Prva stran arrow Novice četrtek, 22 avgust 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
OBISK OTROK IZ VRTCA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 10 oktober 2018

V sredo,10.10.2018 smo v našem gasilskem domu ponovno gostili naše najmlajše podpornike – skupino najstarejših otrok iz Vrtca Dornberk. Tudi njim smo razkazali opremo in vozila ter jih podučili vse o številki 112, ki so jo že dobro poznali. Z vozili smo se nato odpravili v vrtec v PrVačini, kjer trenutno »domujejo« tudi otroci iz dornberškega vrtca, saj je vrtec v prenovi. Najmlajši otroci so začetno tremo hitro spremenili v veselje in so dodobra pregledali vso opremo v vozilih. Veselje ob prižigu lučk in sirene je bilo neizmerno. Skozi igro in sodelovanje vzgojiteljicami smo otrokom na njihov sprejemljiv način pojasnili številko 112, tako da so jo na koncu vsi poznali. Otroci so nas povabili na ogled njihovega začasnega vrtca in so poskrbeli, da smo si malo pogasili žejo.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEDEN OTROKA Z GASILCI
Avtor: Tajni-K   
petek, 05 oktober 2018

Danes je zadnji delovni dan tedna otroka , ki je potekal po celi Sloveniji. Cilj projekta je ozaveščenost ljudi do kvalitetnega preživljanja prostega časa pri naših otrocih. Tudi člani PGD Dornberk smo sodelovali v tem projektu in sicer v povezavi z Osnovno šolo Dornberk in njeno podružnico v Prvačini. V sredo, 3.10.2018 smo obiskali učence od 1. do 4. razreda OŠ v Prvačini. V četrtek pa so nas v gasilskem domu obiskali učenci od 1. do 4. razreda iz dornberške šole. Vsem smo prikazali našo opremo in jih povabili k gasilskemu krožku. Seveda je bilo otrokom najbolj zanimivo špricanje (v četrtek je bilo preveč vetrovno) in vstop v gasilska vozila. Veseli smo, da smo lahko vsaj malo osrečili naše mlade sokrajane in se hkrati veselimo, če bo kdo od njih postal naš mlad član.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DRŽAVNO TEKMOVANJE M.HACETA 2018
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 01 oktober 2018

V soboto in nedeljo, 22. in 23.9.2018 je v Gornji Radgoni potekalo državno mladinsko in  člansko tekmovanje Matevža Haceta 2018. Naše društvo je v soboto nastopilo s tremi ekipami in sicer z ekipo pionirk, pionirjev in mladink, ki so si nastop zagotovile na regijskem tekmovanju v letu 2018. V nedeljo pa je nastopila ekipa starejših gasilcev. Ponovno čestitamo mentorjem in udeležencem tekmovanja. Letos nam sreča ni bila naklonjena in razen mladink nismo dosegli pričakovanih rezultatov. Slednje najdete TUKAJ.

V času tekmovanja smo si lahko ogledali tudi sejem SOBRA, ki je potekal tik ob tekmovališču.

Nekaj fotografij pa najdete TUKAJ, nekaj pa naši FB strani.

 
TEKMOVANJE STAREJŠIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 10 september 2018

V petek, 7. septembra, je na športnem objektu v Mariboru – Tabor,  v organizaciji pobratenega društva PGD Maribor-Studenci, potekalo že 20. memorialno tekmovanje starejših gasilcev in gasilk za prehodni pokal Maksa Lešnika starejšega. Tekmovanja, ki je bilo sestavljeno iz dveh tekmovalnih disciplin, se je letos udeležilo rekordnih 24 ekip PGD iz Maribora in okolice. Tekmovanja so se tradicionalno udeležili tudi naši veterani, ki so zasedli odlično 5 mesto. Višje mesto jim je preprečila res velika smola. Iskrene čestitke organizatorju, saj je tekmovanje potekalo brez težav. Tekmovanje pa je bilo tudi priložnost  za druženje med starejšimi gasilci.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DELOVEN VIKEND
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 03 september 2018

Pretekli vikend je bil tudi za člane PGD Dornberk kar »naporen«. V petek, 31.8.2018 smo se udeležili slavnostne seje PGD Komen, ki je praznoval 70-letnico ustanovitve in delovanja. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. V soboto, 1.9.2018 pa smo se udeležili tudi slavnosti, ki jo je organiziralo PGD Komen. Ob tej priliki jim je župan občine Komen izročil 20 novih zaščitnih oblek.

V soboto, 1.9.2018 smo se udeležili tudi slavnosti ob 70-letnici ustanovitve PGD Nova Gorica. Na slavnosti smo sodelovali z vozilom GVGP-2, ki ga je Marko Doplihar vozil v paradi, v spremstvu 10 naših članov, ki so tudi sodelovali v mimohodu gasilske parade. Manjkal ni niti naš praporščak Rafael Vodopivec. Veseli smo, da je društvo ob tej priliki prejelo novo vozilo za gozdne požare, ki ga je kupila MO Nova Gorica in je ključe vozila poveljniku PGD Nova Gorica izročil župan MO Nova Gorica, Matej Arčon. Društvo pa je ob tej priliki razvilo nov prapor.

Gasilci PGD Dornberk čestitamo PGD Komen in PGD Nova Gorica za opravljeno delo in praznovanje jubileja in se jima zahvaljujemo za dosedanje sodelovanje.

V nedeljo pa se je tekmovalna ekipa starejših gasilcev udeležila 25. meddruštvenega gasilskega tekmovanja za pokal Bohinja, ki je potekal v Bohinjski bistrici. Kljub temu, da nas je občasno malo zalil dež, so člani odlično nastopili in med 12 ekipami dosegli 4. mesto. V Dornberk  pa smo se vrnili s pokalom za najbolj oddaljeno ekipo, kar pa tudi nekaj šteje J. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 35 od 256
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net