Prva stran arrow Novice četrtek, 05 oktober 2023
Gasilske novice iz našega okoliša
OBISK UČENCEV V GASILSKEM DOMU
Avtor: Tajni-K   
sreda, 09 oktober 2019

Oktober, mesec požarne varnosti, ki je letos v znamenju požarne varnosti v večstanovanjskih objektih, je tudi čas, ko nas po navadi obiščejo otroci iz OŠ Dornberk. Danes so v naš gasilski dom prišli otroci 1., 2. in 3. razreda, ki so si z zanimanjem ogledali naša vozila in opremo ter prisluhnili Simonu in Mateji, ki sta jim povedala veliko poučnega in zanimivega. Zaradi malo slabšega vremena se letos niso preizkusili v zbijanju tarče, so si pa z veseljem ogledali notranjost našega novega napadalnega vozila. Med učenci smo opazili veliko naših mladih članov, kar nekaj pa jih je naznanilo, da se bodo »k gasilcem« vpisali letos. Vsi pa so med ogledom in v razgovorih že pokazali veliko znanja o številki 112.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
PROSLAVA OB 150 LETNICI GASILSTVA NA SLOVENSKEM
Avtor: Tajni-K   
ponedeljek, 09 september 2019

V nedeljo, 8.9.2019 smo se udeležili praznovanja 150 letnice gasilstva na Slovenskem, ki je potekalo v zibelki slovenskega gasilstva v Metliki. Udeležili smo se slavnostne akademije, ki je v dopoldanskem času potekala v Kulturnem domu v Metliki. Namenjena je bila vabljenim gostom in prejemnikom najvišjih gasilskih priznanj – priznanje M. Haceta. Iz našega društva se je vabilu odzval Ivan Vidmar v družbi s tovarišema Viktorjem Kavčičem iz Tolmina in Antonom Bozja iz Bovca. Slavnostni govornik je bil minister za obrambo, Karel Erjavec. V Popoldanskem času smo se udeležili parade v kateri je sodelovalo skoraj 5000 gasilcev iz vse Slovenije. Po končani paradi je sledila slovesnost, na kateri je bil slavnostni govorec premier Marjan Šarec,  ki je prireditev označil za praznik veselja in ponosa. Slovenskim gasilcem se je v imenu države in državljanov zahvalil za pomoč pri številnih nevšečnostih. Šarec je v slavnostnem govoru opozoril, da je Gasilska zveza Slovenije največja humanitarna organizacija v državi, gasilci pa so najmočnejša vojska za boj proti vsem nevšečnostim, s katerimi se soočajo državljani in katerih si pred 150 leti niso mogli zamisliti. Šarec je povzel, da je gasilska organizacija na Slovenskem dosegla "nesluten razvoj" in postala pojem ponosa, discipline, spoštovanja, tovarištva in predvsem človečnosti. Po našem mnenju si organizatorji zaslužijo čestitke.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 

 
NASTOP NA MEMORIALNEM TEKMOVANJU V MARIBORU
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 08 september 2019

V petek, 6.9.2019 so se člani tekmovalne ekipe starejših gasilcev PGD Dornberk udeležili že tradicionalnega memorialnega tekmovanja starejših gasilk in gasilcev za pokal Maksa Lešnika st., ki ga organizira naše pobrateno društvo PGD Maribor-Studenci. Kot vsako leto so se člani PGD Maribor-Studenci izredno potrudili in tekmovanje organiziralo brezhibno, čeprav jim letos vreme ni šlo najbolj na roko. Kljub temu je tekmovalni del opravilo vseh 16 moških in 4 ženskih ekip, ki so pokazali dobro izurjenost. Prvo mesto so že tretjič zapored osvojili člani PIGD Impol in prehodni pokal osvojili v trajno last. Naši ekipi se letos nastop ni najbolje posrečil in so osvojili 13. mesto. S tem so člani starejših gasilcev zaključili niz nastopov na različnih tekmovanjih od Domžal, Mozirja, Bohinja, Logatca …, kjer so dobro nastopali in zastopali naše društvo. Čestitke vsem članom za vložen trud in dosežene uspehe.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
REGIJSKO TEKMOVANJE V ORIENTACIJI
Avtor: Tajni-K   
nedelja, 01 september 2019

V soboto 31.8.2019 je v Cerknem potekalo tekmovanje mladih gasilcev v gasilski orientaciji. Tekmovanja se je udeležila 55 ekip iz severnoprimorske regije. Naše društvo je zastopalo 5 ekip in sicer 2 ekipi mladink, dve ekipi mladincev in ekipa pionirk. Tudi letos so organizatorji poskrbeli, da so se tekmovalci dodobra preznojili na zahtevni in naporni poti. Naše ekipe so dobro nastopile in so se uvrstile med 5. do 8. mestom v svoji kategoriji. Vse prisotne sta poleg regijske predsednice komisije za delo z mladino Anje Rupnik, pozdravila še predsednik SP regije Jožko Dakskobler in poveljnik Stanko Močnik. Še enkrat čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem, ki so si tudi med počitnicami vzeli čas za pripravo na tekmovanje.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
KONČALI SMO S POLETNIM TABOROM NAŠE MLADINE
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 avgust 2019

Prostovoljno gasilsko društvo Dornberk je tudi letos organiziralo letovanje svojih mladih članov, ki so del poletnih počitnic preživeli v gasilskem taboru v Jagodjah nad Izolo. Letošnjega tabora se je udeležilo 43 mladih gasilcev v starosti od 7 do 15 let, ki so tekom leta aktivno sodelovali pri organiziranih dejavnosti v društvu. Člani PGD so 6.7.2019 pričeli s postavljanjem tabora, ki je tako sprejel mlade gasilce 9.7.2019. Če je bilo prvega dne nekaj težav pri večernem umirjanju otrok, pa so naslednje dni, po celodnevnih aktivnostih, vsi vidno utrujeni »popadali« po posteljah in hitro zaspali. Tudi letos so družbo domačim mladim gasilcem delali mladi iz pobratenega društva Maribor-Studenci in mladi člani iz sosednjega PGD Selo. Na obisk pa so prišli tudi mladi člani prijateljskega društva PGD Korte, s katerimi so mladi preživeli en večer. Kljub poletnemu, brezbrižnemu uživanju na plaži so mentorji pripravili tečaje na katerih so mladi osvojili veščino Plavalec ter Bolničar. Vsi prisotni so uživali v praznovanju rojstnega dne, v večernem druženje ob »pižama party«, igranju ali gledanju tradicionalnega nogometnega turnirja, ob igranju tombole in pečenju hrenovk. S teleskopom Astronomskega društva Nova Gorica smo si ogledali delni Lunin mrk, Saturn in Jupiter. V večernih urah pa smo si ogledali tudi samo mestno jedro.
Imeli smo se zelo lepo, smeha in dobre volje ni manjkalo tako, da se je 10-dnevno letovanje zaključilo prej, kot smo si želeli. V tem času so se spletla nova prijateljstva med člani vseh prostovoljnih društev in že odštevamo dni do naslednjega letovanja v letu 2020.
Vsem mentorjem in drugim članom društev gre posebna zahvala, da so tudi letos poskrbeli za dobro in varno počutje vseh udeležencev tabora.
Nekaj fotografij si lahko ogledate na naši FB strani.

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 50 od 305
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net