Prva stran arrow Novice ponedeljek, 24 september 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
REGIJSKO TEKMOVANJE V GASILSKI ORIENTACIJI
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 10 junij 2018

V soboto, 9.6.2018 je na območju PGD Dornberk potekalo Tekmovanje severnoprimorske regije v gasilski orientaciji 2018. Za pripravo tekmovanja je bila zadolžena GZ Goriške, ki se je odločila, da bo tekmovanje izpeljano na našem območju. Tekmovanja se je udeležilo 66 ekip mladih gasilcev iz GZ Ajdovščina, Cerkno, Goriške, Idrija, Nova Gorica-Šempeter in Tolmin. V posameznih kategorijah je nastopilo 12 ekip pionirk, 15 ekip pionirjev, 11 ekip mladink in 16 mladincev ter 3 ekipe gasilskih pripravnic in 9 ekip gasilskih pripravnikov. Naši dve ekipi, ki sta si priborili nastop sta nastopili zelo dobro, saj je ekipa pionirjev zasedla 9 mesto, ekipa mladincev pa 4. mesto. Obe ekipi pa bi lahko dosegli 2 drugo mesto, če se jim ne bi »pripetile« kazenske točke. Po zbranih rezultatih so vse ekipe prejele priznanja, najboljše tri v vsaki kategoriji pa tudi medalje, ki so jih podelili poveljnik severnoprimorske regije Stanko Močnik, poveljnik GZ Goriške Branko Žorž, regijska predsednica komisije za delo z mladimi Anja Rupnik in predsednica komisije za delo z mladimi na GZ Goriške, Ivanka Ponikvar. Najboljši dve ekipi iz vsake kategorije pa so si priborili nastop na državnem prvenstvu.

Neskromno lahko ugotovimo, da smo tekmovanje mladih gasilcev pripravili zelo dobro, saj na izvedbo ni bilo slišati pripomb nastopajočih ali mentorjev, kljub temu, da je še ob 6.00 uri zjutraj deževalo. Upamo, da so se vsi dobro počutili v našem kraju. Iskrena zahvala gre vsem članom PGD Dornberk, ki so resno pristopili in pomagali izpeljati tekmovanje. Zahvala pa gre tudi vsem drugim, sodnikom, merilcu časov Alešu Makucu ter članom drugih PGD-jev, ki so pomagali pri sami izvedbi.

Nekaj fotografij (foto S.Justin, B.Skomina) si lahko ogledate TUKAJ.

 
POROKA MATEJE LISJAK
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 28 maj 2018

V soboto 26.5.2018 se je poročila naša članica Mateja Lisjak. Člani našega društva so ji pripravili lepo presenečenje v obliki špalirja gasilcev in vodnih curkov, ki so ustvarili prelepo mavrico. Mladoporočenca sta skupaj uspešno prehodila cel špalir in se na koncu poveselila s člani PGD Dornberk. Obema mladoporočencema želimo veliko sreče v zakonu.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEKMOVANJE GZ GORIŠKE V ORIENTACIJI
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 28 maj 2018

V soboto, 26.5.2018 je GZ Goriške Nova Gorica organizirala Tekmovanje GZ Goriške v gasilski orientaciji 2018. Tekmovanje je potekalo na območju PGD Kanal na Kanalskem vrhu. Letos so se tekmovanja v orientaciji udeležile tudi 3 naše ekipe in sicer 2 ekipi pionirjev in 1 ekipa mladincev. Izmed 10 ekip pionirjev sta naši ekipi dosegli 1. in 6. mesto. Mladinci pa so med 6 ekipami dosegli 2. mesto, tako da so se vse tri ekipe uvrstile na regijsko tekmovanje. Čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem, ki so jih pripravili za tekmovanje. Tekmovanja so se udeležile tudi 3 ekipe pionirk, 1 ekipa mladink, pripravnic in pripravnikov. Letos so na tekmovanju natopili tudi mladi iz PIGD Salonit Anhovo. Zahvala gre tudi GZ in PGD Kanal za trud pri organizaciji tekmovanja.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
USPEH DESETINE STAREJŠIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 24 maj 2018

V soboto 12.5.2018 so člani naše desetine starejših gasilcev odprli sezono tekmovanj starejših gasilcev. Udeležili so se tekmovanja starejših gasilcev in gasilk za pokal Notranjske, ki je potekal v Logatcu. Letos jim je bilo vreme bolj naklonjeno, tako da je tekmovanje potekalo gladko. Naši člani so vaji opravili skorajda brezhibno (ene mala napakica J) in so dosegli odlično drugo mesto. Za začetek sezone je dober uvod v priprave za nastop na državnem tekmovanju za pokal Matevža Haceta. Čestitamo.

Fotke pokala, si lahko ogledate tukaj

 
EVAKUACIJA OSNOVNE ŠOLE BRANIK
Avtor: Tajni-K   
četrtek, 24 maj 2018

V četrtek, 24.5.2018 smo člani PGD Dornberk sodelovali pri izvedbi praktične vaje evakuacije OŠ Branik. Vaja evakuacije je bila izvedena nenapovedano, tako da učenci niso vedeli, da gre za vajo. Pri spremljanju poteka evakuacije je bilo ugotovljeno, da je slednja potekala organizirano in je bila šola hitro izpraznjena. Med vajo je bilo ugotovljeno nekaj manjših tehničnih napak, ki si jih je zabeležil ravnatelj šole in bo poskrbel, da bodo takoj sanirane. Po evakuaciji so z gasilskim vozilom prišli na kraj naši operativni člani, ki so »požar« uspešno pogasili.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.


 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 11 - 15 od 223
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net