Prva stran arrow Novice četrtek, 05 oktober 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
SVETA MAŠA ZA VSE UMRLE GASILCE
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 22 avgust 2021

V soboto, 21.8.2021 je v domači cerkvi Svetega Danijela v Dornberku potekala sveta maša, ki je bila uvod v praznovanje 110-letnice prve ustanovitve društva in je bila namenjena spominu vsem umrlim gasilcem in gasilskemu slovesu za Jožefom Harej in Antonom Rojc, ki sta umrla v času corone krize in se od njiju nismo mogli prej posloviti. Maše se je udeležilo večje število članov kot tudi pionirjev in mladincev. Tudi letos se je našemu vabilu odzval  gospod Milan Pregelj, namestnik vojaškega vikarja, ki je vodil mašo skupaj z našim duhovnikom Boštjanom Toplikarjem. Sodeloval pa je tudi misijonar salezijanec, Danilo Lisjak. Pri izvedbi svete maše je sodeloval naš Moški pevski zbor. Po končanem bogoslužju smo se vsi člani in gostje zbrali v prostorih PGD Dornberk, kjer smo se zadržali v prijetnem druženju. Da nam je bilo lepo sta prostovoljno poskrbela kmetija Cotič s kapljico rujnega in Matjaž Cotič z zelo dobro pripravljenim golažem in njoki. Obema se iskreno zahvaljujemo za lepo darilo.


 
LETOVANJE OTROK V IZOLI 2021
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 26 julij 2021

Po enem letu premora smo letos ponovno organizirali gasilski poletni tabor za našo mladino ki je potekal v Jagodjah nad Izolo. Letos smo se sicer bolj zadrževali na plaži in v taboru, saj smo poskušali preprečiti morebitne okužbe na coronavirus. Zaradi tega pa smo imeli malo več časa za izvajanje gasilskih vsebin, s čimer pa so bili zadovoljni tudi otroci. Našim mladim članom so se pridružili mladi člani iz pobratenega društva PGD Maribor-Studenci in sosednjega društva PGD Selo, tako da je bilo v taboru preko 100 oseb na dan. Veselimo se, da se prijateljske vezi spletejo že med našimi najmlajšimi. Še enkrat zahvala vsem, ki so s svojim delom prispevali k uspešni organizaciji tabora, še posebej pa mentorjem in vodstvu ter »ekonomom«.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
DRŽAVNO GASILSKO TEKMOVANJE
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 07 junij 2021

V soboto, 5.6.2021 in nedeljo, 6.6.2021 je v Celju potekalo državno gasilsko tekmovanje v vseh kategorijah. Na tekmovanju so lahko nastopile gasilske enote, ki so v letu 2019 dosegle najboljše rezultate na posameznih regijskih tekmovanjih.  Iz PGD Dornberk so se na državno tekmovanje uvrstile ekipe pionirk, mladink, članov A (operativni gasilci) in starejši gasilci. Na tekmovanju so našo gasilsko zvezo zastopale še ekipe članov B iz iz PGD Kanal in članic B iz PGD Kanal ter PIGD Salonit Anhovo. Vse ekipe so dobro opravile naloge in osvojile bolj ali manj pričakovane uvrstitve, ki si jih lahko ogledate na spletni strani GZ Slovenije ( https://gasilec.net/rezultati-drzavnega-gasilskega-tekmovanja-2021/ ). Vsem tekmovalcem, vodji komisij in predvsem požrtvovalnim mentorjem se iskreno zahvaljujemo za ves vložen trud in čas in čestitamo za udeležbo na državno tekmovanje ter dosežene rezultate.

 
ZAKLJUČNI IZPITI TEČAJA ZA VIŠJEGA GASILCA
Avtor: Tajni-K   
sobota, 29 maj 2021


29.5.2021 je Gasilska zveza Goriške Nova Gorica v Dornberku organizirala in izvedla zaključni izpit udeležencev tečaja za višjega gasilca. Tečaj se je pričel že v letu 2019, vendar se je zaradi corone krize podaljšal vse do letošnjega leta, ko smo uspeli organizirati zaključna predavanja in končni izpit. Udeleženci so morali na izpitu pokazati dovolj teoretičnega znanja, kakor tudi znanja za izvedbo praktičnih vaj. Predsednika ocenjevalnih komisij sta bila s prikazanim znanjem udeležencev tečaja zelo zadovoljna. Tečaja se je udeležilo 23 tečajnikov od tega je bilo 8 tečajnikov iz našega društva. Vsem tečajnikom, ki so uspešno zaključili usposabljanje sta čestitala tudi predsednik in poveljnik GZ Goriške Simeon Kodelja in Andrej Ponikvar. Čestitke vsem tudi v imenu PGD Dornberk.


Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
SPOMINSKA KOMEMORACIJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 11 november 2020

Poveljnik, predsednik in predsednik komisije za delo z veterani našega društva so na predvečer dneva mrtvih, v imenu vseh članov društva in svojcev pokojnih, položili cvetje in sveče v spomin na umrle tovariše. Dogodek so zaznamovali tudi člani pevskega zbora, ki so se ob tej priliki z gasilsko himno in pesmijo o vipavski dolini spomnili pokojnih gasilcev.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 25 od 305
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net