Prva stran arrow Novice sreda, 12 maj 2021
Gasilske novice iz našega okoliša
KONČALI SMO S POLETNIM TABOROM NAŠE MLADINE
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 avgust 2019

Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk je tudi letos organiziralo letovanje svojih mladih članov, ki so del poletnih počitnic preživeli v gasilskem taboru v Jagodjah nad Izolo. Letošnjega tabora se je udeležilo 43 mladih gasilcev v starosti od 7 do 15 let, ki so tekom leta aktivno sodelovali pri organiziranih dejavnosti v društvu. Člani PGD so 6.7.2019 pričeli s postavljanjem tabora, ki je tako sprejel mlade gasilce 9.7.2019. Če je bilo prvega dne nekaj težav pri večernem umirjanju otrok, pa so naslednje dni, po celodnevnih aktivnostih, vsi vidno utrujeni »popadali« po posteljah in hitro zaspali. Tudi letos so družbo domačim mladim gasilcem delali mladi iz pobratenega društva Maribor-Studenci in mladi člani iz sosednjega PGD Selo. Na obisk pa so prišli tudi mladi člani prijateljskega društva PGD Korte, s katerimi so mladi preživeli en večer. Kljub poletnemu, brezbrižnemu uživanju na plaži so mentorji pripravili tečaje na katerih so mladi osvojili veščino Plavalec ter Bolničar. Vsi prisotni so uživali v praznovanju rojstnega dne, v večernem druženje ob »pižama party«, igranju ali gledanju tradicionalnega nogometnega turnirja, ob igranju tombole in pečenju hrenovk. S teleskopom Astronomskega društva Nova Gorica smo si ogledali delni Lunin mrk, Saturn in Jupiter. V večernih urah pa smo si ogledali tudi samo mestno jedro.
Imeli smo se zelo lepo, smeha in dobre volje ni manjkalo tako, da se je 10-dnevno letovanje zaključilo prej, kot smo si želeli. V tem času so se spletla nova prijateljstva med člani vseh prostovoljnih društev in že odštevamo dni do naslednjega letovanja v letu 2020.
Vsem mentorjem in drugim članom društev gre posebna zahvala, da so tudi letos poskrbeli za dobro in varno počutje vseh udeležencev tabora.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 

 
VELIKA POŽARNA OGROŽENOST, OBVESTILO
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 24 junij 2019

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št.20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 25. junija 2019 na območju občin:


Koper, Ankaran, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba.


Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor

 
USPOSABLJANJE ZA TEHNIČNO REŠEVANJE
Avtor: Tajni-K   
petek, 07 junij 2019

V četrtek, 6.6.2019 so se naši operativni gasilci udeležili usposabljanja, ki ga je, skupaj s svojimi sodelavci, organiziral naš poveljnik Damjan. Na usposabljanju so se udeleženci seznanili z varno in praktično rabo reševalnega orodja, ki ga imamo na razpolago ter z reševanjem oseb iz ruševin. Vsem udeležencem je bilo usposabljanje dobrodošlo. Hvala vsem, ki so pomagali pri izvedbi, še posebej delavcem JZGRD GE Nova Gorica.

Nekaj fotografij, si lahko ogledate TUKAJ.

 
USPEŠNI NASTOPI NA REGIJSKEM TEKMOVANJU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 02 junij 2019

V soboto, 1.6.2019 smo nadaljevali s tekmovanji v gasilsko-športnih disciplinah. Tokrat smo odšli na nogometni stadion v Ajdovščino, kjer je potekalo gasilsko tekmovanje severnoprimorske regije. Naše društvo so zastopale ekipe pionirjev, pionirk, mladink in mladincev, članov A in starejših gasilcev. Tudi tokrat lahko ugotovimo, da so se nastopi posrečili večini ekip, saj so se na državno tekmovanje, ki bo sicer šele v naslednjem letu, uvrstile ekipe pionirk, mladink, članov A in starejših gasilcev. Pionirji so v močni konkurenci dosegli 5 mesto, mladinci pa 8. mesto. Kljub nekaterim težavam z orodjem, ki so se pokazale med tekmovanjem, je slednje potekalo tekoče in organizirano, tako da smo ga končali v predvidenem času. Vsem tekmovalcem, mentorjem in drugim ki pomagajo pri vzgoji in pripravi mladine, članov in veteranov, gredo iskrene čestitke.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ODLIČNI NASTOPI NA GASILSKEM TEKMOVANJU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 26 maj 2019

25.5.2019 v dopoldanskem času je v Lokavcu potekalo Tekmovanje Gasilske zveze Goriške Nova Gorica v gasilsko-športnih disciplinah. Na tekmovanju so nastopile ekipe iz naše GZ, GZ Ajdovščina in GZ Nova Gorica-Šempeter. Naše društvo so na tekmovanju zastopale 2 ekipe pionirjev, ena ekipa pionirk, mladincev in mladink, članov A ter starejših gasilcev. Kljub relativno kratkemu času priprav so naše desetine odlično opravile z nalogami in so dosegle odlične rezultate. Pionirji so dosegli 1. in 4. mesto. Vse ostale desetine pa so osvojile 1. mesto v svoji kategoriji, tako da se je 6 naših desetin uvrstilo na regijsko tekmovanje severnoprimorske regije, ki bo potekalo naslednjo soboto v Ajdovščini. Vsekakor gre velika zahvala vsem tekmovalcem in mentorjem. Tekmovanje je potekalo v soorganizaciji GZ Ajdovščina in GZ Goriške v lepem sončnem vremenu. Za tekmovalce je bilo dobro poskrbljeno in je tekmovanje potekalo dokaj hitro, čeprav so tekmovale članske in mladinske ekipe. Sam prostor, športni park Lokavec, nam je nudil vse kar smo potrebovali in se lahko zahvalimo KS Lokavec in predsedniku Angelu Vidmarju, ki je uslišal vse naše prošnjo. Za odlično pašto pa je poskrbel naš Radoš.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 26 - 30 od 281
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net