Prva stran arrow Novice sreda, 01 februar 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
NOVI OPERATIVNI ČLANI
Avtor: Tajni-K   
sobota, 10 december 2022


Aprila 2022 je 15 naših gasilcev pripravnikov, od 30 prijavljenih, pričelo obiskovati tečaj za operativnega gasilca, ki ga je organizirala Gasilska zveza Goriške Nova Gorica. Po 57 urah teoretičnih predavanj in 92 urah praktičnih vaj so se danes udeležili zaključnega izpita (preverjanja teoretičnega in praktičnega znanja), ki je potekalo v PGD Dobrovo. Vsi tečajniki so pokazali dobro znanje in praktične veščine zaradi česar so uspešno zaključili tečaj in izpolnili pogoj za pridobitev čina GASILEC (po starem izprašan gasilec 😊) Zahvala gasilski zvezi vsem inštruktorjem in predavateljem iz PGD-jev in  GENG, ki so pomagali pri izvedbi tečaja. Še posebej pa gre zahvala za trud poveljniku GZ Goriške Nova Gorica, Andreju Ponikvarju.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
KONČAN LIKOVNI NATEČAJ 2022
Avtor: Tajni-K   
sobota, 03 december 2022

V petek, 2.12.2022 smo s podelitvijo nagrad zaključili že tradicionalni Likovni natečaj, ki ga, v sodelovanju z Osnovno šolo Dornberk, vsako leto organizira naše društvo. Tokrat so otroci iz vrtcev in šol iz Dornberka in Prvačine ustvarjali na temo »Tudi baterije lahko zagorijo«. Pod vodstvom učiteljice Petre Zorn so izpod rok otrok in učencev nastali res lepi izdelki. Najlepši izdelki so razstavljeni v avli in hodnikih osnovne šole v Dornberku. PGD Dornberk se zahvaljuje vsem otrokom, ki so sodelovali v tem natečaju, kakor tudi učiteljici Petri Zorn in vodstvu OŠ, ki nam vedno priskoči na pomoč. Lastniki najlepših izdelkov pa so prejeli skromne nagrade.
 
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
NASTOP NA DRŽAVNEM KVIZU
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 28 november 2022


V soboto, 26.11.2022 je v Trebnjem potekal 20. državni kviz gasilske mladine. Iz našega društva sta Severnoprimorsko regijo zastopali ekipi pionirk in mladink. Poleg naših ekip sta nastopili še ekipi PGD Selo in Col. Ekipi gasilcev pripravnikov pa sta bili iz PGD Dole. Naši ekipi sta v izredni konkurenci, kjer je najmanjša napaka pomenila izguba 10 mest na lestvici, zasedli odlično 21. in 18.mesto. Ekipi sta pokazali vrhunsko pripravljenost in znanje v testih, kjer sta dosegali enake točke kot prvouvrščene ekipe, pri vajah, kjer je potrebno imeti tudi nekaj sreče, pa so izgubile nekaj točk. Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in mentorjem, ki so se trudili s pripravo tekmovalk. Iskrene čestitke sem tekmovalkam in mentorjem, ki so se trudili s pripravo tekmovalk.


Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
SREČANJE ČLANOV GZ MB IN GZ GO
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 03 julij 2022

V soboto 2.7.2022 smo se tudi člani PGD Dornberk odzvali vabilu GZ Maribor in GZ Goriške Nova Gorica in se udeležili srečanja med člani prijateljskih zvez, ki ga je tokrat organizirala GZ Maribor. Domači gasilci so nas sprejeli v Gasilski brigadi Maribor, kjer smo si ogledali vozila in prostore ter bili priča čistemu pravu izvozu na intervencijo. Gostitelji so nekatere naše člane in članice z avto lestvijo dvignili v višave. Po ogledu gasilske brigade smo odšli v PGD Maribor-Pobrežje, kjer nas je čakal turistični vlakec Jurček. Z njim smo si ob strokovnemu vodstvu ogledali nekaj znamenitosti samega mesta Maribor. Sprejeli so nas tudi v PGD Maribor-Mesto, kjer smo si z zanimanjem ogledali njihovo spominsko sobo. Po ogledu nas je Jurček zapeljal nazaj v PGD Maribor-Pobrežje, kjer so nam njihovi kuharji pripravili izvrstno kosilo. Sledijo je prijetno druženje do poznih večernih ur. Hvala članom GZ Maribor za izkazano gostoljubje.

 

Nekaj utrinkov si lahko ogledate TUKAJ. 

 

 
TEKMOVANJE SP REGIJE ZA POKAL M.HACETA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 06 junij 2022

V soboto, 4.6.2022 je v Športnem parku Pale v Ajdovščini potekalo regijsko tekmovanje v gasilsko-športnih disciplinah za pokal M.Haceta. V dopoldanskih urah je potekalo tekmovanje mladih iz celotne severnoprimorske regije. Izmed 28 prijavljenih ekip smo mi nastopili s 6 ekipami in sicer 2 x s pionirsko ekipo,  1 x pionirke, 1 x z mladinsko ekipo ter 2 ekipami mladink.  Pionirji so dosegli 3. in 6.mesto, pionirke 2.mesto, mladinci 4.mesto in mladinke 2. in 3.mesto. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo v letu 2023, so se uvrstile štiri naše ekipe. V popoldanskem času so nastopili člani in članice ter starejši gasilci. Nastopilo je 21 ekip. PGD Dornberk sta zastopali ekipi članov A in starejših gasilcev. Člani A so dosegli, po izraziti smoli, ko se jim je pokvarila črpalka, dobro 7.mesto, starejši gasilci pa so osvojili 1. mesto. Iskrene čestitke in  zahvala vsem tekmovalcem, še posebej pa mentorjem in drugim članom, ki so prispevali veliko delovnih ur za vzgojo in pripravo gasilske mladine ter članskih ekip.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 5 od 298
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net