudi za člane PGD Dornberk kar »naporen«. V petek, 31.8.2018 smo se udeležili slavnostne seje PGD Komen, ki je praznoval 70-letnico ustanovitve in delovanja. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. V soboto, 1.9.2018 pa smo se udeležili tudi slavnosti, ki jo je organiziralo PGD Komen. Ob tej priliki jim je župan občine Komen izročil 20 novih zaščitnih oblek.

V soboto, 1.9.2018 smo se udeležili tudi slavnosti ob 70-letnici ustanovitve PGD Nova Gorica. Na slavnosti smo sodelovali z vozilom GVGP-2, ki ga je Marko Doplihar vozil v paradi, v spremstvu 10 naših članov, ki so tudi sodelovali v mimohodu gasilske parade. Manjkal ni niti naš praporščak Rafael Vodopivec. Veseli smo, da je društvo ob tej priliki prejelo novo vozilo za gozdne požare, ki ga je kupila MO Nova Gorica in je ključe vozila poveljniku PGD Nova Gorica izročil župan MO Nova Gorica, Matej Arčon. Društvo pa je ob tej priliki razvilo nov prapor.

Gasilci PGD Dornberk čestitamo PGD Komen in PGD Nova Gorica za opravljeno delo in praznovanje jubileja in se jima zahvaljujemo za dosedanje sodelovanje.

V nedeljo pa se je tekmovalna ekipa starejših gasilcev udeležila 25. meddruštvenega gasilskega tekmovanja za pokal Bohinja, ki je potekal v Bohinjski bistrici. Kljub temu, da nas je občasno malo zalil dež, so člani odlično nastopili in med 12 ekipami dosegli 4. mesto. V Dornberk  pa smo se vrnili s pokalom za najbolj oddaljeno ekipo, kar pa tudi nekaj šteje J. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
5. MEDGENERACIJSKO SREČANJE
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 27 avgust 2018

V soboto, 25.8.2018 je v organizaciji GZ Slovenije in GZ Šaleške doline v Velenju potekalo 5. medgeneracijsko srečanje gasilcev. Tudi letos so se srečanja udeležili starejši gasilci našega društva, ki so aktivno sodelovali v organiziranem programu prireditve. Vse prisotne sta pozdravila ministrica MORS, Andreja Katič in predsednik GZ Slovenije, Janko Cerkvenik .

Nekaj fotografij (foto PGD Korte) si lahko ogledate TUKAJ.

 
140 LET PGD KANAL
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 27 avgust 2018

V soboto, 25.8.2018 smo se odzvali vabilu PGD Kanal, ki je tega dne praznoval 140-letnico delovanja društva in 155 let gasilstva v Kanalu. Organizatorji so pripravili všečno slovesnost. Vse prisotne so s priložnostnimi govori pozdravili predsednik PGD Kanal Tomaž Mugerli, župan občine Kanal, Andrej Maffi, ki je poveljniku PGD Andreju Ponikvarju izročil ključe novega poveljniškega vozila in član UO GZ Slovenije, Miran Gregorič, ki je predsedniku društva izročil Zlato plaketo Gasilske zveze Slovenije. Vse prisotne je pozdravil tudi Jožef Daskobler, predsednik SPR in predsednik GZ Goriške, Simeon Kodelja, ki je društvu izročil srebrno plaketo GZ Goriške. Po končanem uradnem delu je sledilo druženje in zabava gasilcev, ki je ni zmotil niti dež.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 35 od 254
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net