Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2024
Gasilske novice iz našega okoliša
SREČANJE GASILSKIH PEVSKIH ZBOROV
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 22 maj 2022

V soboto 21.5.2022 je v Ormožu potekalo 38. Srečanje gasilskih pevskih zborov in skupin ter gasilskih godb Slovenije, ki ga organizira Gasilska zveza Slovenije. Srečanja smo se tradicionalno udeležili tudi pevci MPZ PGD Dornberk pod vodstvom Janka Harej. Zapeli smo pesmi Vipavska dolina ter Oj Doberdob. Prav tako pa smo sodelovali v nastopu združenega gasilskega pevskega zbora. S tem smo ponovno predstavili samo PGD kot kraj Dornberk širši Sloveniji.
Nekaj fotografij (V.Mrevlje) si lahko ogledate TUKAJ.

 
PREPOVED KURJENJA
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 14 marec 2022

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 14. marca 2022 na območju celotne države. Razglas velja za območja naravnega okolja brez snežne odeje. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

 
OBČNI ZBOR 2022
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 07 marec 2022

Po enoletnem premoru smo 5.3.2022 ponovno pripravili reden občni zbor našega društva. Občni zbor je sicer, po odločitvi upravnega odbora, potekal brez vabljenih gostov. Udeležila pa sta se ga predsednik in poveljnik GZ Goriške Nova Gorica, Simeon Kodelja in Andrej Ponikvar. Na vabilo se je odzvalo 73 naših članov, ki so potrdili poročila o delu v letu 2021 in načrtom dela v letošnjem letu. Za slavnosten pričetek občnega zbora so poskrbeli člani našega pevskega zbora. Predsednik in poveljnik GZ sta podelila priznanja in odlikovanja ter napredovanja našim članom in sicer:
Za 10 let aktivnega dela v PGD: COTIČ NIKA, FILIPUTTI MATIJA, KAVČIČ ANEJ, LISJAK ALEŠ, MLEČNIK JOŽE, ŠINIGOJ MARK, ŠINIGOJ LUKA
Za 20 let aktivnega dela v PGD COTIČ KRISTINA, PERIĆ KRISTINA in ŠINIGOJ SILVAN
Za 30 let aktivnega dela v PGD DOPLIHAR DAMJAN, JELEN ANICA, MLEČNIK BLAŽ, RIJAVEC BOJAN, SKOMINA ERIK
Za 40 let aktivnega dela v PGD VIDMAR EGON
Za 50 let aktivnega dela v PGD DOPLIHAR SEVERIN.
Za 70 let aktivnega dela v PGD VODOPIVEC RAFAEL.
Priznanje gasilske zveze III. stopnje je prejel STUBELJ KRISTJAN

Priznanje gasilske zveze II. stopnje je prejel ROJC JERNEJ
Plaketo veterana sta prejela DOPLIHAR SEVERIN in RIJAVEC BOJAN
Za 10 let operativnega dela COTIČ MATEJA in SKOMINA BORUT. 
Čin GASILEC so prejeli: Rene Besednjak, Manuel Bric, Nika Cotič, Laura Kavčič, Meta Mrevlje, Nace Pavlica, Žiga Pavlica Tobias Sušič Hosner.
Čin VIŠJI GASILEC I. stopnje je prejel BERCE ANDREJ.           
Čin Nižji gasilski častnik I, SKOMINA BORUT.
Čin nižji gasilski častnik II stopnje BRIC BOŠTJAN IN VIDMAR EGON.
Čin gasilski častnik II. stopnje Damjan DOPLIHAR
Poveljnik in predsednik GZ Goriške sta podelila tudi zahvale za sodelovaje pri gašenju gozdnega požara v Severni Makedoniji, ki so jih prejeli Damjan Doplihar, Božo Plahuta, Erik Skomina in Andrej Berce.
Na koncu sta našemu društvu, ki je lani praznovalo 110. letnico ustanovitve podelila tudi bronasto plaketo GZ Slovenije.
Nekaj fotografij si lahko pogledate na naslednji povezavi : https://photos.app.goo.gl/Rf14cPBbPdpSV6Y76

 

 
8 ČLANOV USPEŠNO KONČALO TEČAJ ZA OPERATIVNEGA GASILCA
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 19 december 2021


Januarja 2020 smo pričeli s tečajem za operativnega gasilca, ki ga je organizirala Gasilska zveza Goriške Nova Gorica. Vaje in predavanja smo morali prilagoditi zdravstvenim razmeram glede na Covid-19, kar je pomenilo, da več mesecev nismo izvajali aktivnosti. Vztrajnost poveljnika GZ pa je pripomogla, da smo tečaj le pripeljali do konca in smo danes opravljali zaključne izpite. Tudi danes je izpit potekal v Dornberku in sicer testiranje v PGD Dornberk, praktične vaje pa na športnem igrišču. V dopoldanskem času se je izpita udeležilo 18 članov in članic PGD Dornberk, PGD Kostanjevica na Krasu in PGD Renče-Vogrsko. V popoldanskem času pa je izpit opravljalo 16 članov iz PGD Kanal, PGD Avče, PGD Dobrovo, PGD Nova Gorica, PGD Šempeter pri Gorici, PGD Ajdovščina ter 3 zaposleni v podjetju Plastik Kanal. Tečajniki so prikazali zadovoljivo raven teoretičnega znanja in praktičnih veščin tako, da so izpit uspešno opravili. PGD Dornberk je tako »bogatejši« za 8 novih operativnih gasilcev. Čestitke vsem tečajnikom in zahvala vsem, ki so pripomogli k izvedbi tečaja.


Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
USPEŠNO IZPELJAN LIKOVNI NATEČAJ 2021
Avtor: Tajni-K   
sreda, 24 november 2021

S postavitvijo razstave narejenih likovnih del se je končal tudi letošnji Likovni natečaj z naslovom »PO POŽARU LAHKO TUDI ZAGORI«, ki ga je organiziralo naše društvo v sodelovanju z Osnovno šolo Dornberk. Na žalost je bilo odprtje razstave zaradi znanih zdravstvenih pogojev omejeno in ni bilo tradicionalnih podelitev nagrad, temveč smo ustvarjalcem najboljših del podelili skromne nagrade kar v razredih. Na likovnem natečaju so sodelovali otroci iz vrtcev v Dornberku in Prvačini ter učenci od 1. do 9. razreda OŠ Dornberk in Podružnične šole v Prvačini. Tudi letos so se učenci, pod nadzorom mentorjev, potrudili in so nastali izredno lepi izdelki. Med vsemi izdelki je komisija izbrala najlepša dela, katere avtorje smo danes nagradili s skromnimi nagradami. Nagrajeni so bili:

Patrik Pavlica, skupina Rdeči baloni iz vrtca Dornberk

Vita Klara Kavčič, 1.a OŠ Dornberk,  Aleks Rojc, 2.a OŠ Dornberk, Ema Ilić, 3.a OŠ Dornberk,

Veronika Bole, 4.a OŠ Dornberk, Meta Gabrijelčič, 5.b OŠ Dornberk, Živa Kverh, 6.b OŠ Dornberk,

Katarina Juh, 7.a OŠ Dornberk, Tija Poberaj Remec, Diana Černilogar in Maša Cotič, 8.b OŠ Dornberk – skupinska izdelek, Aneja Juretič, 9.a OŠ Dornberk,

Skupina Mavrica, Vrtec Prvačina – skupinski izdelek

Eva Gjoshevska, 1.a Podružnična šola Prvačina, Lana Poliska, 4.b Podružnična šola Prvačina ter učenci 2.b razreda Podružnična šola Prvačina za skupinsko delo

 

Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk se zahvaljuje vsem mentorjem in drugim delavcem OŠ Dornberk, ki so pripomogli k uspešni izvedbi letošnjega likovnega natečaja. Še posebej pa gre zahvala učiteljici Petri Zorn, ki je likovni natečaj vodila in organizirala kakor tudi ravnateljici Dragici Vidmar, ki vsa leta podpira in vzpodbuja sodelovanje učencev OŠ Dornberk z našim društvom.

 

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 16 - 20 od 306
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net