Prva stran arrow Novice ponedeljek, 23 maj 2022
Gasilske novice iz našega okoliša
ZAKLJUČNI IZPITI TEČAJA ZA VIŠJEGA GASILCA
Avtor: Tajni-K   
sobota, 29 maj 2021


29.5.2021 je Gasilska zveza Goriške Nova Gorica v Dornberku organizirala in izvedla zaključni izpit udeležencev tečaja za višjega gasilca. Tečaj se je pričel že v letu 2019, vendar se je zaradi corone krize podaljšal vse do letošnjega leta, ko smo uspeli organizirati zaključna predavanja in končni izpit. Udeleženci so morali na izpitu pokazati dovolj teoretičnega znanja, kakor tudi znanja za izvedbo praktičnih vaj. Predsednika ocenjevalnih komisij sta bila s prikazanim znanjem udeležencev tečaja zelo zadovoljna. Tečaja se je udeležilo 23 tečajnikov od tega je bilo 8 tečajnikov iz našega društva. Vsem tečajnikom, ki so uspešno zaključili usposabljanje sta čestitala tudi predsednik in poveljnik GZ Goriške Simeon Kodelja in Andrej Ponikvar. Čestitke vsem tudi v imenu PGD Dornberk.


Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
SPOMINSKA KOMEMORACIJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 11 november 2020

Poveljnik, predsednik in predsednik komisije za delo z veterani našega društva so na predvečer dneva mrtvih, v imenu vseh članov društva in svojcev pokojnih, položili cvetje in sveče v spomin na umrle tovariše. Dogodek so zaznamovali tudi člani pevskega zbora, ki so se ob tej priliki z gasilsko himno in pesmijo o vipavski dolini spomnili pokojnih gasilcev.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SPOMINSKA KOMEMORACIJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 11 november 2020

Poveljnik, predsednik in predsednik komisije za delo z veterani našega društva so danes, v imenu vseh članov društva in svojcev pokojnih, položili cvetje in sveče v spomin na umrle tovariše. Dogodek so zaznamovali tudi člani pevskega zbora, ki so se ob tej priliki z gasilsko himno in pesmijo o vipavski dolini spomnili pokojnih gasilcev.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ZAHVALA
Avtor: PGD Dornberk   
sobota, 24 oktober 2020

Prejeli smo spodaj zahvalo za opravljeno intervencijo. Veseli in ponosni smo, da smo lahko pomagali.


Gasilski enoti Dornberk
 
Ko te sredi noči zbudi požar, najprej pomisliš na gasilce. S tresočimi prsti vtipkaš 112 in sekunde so dolge kot minute, minute kot ure. Nekaj vpiješ da gori, vsa zmedena, prestrašena. Svetloba gasilskih luči prežene strah in naivno kot otrok verjameš, da  je vse v redu.
 V trenutkih največjih človeških nesreč prihajajo rešitelji. Vzbujajo upanje in takrat vemo, da nismo sami. Profesionalno, organizirano, požrtvovalno rešujejo različne človeške stiske. Nam ste rešili dom za kar smo vam iz srca hvaležni.
Miranda Leban in Sulič Andrej
 
Prvačina, 23.10.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 
PREKLIC SPOMINSKE KOMEMORACIJE
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 oktober 2020
Upravni odbor in poveljstvo PGD Dornberk sta na zadnji skupni seji soglasno potrdila sklep, da se letos tradicionalne žalne komemoracije pred spominskim obeležjem umrlim gasilcem pred gasilskim domom letos ne organizira zaradi razglašene epidemije. Članom društva in svojcem umrlih gasilcev predlagamo, da se pokojnih na dan spomina na mrtve spomnimo v svojih mislih.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 11 - 15 od 292
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net