Prva stran arrow Novice ponedeljek, 24 september 2018
Gasilske novice iz našega okoliša
TEKMOVANJE STAREJŠIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 10 september 2018

V petek, 7. septembra, je na športnem objektu v Mariboru – Tabor,  v organizaciji pobratenega društva PGD Maribor-Studenci, potekalo že 20. memorialno tekmovanje starejših gasilcev in gasilk za prehodni pokal Maksa Lešnika starejšega. Tekmovanja, ki je bilo sestavljeno iz dveh tekmovalnih disciplin, se je letos udeležilo rekordnih 24 ekip PGD iz Maribora in okolice. Tekmovanja so se tradicionalno udeležili tudi naši veterani, ki so zasedli odlično 5 mesto. Višje mesto jim je preprečila res velika smola. Iskrene čestitke organizatorju, saj je tekmovanje potekalo brez težav. Tekmovanje pa je bilo tudi priložnost  za druženje med starejšimi gasilci.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DELOVEN VIKEND
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 03 september 2018

Pretekli vikend je bil tudi za člane PGD Dornberk kar »naporen«. V petek, 31.8.2018 smo se udeležili slavnostne seje PGD Komen, ki je praznoval 70-letnico ustanovitve in delovanja. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. V soboto, 1.9.2018 pa smo se udeležili tudi slavnosti, ki jo je organiziralo PGD Komen. Ob tej priliki jim je župan občine Komen izročil 20 novih zaščitnih oblek.

V soboto, 1.9.2018 smo se udeležili tudi slavnosti ob 70-letnici ustanovitve PGD Nova Gorica. Na slavnosti smo sodelovali z vozilom GVGP-2, ki ga je Marko Doplihar vozil v paradi, v spremstvu 10 naših članov, ki so tudi sodelovali v mimohodu gasilske parade. Manjkal ni niti naš praporščak Rafael Vodopivec. Veseli smo, da je društvo ob tej priliki prejelo novo vozilo za gozdne požare, ki ga je kupila MO Nova Gorica in je ključe vozila poveljniku PGD Nova Gorica izročil župan MO Nova Gorica, Matej Arčon. Društvo pa je ob tej priliki razvilo nov prapor.

Gasilci PGD Dornberk čestitamo PGD Komen in PGD Nova Gorica za opravljeno delo in praznovanje jubileja in se jima zahvaljujemo za dosedanje sodelovanje.

V nedeljo pa se je tekmovalna ekipa starejših gasilcev udeležila 25. meddruštvenega gasilskega tekmovanja za pokal Bohinja, ki je potekal v Bohinjski bistrici. Kljub temu, da nas je občasno malo zalil dež, so člani odlično nastopili in med 12 ekipami dosegli 4. mesto. V Dornberk  pa smo se vrnili s pokalom za najbolj oddaljeno ekipo, kar pa tudi nekaj šteje J. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
5. MEDGENERACIJSKO SREČANJE
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 27 avgust 2018

V soboto, 25.8.2018 je v organizaciji GZ Slovenije in GZ Šaleške doline v Velenju potekalo 5. medgeneracijsko srečanje gasilcev. Tudi letos so se srečanja udeležili starejši gasilci našega društva, ki so aktivno sodelovali v organiziranem programu prireditve. Vse prisotne sta pozdravila ministrica MORS, Andreja Katič in predsednik GZ Slovenije, Janko Cerkvenik .

Nekaj fotografij (foto PGD Korte) si lahko ogledate TUKAJ.

 
140 LET PGD KANAL
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 27 avgust 2018

V soboto, 25.8.2018 smo se odzvali vabilu PGD Kanal, ki je tega dne praznoval 140-letnico delovanja društva in 155 let gasilstva v Kanalu. Organizatorji so pripravili všečno slovesnost. Vse prisotne so s priložnostnimi govori pozdravili predsednik PGD Kanal Tomaž Mugerli, župan občine Kanal, Andrej Maffi, ki je poveljniku PGD Andreju Ponikvarju izročil ključe novega poveljniškega vozila in član UO GZ Slovenije, Miran Gregorič, ki je predsedniku društva izročil Zlato plaketo Gasilske zveze Slovenije. Vse prisotne je pozdravil tudi Jožef Daskobler, predsednik SPR in predsednik GZ Goriške, Simeon Kodelja, ki je društvu izročil srebrno plaketo GZ Goriške. Po končanem uradnem delu je sledilo druženje in zabava gasilcev, ki je ni zmotil niti dež.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
KONČANO LETOVANJE MLADIH GASILCEV
Avtor: Tajni-K   
petek, 03 avgust 2018

Od 10.7.2018 do 20.7.218 je v Jagodjah nad Izolo potekalo že 27. tradicionalno letovanje gasilske mladine PGD Dornberk. Udeležilo se ga je več kot 47 mladih gasilcev iz našega društva, ki so se družili z vrstniki iz pobratenega PGD Maribor Studenci (23 otrok) in sosednjega PGD Selo na Vipavskem (12 otrok).  V času letovanja so se mentorji in vodstvo tabora trudili, da so mladi gasilci aktivno preživeli vse dni. Poleg kopanja in poležavanja na plaži smo si ogledali Policijsko postajo vodnikov službenih psov Koper, obiskali so nas potapljači iz JZGRD GE Nova Gorica – ki so nam pripravili celodnevno predstavitev z delavnico, kjer so se otroci lahko naučili osnov potapljanja ter tudi poskusili praktično. Ogledali smo si tudi Vojašnico slovenskih pomorščakov v Ankaranu, kjer smo spoznali njihovo poslanstvo, delo in opremo. Večeri v kampu so bili tematsko obarvani. Začeli smo s spoznavnim večerom, kjer so se otroci lahko predstavili ter tudi spoznali pravila in red kampa. Med drugim smo praznovali tudi rojstni dan in imeli pravi »pižama žur«, kulinarično delavnico, kjer smo si pripravili sladke dobrote, organizirali smo že tradicionalni nogometni turnir med vsemi tremi društvi, imeli smo tombola večer z super dobitki, ki smo jih prejeli od naših sponzorjev, prav poseben je bil tudi večer, ko smo ob taborniškem ognju na palčkah pekli hrenovke. Poleg organiziranih aktivnosti smo si prosti čas popestrili z različnimi športnimi in družabnimi igrami ter tudi prepustili domišljiji prosto pot ob izmišljanju novih iger. Smeha in dobre volje nam ni manjkalo. Spletla so se nova prijateljstva med člani vseh treh prostovoljnih društev in obudili smo nekatera stara. Mladim gasilcem so mentorji vseskozi pomagali, da so lažje osvojili vsakodnevne praktične veščine (samostojno umivanje, skrb za čistočo, pospravljanje, zavezovanje čevljev ...) ter jih pri tem tudi primerno seznanili s pomenom gasilstva. Druženje z vrstniki, medsebojna pomoč in solidarnost so bila glavna vodila letošnjega tabora, ki smo jih želeli približati tudi vsem udeležencem kampa. Imeli smo se lepo in že odštevamo dni do naslednjega letovanja.
Vodji kampa, vsem mentorjem, pomočnikom mentorjev, kuharju, hišnikom ter vsem drugim, ki so bdeli nad otroki, gre tudi letos velika zahvala, da je taborjenje tudi letos, z izjemo manjših poškodb, potekalo varno in mirno.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 5 od 223
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net