Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2024
Gasilske novice iz našega okoliša
VELIKA POŽARNA OGROŽENOST NARAVNEGA OKOLJA
Avtor: Tajni-K   
petek, 20 marec 2020

Uprava RS za zaščito in reševanje je z današnjim dnem (20.3.2020) za območje celotne države razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. To pomeni, da je do preklica prepovedano kuriti v naravnem okolju, odmetavati goreče izdelke, požiganje travnikov ali ob infrastrukturnih objektih (cesta, železnica) ter izvajati aktivnosti, ki lahko zanetijo požar. MONG pa je že pred tem izdala odredbo o prepovedi kurjenja v naravnem okolju na območju MO Nova Gorica.

Razglas, si lahko ogledate TUKAJ.

 
KVIZ MLADIH ČLANOV GZ GORIŠKE 2020
Avtor: Tajni-K   
sobota, 07 marec 2020

V soboto 7.3.2020 je v prostorih PGD Kanal potekal Kviz gasilske mladine GZ Goriške Nova Gorica 2020, ki ga je organizirala Gasilska zveza Goriške Nova Gorica. Na kvizu je nastopilo 26 ekip iz 6 društev in sicer v kategoriji pionirjev je bilo 13 ekip, v kategoriji mladinci 11 ekip v in kategoriji gasilski pripravniki sta nastopili 2 ekipi. Iz našega društva je nastopilo 7 ekip in sicer 3 v kategoriji pionirji in 4 ekipe v kategoriji Mladinci. Trud mentorjev in mladih članov se je poplačal, saj smo v kategoriji Pionirji osvojili 1., 5 in 7. mesto, v kategoriji mladinci pa 1., 2., 6. in 8. mesto. Glede na rezultate bodo na regijskem kvizu nastopile tri naše ekipe. Čestitke tekmovalcem in mentorjem. Tudi letos so se organizatorji potrudili in je tekmovanje potekalo nemoteno in ni bilo nobenih pritožb.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ZBOR MLADIH ČLANOV PGD DORNBERK
Avtor: Tajni-K   
petek, 06 marec 2020

V četrtek, 5.3.2020 je v gasilskem domu potekal redni letni zbor mladih članov PGD Dornberk. Letos se je zbora udeležilo čez 50 mladih gasilcev starih do 15 let. V skladu z dnevnim redom, so mladi predstavili svoje delo v preteklem letu. Mentorji in sami mladi člani so lahko ponosni na opravljene naloge in na število dejavnosti, ki so jih izvedli v letu 2019. S svojim prizadevnim delom so se tudi uvrstili na državna tekmovanja v organizaciji GZ Slovenije. Tudi predstavljen načrt dela za letošnje leto ni nič manj natrpan z raznimi dejavnostmi in samo upamo lahko, da jim bo vse uspelo narediti. Prav posebej smo bili veseli, da sta se zbora naših mladih gasilcev udeležila tudi predsednik in poveljnik Gasilske zveze Goriške Nova Gorica, Simeon Kodelja in Branko Žorž, ki sta v pozdravnem govoru izredno pohvalila delo komisije za delo z mladimi in mladim zaželela čim boljše rezultate na vseh področjih dela. Na žalost pa se letos zbora nista mogli udeležiti ravnateljica OŠ Branik, Dragica Vidmar in predsednica komisije za delo z mladimi pri GZ Goriške Nova Gorica, Ivanka Ponikvar. Obe pa sta v opravičilu čestitali za opravljeno delo in zaželeli našim mladim gasilcem vse najboljše pri nadaljnjem delu. Mlade člane pa sta pozdravila tudi predsednik in namestnik poveljnika PGD Dornberk, Simon Justin in Božo Plahuta, ki sta pohvalila delo mentorjev in mladih članov ter jim zagotovila vso podporo društva tudi za naprej. Po končanem uradnem delu so se mladi družili med igranjem tombole in prigrizkih. Njihovo poročilo pa bo predstavljeno tudi na občnem zboru PGD Dornberk, ki pa bo v soboto 7. marca.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ZBOR MLADIH ČLANOV PGD STUDENCI
Avtor: Tajni-K   
torek, 04 februar 2020

Pretekli vikend, (1.2.2020-2.2.2020), so se mladi člani  PGD Dornberk, pod vodstvom mentorjev, odzvali povabilu pobratenega gasilskega društva Pgd Maribor Studenci in se udeležili njihovega zbora mladih gasilcev.

Po uspešno izpeljanem zboru mladih, kjer so mladi člani PGD Maribor-studenci predstavili svoje delo v letu 2019 in predstavili plan za leto 2020, smo mentorji in mladi člani iz obeh PGD večer preživeli ob druženju s pico in ogledom filma. Prespali smo kar v gasilskem domu. V nedeljo smo si ogledali Gasilsko brigado Maribor, kjer smo videli marsikaj zanimivega. Preživeli smo res lep vikend in se že veselimo naslednjega druženja.

Vsem pionirjem, mladincem in mentorjem čestitamo za uspehe v preteklem letu in jim želimo še bolj uspešno leto 2020.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ. 

 
TEČAJ ZA GASILCA PRIPRAVNIKA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 20 november 2019

V organizaciji Gasilske zveze Goriške trenutno poteka tečaj za gasilca pripravnika. Slednjega se med 50 kandidati udeležuje tudi 9 mladih članov PGD Dornberk, ki so že poslušali uvodna teoretična predavanja. V zadnjem vikendu so se udeležili tudi praktičnega usposabljanja pri predmetu »požarna preventiva«, ki jo je vodil Tadej Devetak iz PGD Šempeter pri Gorici. Opraviti morajo še praktične vaje iz prve pomoči, nakar jih čaka preverjanje pridobljenega znanja. Upamo, da bodo vsi tečajniki uspešni pri zaključnem  izpitu in se bodo lahko udeležili naslednjega tečaja, tečaja za operativnega gasilca.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 36 - 40 od 306
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net