Prva stran arrow Novice ponedeljek, 24 september 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
UDELEŽBA NA KVIZU GASILSKE MLADINE
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 februar 2018

Današnjo zimsko soboto so naši mladi člani in mentorji preživeli v prostorih PGD Kanal v Kanalu, kjer je potekal Kviz gasilske mladine GZ Goriške 2018. Kviza se je udeležilo 23 ekip iz štirih PGD v GZ Goriške in sicer iz PGD Čepovan, PGD Dobrovo, PGD Dornberk in PGD Kanal. Na kvizu je sodelovalo 5 mladinskih in 3 pionirskih ekip iz našega društva. Po pregledu vseh rezultatov je bilo ugotovljeno, da so med ekipami zelo majhne razlike in so o medaljah odločale malenkosti. Pionirji našega društva so dosegli 1 mesto ( Justin, Nik in Maj). Ostali dve ekipi pa sta osvojili 4. in 5. mesto. V kategoriji mladincev je nastopilo 11 ekip. Najboljše so se odrezali mladinci  iz PGD Čepovan. Drugo mesto so osvojile mladinke iz našega društva (Martina, Pia in Nika). Naše ekipe pa so osvojile še 4., 5., 6. in 11. mesto. V kategoriji gasilski pripravniki so nastopile samo dve ekipe iz PGD Kanal. Tekmovanje je potekalo tekoče in gre zahvala organizatorju in domačemu PGD Kanal, ki je lepo poskrbelo za vse udeležence. Vodstvo društvo je ponosno na rezultate naših mladih članov ter na delo vseh mentorjev in mentoric. Ekipama, ki sta se uvrstile na regijsko tekmovanje pa želimo čim več osvojenih točk in uvrstitev na državno tekmovanje.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa jih bo tudi na naši FB strani.

 
100-LETNICA RADA ČOTAR
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 20 november 2017

V ponedeljek, 20.11.2017 smo se z veseljem odzvali vabilu na praznovanje 100. rojstnega dne, ki ga je doživela Frančiška Čotar (Rada), mati našega, žal že pokojnega, dolgoletnega mentorja mladine, Borisa Čotarja. Veselo praznovanje so ji pripravili delavci Doma Upokojencev Gradišče, kjer prebiva zadnja leta. Ob prisotnosti prijateljev, sorodnikov, sostanovalcev in predstavnikov društev iz Dornberka ji je voščilo izrekel direktor doma, Silvano Gregorič. Ob prelepo zapetih pesmih, ki so jih zapele Žene iz Dornberka, sta ji veliko zdravja zaželela še podžupan MO Nova Gorica, Marko Tribušon in predsednik Rdečega križa iz Nove Gorice, Andrej Markočič. Seveda slavljenki vse najboljše želimo tudi člani PGD Dornberk.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
RISALI SO TUDI UČENCI IN OTROCI OŠ IN VRTCA BRANIK
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 20 november 2017

V ponedeljek, 20.11.2017 smo odšli v Osnovno šolo Branik, kjer so učiteljice in vzgojiteljice pripravile manjšo razstavo slik, ki so jih otroci vrtca in učenci šole narisali v času trajanja likovnega natečaja z delovnim naslovom »Ko se nesreča zgodi, naj bodo proste poti«. Kljub temu, da OŠ Branik letos prvič sodeluje s PGD Dornberk pri tem projektu, so se otroci lepo potrudili in narisali lepe izdelke. Komisija na OŠ je izbrala najlepše, katere avtorje smo nagradili s priznanji in skromnimi darili. Nekaj pogumnih otrok je še zapelo pesem o gasilcih in si s tem prislužili skromne nagrade. Zbrane otroke je nagovoril ravnatelj Davorin Majhenič, ki je tudi pohvalil delo učencev in otrok pod budnim mentorstvom učiteljic in vzgojiteljic. Člani pa smo se še posebej zahvalili učiteljici Orjani Žvanut, ki je letos »orala ledino«.

Nekaj fotografij (foto PGD Dornberk) si lahko ogledate TUKAJ.

 
SREČANJE PRIJATELJSKIH DRUŠTEV V DESTERNIKU
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 20 november 2017

V soboto, 18.11.2017 smo se štirje člani PGD Dornberk odzvali vabilu PGD Desternik, ki je organiziral že tradicionalno srečanje prijateljskih društev. Poleg omenjenih so se srečanja udeležili tudi člani PGD Maribor Studenci, PGD Osek in PGD Formin. Letošnje srečanje je organizator popestril s predstavitvijo drugih društev, ki delujejo v občini Desternik. Po nagovoru predsednika PGD Desternik so nas s pemimi razveselile članice kulturnega društva Desternik, nakar so nam člani Turističnega društva Desternik prikazali postopek dela pri pridobivanju lana. Člani Kluba starodobnih vozil Sv. Urban pa so nam pokazali stara vozila, mopede in kolesa. V prijetnem druženju in klepetu ob dobri kapljici in jedači je čas hitro minil. Sledila je še ena »gasilska« nakar smo se poslovili z vabilom, da se drugo leto vsi srečamo v Dornberku, saj smo za organizacijo v letu 2018 zadolženi člani PGD Dornberk.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
KONČAN LIKOVNI NATEČAJ
Avtor: Tajni-K   
petek, 17 november 2017

Danes, 17.11.2017 smo v sodelovanju z Osnovno šolo Dornberk zaključili letošnji likovni natečaj. Delovni naslov letošnjega natečaja je bil »KO SE NESREČA ZGODI, NAJ BODO PROSTE POTI«. V mesecu oktobru so tako otroci in učenci OŠ Dornberk pod vodstvom učiteljev in vzgojiteljev ustvarjali likovna dela na to temo.  Tudi letos se nismo mogli izogniti ocenjevanju likovnih del in nam je pri tem delu priskočila na pomoč učiteljica likovne vzgoje, Anuša Blažko, za kar ji gre še posebej zahvala. Vse otroke je pohvalila in pozdravila tudi ravnateljica OŠ, Dragica Vidmar. Člani našega društva pa smo najboljšim ustvarjalcem, katere dela so tudi razstavljena v avli šole, podelili priznanje in manjše nagradice (medvedek in svinčnik »GASILEC). Nagrade smo podelili tudi na podružnični šoli v Prvačini. Še enkrat hvala vsem učencem, otrokom in delavcem šole ter vrtca.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ, nekaj pa jih bo še na FB strani.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 26 - 30 od 223
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net