Prva stran arrow Novice petek, 29 maj 2020
Gasilske novice iz našega okoliša
TEKMOVANJE GZ GORIŠKE V GASILSKI ORIENTACIJI
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 14 april 2019

V soboto, 13.4.2018 je Gasilska zveza Goriške, v sodelovanju s PGD Renče-Vogrsko, organizirala tekmovanje v gasilski orientaciji. Začetek in samo tekmovanje se je odvijalo v okolici stavbe občine v Bukovici, zaključek pa je potekal v prostorih PGD Renče-Vogrsko v Renčah. Tekmovanja se je udeležilo 24 ekip iz petih PGD, ki so članice GZ Goriške. Iz našega PGD so se tekmovanja udeležile 1 pionirska ekipa, ena ekipa pionirk, 4 ekipe mladincev in 3 ekipe mladink. Kljub hladnemu in na začetku tudi deževnemu vremenu so vse nastopajoče ekipe pokazale veliko znanja in spretnosti, saj so bile kazenske točke bolj izjema. Tudi naše ekipe so se dobro odrezale saj so pionirke osvojile 2 mesto, pionirji 8 mesto, mladinke 1., 2. in 3. mesto, mladinci pa 1., 2., 7. in 8 mesto. Z rezultati smo izredno zadovoljni, saj se bomo regijskega tekmovanja, ki bo potekalo v Cerknem, udeležili s 5 ekipami. Iskrene čestitke mentorjem in vsem tekmovalcem.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DRŽAVNO TEKMOVANJE V KVIZU GASILSKE MLADINE
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 01 april 2019

Na Šolskem centru Krško-Sevnica v Krškem je v soboto,  30. marca 2019, potekal državni kviz gasilske mladine. Med seboj se je pomerilo 111 ekip pionirjev, mladincev in gasilcev pripravnikov. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa pionirjev našega društva, ki si je nastop zagotovila z dobrim nastopom na regijskem tekmovanju. Ekipo so sestavljale Manca, Natalija in Lea, ki jih je vodil Žiga Pavlica. Naše pionirke so pokazale odlično teoretično znanje in hitrost pri izvedbi praktičnih vaj, ki so jih končale brez kazenskih točk. Skupni seštevek točk je pokazal, da so osvojile 26. mesto od 38 ekip v svoji kategoriji. Vse ekipa so si bile dokaj skupaj in so o uvrstitvi odločale malenkosti. Iskrene čestitke vsem mentorjem PGD Dornberk in tekmovalcem, ki so letos sodelovali pri tekmovanju v kvizu in s svojim nesebičnim delom pripomogli k uvrstitvi ekipe na državno prvenstvo  – 26. mesto v državi je super rezultat.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
PREKLIC OGROŽENOSTI NARAVNEGA OKOLJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 20 marec 2019

URSZR je z včerajšnjim dnem, 19.3.2019 preklicala veliko požarno ogroženost naravnega okolja tudi za območje MO Nova Gorica. Kljub temu pa še vedno priporočamo pazljivo ravnanje pri morebitnem kurjenju odpadkov v bližini gozdov.

 
EKIPA PIONIRJEV SE JE UVRSTILA NA DRŽAVNO TEKMOVANJE V KVIZU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 17 marec 2019

Regijski kviz za gasilsko mladino v severnoprimorski regiji je bil izpeljan v soboto, 16.3.2019 v Bovcu. Iz našega PGD sta se tekmovanja udeležili dve ekipi pionirjev, ki sta si nastop priborile na tekmovanju GZ Goriške, kjer sta dosegli prvo in drugo mesto. Tudi na regijskem tekmovanju sta se odrezali odlično, saj je prva ekipa dosegla 2. mesto druga pa 6. mesto. Naša ekipa pionirjev bo zastopala naš PGD in tudi GZ Goriške na državnem tekmovanju, ki bo 30.3.2019 v Krškem. Želimo jim vso srečo. Iskrene čestitke za prizadevnost si zaslužijo vsi tekmovalci in mentorji.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEKMOVANJE V STRELJANJU NA MLAKAH
Avtor: Tajni-K   
torek, 12 marec 2019

Slovenska vojska se ob temeljnem poslanstvu in nalogah aktivno vključuje tudi v civilno okolje s sodelovanjem s civilnimi organizacijami,  zvezami in društvi, ki delujejo v javnem interesu, pri čemer si nenehno prizadeva, da z dodatnimi aktivnostmi ohranja in krepi obrambno kulturo in domovinsko zavest državljank in državljanov. V letošnjem letu je Slovenska vojska skupaj z organizacijami in društvi, s katerimi ima sklenjene pogodbe o sodelovanju, spremenila pravila sestave strelskih ekip ter namesto puške repetirke M-48 ponudila polavtomatsko puško M 59/66A1 kalibra 7,62mm. Cilj sprememb je povabiti in predstaviti eno izmed najpomembnejših individualnih veščin mladim državljankam in državljanom, kateri izpolnjujejo starostni pogoj za poklic profesionalnega vojaka v službi domovine. Slovenska vojska že šestič organizirala ekipno strelsko tekmovanje in prvič z vojaško polavtomatsko puško PAP M 59/66A1 7,62 x 39 mm. 9.3.2019 se je tekmovanje odvijalo na strelišču Mlake pri Vipavi.

Tudi letos se je na razpis na tekmovanje prijavila ena ekipa iz PGD Dornberk, ki je dostojno zastopala Gasilsko zvezo Slovenije, saj je na tekmovanju nastopilo le še eno PGD. Rezultati še niso objavljeni. Po poročanju naših tekmovalcev, Jerneja, Dejana in Severina pa so bile razmere na strelišču Mlake zelo zahtevne. Konec koncev rezultati niso najbolj pomembni.

Eno fotografijo si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 35 od 275
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net