Prva stran arrow Novice sreda, 01 februar 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
ZAHVALA ZA PMOČ
Avtor: Tajni-K   
petek, 01 maj 2020

Požar v naravi, ki se je 22. aprila razvnel na območju občine Hrpelje-Kozina v bližini naselja Petrinje, so pomagali pogasiti tudi člani našega PGD. Zaradi velikosti in hitrega gorenja suhega gozda ter grmičevja je bil sklican državni načrt. S skupnimi močmi nam je uspelo požar lokalizirati in ga dokončno pogasiti, kljub močnemu vetru oziroma Burji. Za našo požrtvovalnost in pomoč smo prejeli zahvalo občine Hrpelje – Kozina.

Zahvalo si lahko ogledate TUKAJ.

 
POŽARI V NARAVNEM OKOLJU
Avtor: Tajni-K   
sobota, 18 april 2020

V petek, 17.4.2020 smo okoli 12.20 uri odhiteli v Branik, kjer je prišlo do požara na in ob železniški progi. Vzrok požara je bil verjetno odpadel del zavornih čeljusti vlaka. Goreli so železniški pragovi (švelerji), na treh koncih pa je zagorelo tudi grmičevje ob progi. Požar so omejili prostovoljci PGD Dornberk, pogasiti pa so pomagali poklicni kolegi iz GE Nova Gorica.

Ob 17.37 uri smo bili ponovno alarmirani, saj je bil opažen ogenj na travniku med Dornberkom in Prvačino. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je odpadke iz vinograda zakuril domačin, ogenj pa se je razširil po nabrežini reke Vipave. S hitrim posredovanjem je bil ogenj hitro pogašen. Na kraj je prišla tudi policijska patrulja, ki je domačinu izdala globo zaradi kurjenja v času velike požarne ogroženosti.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ

 
VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NARAVNEGA OKOLJA
Avtor: Tajni-K   
petek, 20 marec 2020

Uprava RS za zaščito in reševanje je z današnjim dnem (20.3.2020) za območje celotne države razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. To pomeni, da je do preklica prepovedano kuriti v naravnem okolju, odmetavati goreče izdelke, požiganje travnikov ali ob infrastrukturnih objektih (cesta, železnica) ter izvajati aktivnosti, ki lahko zanetijo požar. MONG pa je že pred tem izdala odredbo o prepovedi kurjenja v naravnem okolju na območju MO Nova Gorica.

Razglas, si lahko ogledate TUKAJ.

 
KVIZ MLADIH ČLANOV GZ GORIŠKE 2020
Avtor: Tajni-K   
sobota, 07 marec 2020

V soboto 7.3.2020 je v prostorih PGD Kanal potekal Kviz gasilske mladine GZ Goriške Nova Gorica 2020, ki ga je organizirala Gasilska zveza Goriške Nova Gorica. Na kvizu je nastopilo 26 ekip iz 6 društev in sicer v kategoriji pionirjev je bilo 13 ekip, v kategoriji mladinci 11 ekip v in kategoriji gasilski pripravniki sta nastopili 2 ekipi. Iz našega društva je nastopilo 7 ekip in sicer 3 v kategoriji pionirji in 4 ekipe v kategoriji Mladinci. Trud mentorjev in mladih članov se je poplačal, saj smo v kategoriji Pionirji osvojili 1., 5 in 7. mesto, v kategoriji mladinci pa 1., 2., 6. in 8. mesto. Glede na rezultate bodo na regijskem kvizu nastopile tri naše ekipe. Čestitke tekmovalcem in mentorjem. Tudi letos so se organizatorji potrudili in je tekmovanje potekalo nemoteno in ni bilo nobenih pritožb.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ZBOR MLADIH ČLANOV PGD DORNBERK
Avtor: Tajni-K   
petek, 06 marec 2020

V četrtek, 5.3.2020 je v gasilskem domu potekal redni letni zbor mladih članov PGD Dornberk. Letos se je zbora udeležilo čez 50 mladih gasilcev starih do 15 let. V skladu z dnevnim redom, so mladi predstavili svoje delo v preteklem letu. Mentorji in sami mladi člani so lahko ponosni na opravljene naloge in na število dejavnosti, ki so jih izvedli v letu 2019. S svojim prizadevnim delom so se tudi uvrstili na državna tekmovanja v organizaciji GZ Slovenije. Tudi predstavljen načrt dela za letošnje leto ni nič manj natrpan z raznimi dejavnostmi in samo upamo lahko, da jim bo vse uspelo narediti. Prav posebej smo bili veseli, da sta se zbora naših mladih gasilcev udeležila tudi predsednik in poveljnik Gasilske zveze Goriške Nova Gorica, Simeon Kodelja in Branko Žorž, ki sta v pozdravnem govoru izredno pohvalila delo komisije za delo z mladimi in mladim zaželela čim boljše rezultate na vseh področjih dela. Na žalost pa se letos zbora nista mogli udeležiti ravnateljica OŠ Branik, Dragica Vidmar in predsednica komisije za delo z mladimi pri GZ Goriške Nova Gorica, Ivanka Ponikvar. Obe pa sta v opravičilu čestitali za opravljeno delo in zaželeli našim mladim gasilcem vse najboljše pri nadaljnjem delu. Mlade člane pa sta pozdravila tudi predsednik in namestnik poveljnika PGD Dornberk, Simon Justin in Božo Plahuta, ki sta pohvalila delo mentorjev in mladih članov ter jim zagotovila vso podporo društva tudi za naprej. Po končanem uradnem delu so se mladi družili med igranjem tombole in prigrizkih. Njihovo poročilo pa bo predstavljeno tudi na občnem zboru PGD Dornberk, ki pa bo v soboto 7. marca.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 26 - 30 od 298
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net