Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2019
Gasilske novice iz našega okoliša
PRIHOD NOVEGA VOZILA - SPREJEM
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 november 2018

V petek, 2.11.2018 smo v Ljubljani, v skladu s pogodbo, pred poslovalnico Rossenbauer prevzeli nov GVC 16/25. Po pregledu le tega in opreme v njem je bil podpisan primopredajni zapisnik nakar smo uredili zavarovanje vozila. Na poti domov smo se ustavili v servisu PRIGO v Brdu pri Ljubljani, kjer so nam prijazni in strokovni delavci nadgradili računalniški program v vozilu. Za tem je sledila dežna pot proti domu, na kateri je bilo vozilo prvič preizkušeno. Voznik Erik po prihodu v Dornberk ni mogel prehvaliti samega vozila. Ko smo prispeli v Dornberk, nas je tam počakal špalir gasilcev in veliko krajanov, ki so prihod novega gasilskega vozila pozdravili z gromkim ploskanjem in gasilskim špricanjem. Vozilo smo nato odpeljali pred gasilski dom, kjer je bil vsem na ogled, nakar smo ga odpeljali v garažo in pri tem ugotovili, da smo dovolj razširili in dvignili vrata J.

Nekaj fotografij (foto člani društva) si lahko ogledate TUKAJ. 

 
SREČANJE PRIJATELJSKIH DRUŠTEV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 november 2018

V soboto 3.11.2018 je naše društvo organiziralo tradicionalno srečanje prijateljskih društev iz PGD Osek, Maribor-Studenci, Formin in Destrnik. Člani PGD Dornberk smo goste pričakali pred gasilskim domom, kjer smo jih zaželeli dobrodošlico. Po krajšem nagovoru predsednika PGD Dornberk in predsednice sveta KS Dornberk, Štefke Susič, smo goste odpeljali na Cerje, kjer so si pod strokovnim vodstvom ogledali Pomnik braniteljem slovenske zemlje. V popoldanskem času pa so se gostje udeležili tudi slavnosti ob prevzemu novega vozila GVC 16/25. Čas je ob prijetnem druženju hitro minil nakar smo se razšli s povabilom predsednika PGD Formin, da se prihodnje leto srečamo pri njih.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SPOMINSKA KOMEMORACIJA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 04 november 2018

Tudi letos smo na predvečer dneva spomina na mrtve organizirali spominsko komemoracijo v spomin na vse že umrle gasilce, ki so veliko doprinesli k razvoju gasilskega društva v Dornberku. S kratkim nagovorom predsednika društva, nastopu moškega pevskega zbora PGD Dornberk in prebrane pesmi s strani mlade članice Natalije Plahuta, kar je vse skupaj povezovala Laura Zorn, smo pred spominsko obeležje pred gasilskim domom položili svečko in cvetje ter z minuto molka počastili njihov spomin. Vsi člani in drugi obiskovalci smo se po končani komemoraciji še zadržali v gasilskem domu v prijetnem druženju.

Nekaj fotografij (Foto B. Skomina) si lahko ogledate TUKAJ. 

 
OBISK OTROK IZ VRTCA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 10 oktober 2018

V sredo,10.10.2018 smo v našem gasilskem domu ponovno gostili naše najmlajše podpornike – skupino najstarejših otrok iz Vrtca Dornberk. Tudi njim smo razkazali opremo in vozila ter jih podučili vse o številki 112, ki so jo že dobro poznali. Z vozili smo se nato odpravili v vrtec v PrVačini, kjer trenutno »domujejo« tudi otroci iz dornberškega vrtca, saj je vrtec v prenovi. Najmlajši otroci so začetno tremo hitro spremenili v veselje in so dodobra pregledali vso opremo v vozilih. Veselje ob prižigu lučk in sirene je bilo neizmerno. Skozi igro in sodelovanje vzgojiteljicami smo otrokom na njihov sprejemljiv način pojasnili številko 112, tako da so jo na koncu vsi poznali. Otroci so nas povabili na ogled njihovega začasnega vrtca in so poskrbeli, da smo si malo pogasili žejo.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
TEDEN OTROKA Z GASILCI
Avtor: Tajni-K   
petek, 05 oktober 2018

Danes je zadnji delovni dan tedna otroka , ki je potekal po celi Sloveniji. Cilj projekta je ozaveščenost ljudi do kvalitetnega preživljanja prostega časa pri naših otrocih. Tudi člani PGD Dornberk smo sodelovali v tem projektu in sicer v povezavi z Osnovno šolo Dornberk in njeno podružnico v Prvačini. V sredo, 3.10.2018 smo obiskali učence od 1. do 4. razreda OŠ v Prvačini. V četrtek pa so nas v gasilskem domu obiskali učenci od 1. do 4. razreda iz dornberške šole. Vsem smo prikazali našo opremo in jih povabili k gasilskemu krožku. Seveda je bilo otrokom najbolj zanimivo špricanje (v četrtek je bilo preveč vetrovno) in vstop v gasilska vozila. Veseli smo, da smo lahko vsaj malo osrečili naše mlade sokrajane in se hkrati veselimo, če bo kdo od njih postal naš mlad član.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 26 - 30 od 254
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net