Prva stran arrow Novice sobota, 24 marec 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
KONČAN POLETNI TABOR IZOLA 2017
Avtor: Tajni-K   
petek, 21 julij 2017

V četrtek, 20.7.2017 se je končal tudi letošnji poletni tabor gasilske mladine PGD Dornberk. Več kot 45 mladih gasilcev se je 10 ali nekoliko manj dni družilo z vrstniki pobratenega PGD Maribor Studenci in sosednjega PGD Selo. V času letovanja so se mentorji in vodstvo tabora trudili, da so mladi gasilci aktivno preživeli vse dni. Poleg kopanja in poležavanja na plaži, so si ogledali vojaško ladjo, si ogledali predstavitev potapljača iz JZGRD GE Nova Gorica na plaži v Fiesi, doživeli pidžama party, izdelali zastavo kampa, se udeležili nogometnega turnirja, tombole, pečenja hrenovk, opravili veščino za plavalca in bolničarja … . Poleg organiziranih aktivnosti je bilo tudi nekaj nenačrtovanih »norčij« tako, da smeha ni manjkalo, zamer pa tudi ni bilo. Vsi otroci so, razen nekaj vnetih ušes, srečno prispeli domov brez poškodb. Na žalost so se po nesreči zlomila le ena očala. Člani našega PGD in PGD Selo so poskrbeli, da je tabor pospravljen in oprema pripeljana v naš GD.

Da so mladi člani PGD doživeli 10 res lepih počitniških dni gre zahvala vsem mentorjem, vodstvu kampa, kuharju in pomočnici ter hišnikom (gasilci pripravniki) kakor tudi drugim članom, ki so pomagali pri postavitvi in pospravljanju tabora.

Posebej bi se zahvalili tudi podjetjem Petrol Slovenija, Telekom Slovenija, Zavarovalnici Triglav, Just Slovenija, drogeriji DM Slovenija ter MO Nova Gorica in JZGRD GE Nova Gorica, ki so se odzvali naši prošnji in nam pomagali pri izvedbi organizacije poletnega tabora.

Za pomoč in sodelovanje se zahvaljujemo tudi zaposlenim v  Marketu Mercator Jagodje ter zaposlenim v mesnici Tripar D.o.o iz Spodnjih Škofij in v Agrariji Dornberk PE Šalara.

Nekaj fotografij, ki so nastale v času letovanja, si lahko ogledate TUKAJ.
 
MINIL JE TEDEN POLETNEGA TABORA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 17 julij 2017

Danes (nedelja) je minil 7. dan letovanja gasilske mladine iz PGD Dornberk, PGD Selo in PGD Maribor Studenci. Žal se je danes moralo posloviti kar nekaj otrok, ki bodo poletne počitnice od jutri naprej preživeli s starši. Prav tako pa so tabor zapustili mladi člani PGD Selo. Poleg lepega vremena pa je danes udeležencem dan polepšal lanski zmagovalec MasterChefa, Darko Klemen, ki je s svojim prijateljem Brunom Kastelicem pripravil in skuhal večerjo za vse udeležence poletnega tabora. Jedi iz žara in krompirjeva solata so šli otrokom v slast ob tem, da je Darko mlade člane opozoril, da morajo s hrano ravnati spoštljivo. Njegov nastop je marsikaterega otroka prepričal, da je poizkusil in nato pojedel krompirjevo solato, ki jo drugače ne poskusijo. V popoldanskem času pa je mlade člane obiskal domači župnik iz Dornberka, gospod Boštjan Toplikar, ki je za vse opravil krajše bogoslužje z mašo. Ob tem je mladim poudaril pomen sodelovanja, prijateljstva in medsebojnega razumevanja in pomoči. Člani vseh PGD se tudi na tem mestu obema zahvaljujemo za podporo in pomoč pri organizaciji letovanja mladih gasilcev. Sicer pa bo četrtek hitro tukaj in se bo končalo tudi letošnje letovanje.

Nekaj nedeljskih fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TABOR ZA GASILSKO MLADINO JE POSTAVLJEN
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 10 julij 2017

V soboto, 8.7.2017 so člani PGD Dornberk, Selo in Maribor-Studenci postavili tabor za poletni tabor gasilske mladine. V letošnjem letu se bo tabora udeležilo okoli 70 mladih gasilcev iz vseh treh društev. Da so bili člani po napornem dnevu lahko veseli z opravljenim delom, se je pokazalo tudi ponoči, ko je tabor prešla močnejša nevihta, ki pa ni naredila škode na šotorih. Otrokom, ki začnejo z letovanjem v ponedeljek 10.7.2017, želimo čim bolj mirno in varno počitniško dejavnost.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
USPEŠEN NASTOP STAREJŠIH VETERANOV
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 26 junij 2017
V soboto, 24.6.2017  so se starejši gasilci našega društva udeležili Meddruštvenega tekmovanja za pokal Sv. Florijana, ki ga je organiziralo PGD Ribno. Po odlično izvedeni prvi vaji, so bili v drugi malo počasnejši, tako da so zasedli skupno 5. mesto od 11. ekip. Čestitatmo.
 
POROKA NAŠEGA ČLANA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 18 junij 2017

Včeraj, v soboto, 17.6.2017 sta v zakon stopila naš operativni gasilec Rok Berce in Amadeja Komprej. Poročila sta se v slikovitih Goriških Brdih, kjer smo ju v zakon pospremili z vodno zaveso.

Vsi člani PGD Dornberk jima ob tem dogodku čestitamo in jima na skupni življenjski poti želimo obilo ljubezni . Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani..

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 26 - 30 od 205
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net