Prva stran arrow Novice sreda, 19 junij 2024
Gasilske novice iz našega okoliša
SPOMINSKA KOMEMORACIJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 11 november 2020

Poveljnik, predsednik in predsednik komisije za delo z veterani našega društva so na predvečer dneva mrtvih, v imenu vseh članov društva in svojcev pokojnih, položili cvetje in sveče v spomin na umrle tovariše. Dogodek so zaznamovali tudi člani pevskega zbora, ki so se ob tej priliki z gasilsko himno in pesmijo o vipavski dolini spomnili pokojnih gasilcev.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
SPOMINSKA KOMEMORACIJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 11 november 2020

Poveljnik, predsednik in predsednik komisije za delo z veterani našega društva so danes, v imenu vseh članov društva in svojcev pokojnih, položili cvetje in sveče v spomin na umrle tovariše. Dogodek so zaznamovali tudi člani pevskega zbora, ki so se ob tej priliki z gasilsko himno in pesmijo o vipavski dolini spomnili pokojnih gasilcev.

Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
ZAHVALA
Avtor: PGD Dornberk   
sobota, 24 oktober 2020

Prejeli smo spodaj zahvalo za opravljeno intervencijo. Veseli in ponosni smo, da smo lahko pomagali.


Gasilski enoti Dornberk
 
Ko te sredi noči zbudi požar, najprej pomisliš na gasilce. S tresočimi prsti vtipkaš 112 in sekunde so dolge kot minute, minute kot ure. Nekaj vpiješ da gori, vsa zmedena, prestrašena. Svetloba gasilskih luči prežene strah in naivno kot otrok verjameš, da  je vse v redu.
 V trenutkih največjih človeških nesreč prihajajo rešitelji. Vzbujajo upanje in takrat vemo, da nismo sami. Profesionalno, organizirano, požrtvovalno rešujejo različne človeške stiske. Nam ste rešili dom za kar smo vam iz srca hvaležni.
Miranda Leban in Sulič Andrej
 
Prvačina, 23.10.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 
PREKLIC SPOMINSKE KOMEMORACIJE
Avtor: Tajni-K   
sreda, 21 oktober 2020
Upravni odbor in poveljstvo PGD Dornberk sta na zadnji skupni seji soglasno potrdila sklep, da se letos tradicionalne žalne komemoracije pred spominskim obeležjem umrlim gasilcem pred gasilskim domom letos ne organizira zaradi razglašene epidemije. Članom društva in svojcem umrlih gasilcev predlagamo, da se pokojnih na dan spomina na mrtve spomnimo v svojih mislih.
 
POŽAR GOSPODARSKEGA POSLOPJA
Avtor: Tajni-K   
sreda, 14 oktober 2020

Malo pred 03.00 uro smo bili s strani regijskega centra za obveščanje obveščeni, da je prišlo do požara štale v Prvačini. Ob takojšnjem prihodu na kraj požara je bilo ugotovljeno, da je bil požar že popolnoma razvit in je zajemal celotno stavbo gospodarskega poslopja v kateri pa ni bilo živali. Pričeli smo z gašenjem ognja na samem gospodarskem poslopju, hkrati pa zavarovali dve sosednji stanovanjski hiši, na katere bi lahko ogenj preskočil. Na pomoč so nam prišli tudi člani GE JZGRD Nova Gorica. S skupnimi močmi smo pogasili požar in sanirali požarišče do takšne meje, da ni bilo več nevarnosti za ponovni vžig. Uspešno smo odstranili in zavarovali tudi plinske jeklenke, ki so bile v poslopju. Po prihodu v gasilski dom pa nas je čakalo še pranje in dopolnjevanje zaščitne in reševalne opreme, da bomo pripravljeni za naslednjo intervencijo. Tokratne intervencije se je udeležilo 15 operativnih gasilcev in 6 poklicnih gasilcev. Na intervenciji pa se je en gasilec lažje telesno poškodoval.
Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 26 - 30 od 306
© 2008-2011 PGD Dornberk :: Izvedba: 1splet.net